Annonsera på Avpixlat

Protester när Ica-butik i Dalarna arabiseras

ARABISERINGEN Ica-handlaren Thomas Djupenström i Långhyttan i Dalarna har i spåren av den massiva asylinvandringen till orten börjat skylta sina varor på arabiska i butiken. Initiativet uppskattas av Långhyttans stora antal arabisktalande asylsökare som nu slipper lära sig svenska. Andra invånare på orten är inte lika begeistrade och tilltaget har kritiserats hårt på Ica-butikens Facebook-sida.

Huvudskälet till att Thomas Djupenström valt att börja skylta på arabiska är rent affärsmässigt. Eftersom en stor del av de nyanlända är rättrogna muslimer vill de bara äta djurplågat halal-slaktat kött. I avsaknad av arabisk skyltning har många trott att sådant kött inte finns att köpa i Thomas Djupenströms butik och de har därför åkt till tätorten Hedemora för att handla.

Det behöver de inte nu då Ica-butiken både börjat anpassa sortimentet för sina halal-krävande kunder och skylta butiken på deras språk. Djupenström vill dock gärna få initiativet att framstå som att han gjort det för att främja integrationen. Det är för att de nyanlända “ska komma in i vår svenska gemenskap” påstår han. Djupenström blir dock svaret skyldig på vilket sätt detta skapar incitament att lära sig svenska och anpassa sig till det svenska samhället där vi inte äter djurplågat kött.

I verkligheten är det förstås precis tvärtom, arabiska skyltar gör det onödigt att lära sig svenska och halal-utbud motverkar att de nyanlända lägger bort sina barbariska sedvänjor från hemlandet. I brist på argument hånar Djupenström i stället de kunder och andra som uttryckt kritik mot skyltningen och halal-köttet. Kritikerna “har otur när de tänker“, raljerar Djupenström.

Via kontakter med Migrationsverket har Djupenström även lyckats rekrytera billig subventionerad arbetskraft bland asylanterna, detta i stället för att anställa arbetslösa svenskar på orten som han skulle behöva betala full lön för. Även denna egennyttiga åtgärd vill Djupenström framställa som en insats för integrationen.

I vänsterliberal media, bl.a. Expressen, hävdas att initiativet hyllas och uppskattas i sociala medier och på Ica-butikens Facebook-sida. Det stämmer – om man begränsar sig till att titta på vad muslimska invandrare och massinvandringsförespråkare säger. Anlägger man ett något bredare folkligt perspektiv på reaktionerna blir intrycket ett annat.

De mest “gillade” kommentarerna på Ica-butikens Facebook-sida lyder exempelvis så här:

Det här är fel på så många sätt, det uppmanar inte direkt invandrare att lära sig språket som de redan oftast skiter i på många håll i landet tack vare alldeles för låga krav, det är också kränkande mot de invandrare som ansträngt sig för att lära sig svenska för att försöka integrera i samhället.

Sverige skall EJ anpassa sig till anländande, de skall anpassas till det svenska samhället och att motarbeta det är 100% för segregation och utanförskap, vilket i sin tur leder till grupperingar, hat och konflikter på social och politisk nivå.

Den som kom med denna idé har nog haft extrem otur när han tänkt. Aldrig mer ska jag handla hos er.

Tycker det värsta er att ni köper in halal-märkt kött! Djur som får lida får halsarna avskurna vid fullt medvetande och får stå och förblöda till döds!! T.o.m EU-kommissionären Michael Courat och veterinärer som har bevittnat detta säger att det är en fasansfull syn när dom slaktas och släpps lösa på bandet eller golvet i en dödskamp!

Hur kan man som människa tycka detta är okej och vilja köpa in detta i sin affär!! Jag hoppas att aldrig vi i Sverige släpper på den djurskyddslagen att slakta djur utan bedövning!!!!

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson