Annonsera på Avpixlat

Extrema skillnader i skolresultat i segregerat Malmö

SKOLA I FRITT FALL Malmö kan i mångt och mycket betraktas som ett facit för svensk invandrings- och integrationspolitik. På område efter område är det ett facit som förskräcker. Ett av dessa är skolresultaten där skillnaderna är enorma mellan svensk- och invandrardominerade skolor.

De två absoluta skräckexemplen, Värner Rudénskolan och Apelgårdsskolan, är exempelvis både belägna i den invandraretniska enklaven Rosengård. I Värner Rudénskolan går bara en av tio ut nian med fullständiga betyg. Det ska jämföras med exempelvis den svenskdominerade Bäckagårdsskolan, där drygt nio av tio niondeklassare går ut med godkända betyg.

Sydsvenskan har på onsdagen en stort uppslagen artikel, komplett med diagram, om Malmös skolresultat, en artikel som kännetecknas av att inte vilja berätta sanningen. Rubriken lyder käckt “Lite uppåt för niorna i Malmö” i stället för att fokusera på de enorma problem som många Malmöskolor brottas med.

På ett ställe citeras Malmös skolborgarråd, Anders Rubin (S), när han säger att “Malmö har Sveriges mest segregerade skolor” men utan att denna upplysning får bilda underlag för något resonemang om orsak och åtgärder. Än mindre redovisas några siffror för de olika skolornas elevsammansättning, utifrån vilka läsaren kan bilda sig en uppfattning om i vilken utsträckning det finns ett mönster och samband mellan elevdemografi och resultat.

Även i ett annat citat från Rubin kan den uppmärksamme mellan raderna sluta sig till att det finns en koppling mellan sjunkande skolresultat och Malmös exceptionellt långt gångna mångkulturella samhällsexperiment. Citatet berör Slottsstadens skola, som inte ligger i ett invandrardominerat område men som ändå uppvisar “kraftigt sjunkande resultat”, något som Anders Rubin förklarar med att “skolan fått ett helt annat elevunderlag”, vilket i klartext betyder ett väsentligt större inslag av asylrelaterade invandrarelever.

Några skolor som relativt sett gått “lite uppåt”, vilket Sydsvenskans rubriksättare tagit fasta på, har i realiteten gått från katastrofalt låga till något mindre katastrofalt låga resultat. En av dessa skolor är Sofielundsskolan och förklaringen till att man där lyckats höja resultaten är att staten pumpat in massor av extrapengar.

Den samlade bilden för den som bemödar sig med att ta reda på det som Sydsvenskan utelämnar eller bara nämnder som halvkväden i förbigående är att den nuvarande invandringen till Sverige på inget sätt tillför något mervärde, något som skulle stärka Sverige eller göra landet starkare, så som massinvandringspolitikens sociala ingenjörer försöker göra gällande.

I stället är det alldeles uppenbart att Sveriges möjligheter att fortsätta vara en kunskapsnation i framkant allvarligt undergrävs av den förda invandringspolitiken. Därmed äventyras på sikt Sveriges internationella industriella konkurrenskraft som under mycket lång tid genererat runt hälften av tillväxten och de intäkter som byggt landets välstånd.

Om några decennier kan Sverige nationalekonomiskt vara EU:s nya Grekland. Och det är dessutom bara ett av en lång rad allvarliga problem – eller “utmaningar” som det numera kallas – Sverige har att hantera relaterat till den ansvarslösa massinvandringspolitiken.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson