Annonsera på Avpixlat

SR-medarbetare uttrycker sig rasistiskt och idiotförklarar Tino Sanandaji

onkel tom

RASISM Statlig svensk media blir allt mindre objektiv i sin rapportering samtidigt som den mer öppet bedriver så kallad agendasättande journalistik. Även hat och hets bland dess medarbetare blir allt vanligare i sociala medier. Nu senast uttryckte en SR-medarbetare rasism mot forskaren och nationalekonomen Tino Sanandaji.

Behrang Kianzad, invandrare från Iran och medarbetare på Sveriges Radio, frilansjournalist samt verksam på Linnéuniversitetets journalistutbildning, uttryckte sig nyligen rasistiskt och nedsättande gentemot Sananadaji, som nyligen öppnat ett Twitterkonto där diskussionerna går heta.

Kianzad twittrade att Sanandaji är “en Onkel Tom” och är “dessvärre för ointelligent för att fatta det själv”. Onkel Tom är baserat på en karaktär i boken Onkel Toms Stuga. Att kalla någon epitetet “Onkel Tom” betyder att man menar att personen är en mörkhyad slav som underställer sig vita människor.

I samband med detta rasistiska utspel hävdar Kianzad alltså även att Sanandaji är “ointelligent”. Kianzad menar således att en av Sveriges absolut främsta forskare och nationalekonomer är en korkad och förslavad mörkhyad person som lägger sig som dörrmatta för vita människor.

Detta är naturligtvis grov rasism och en djup kränkning som Kianzad uttrycker mot Sanandaji, vilket omedelbart borde leda till avsked från såväl Sveriges Radio som Högskolan i Kalmar. Dock verkar statlig media och högskolorna inte anamma värdegrunder såsom respekt eller nolltolerans mot rasism, så allt är sannolikt “business as usual”.

Det kan tilläggas att Kianzad är uttalat SD-hatisk. Han är också en dold makthavare inom det vänsterliberala mediaetablissemanget. Han har bl.a. skrivit en bok om hur man “utbildar” journalister i att hantera Sverigedemokraterna i nyhetsbevakningen och går som barn i huset på flertalet svenska medieredaktion för att hålla kurser med redaktionsmedarbetarna i detta ämne.

Som kuriosa kan också nämnas att Kianzad för ett par år sedan bjöds in av medieprofilen Hasse Aro till en radiodebatt mot Avpixlats nuvarande chefredaktör, Mats Dagerlind. Kianzand accepterade inbjudan men deklarerade sedan i direktsändning att han vägrade debattera med “rasister”.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson