Annonsera på Avpixlat

Från kristdemokrat till Sverigedemokrat

7-sd_ny_3bINSÄNDARE – FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag är kristen och har röstat på Kristdemokraterna hela mitt liv, vilket jag tidigare tyckt var ett enkelt val. Jag är knappast den enda av KD:s kärnväljare som blivit besviken på KD:s politik efter Alfs era, och det kan rimligtvis även ses i KD:s väljarsiffror som dalat. KD:s kärnväljare vill bl. a. ha låg abortgräns, ja till samvetsfrihet inom vården, stort fokus på kärnfamiljen, ingen adoptionsrätt till samkönade par, etc.

Den största besvikelsen är frågan om aborträtt eftersom Göran Hägglund i form av socialminister bär ett stort ansvar för att Sverige har bland de mest liberala abortgränserna i Europa. Läser man KD:s partiprogram om dessa frågor så är politiken väldigt försiktigt och “neutralt” uttryckt. SD har tydligare uttryckt hur viktigt de tycker att det är med en kärnfamilj som familjeidealet, framför all för barnens bästa. SD är såpass raka att de vågar uttrycka “alla barn bör ha rätt till både en mor och en far i sitt liv”. Så modiga är inte KD, för deras principprogram är bra mycket flummigare och man får en känsla att kärnfamiljen bara är en samlevnadsform bland andra.

SD skriver uttryckligen:

Det är Sverigedemokraternas övertygelse att kärnfamiljen är den samlevnadsform som har bäst grundförutsättningar att ge barnen en stabil och trygg uppväxtmiljö. —Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra och av bland annat den orsaken anser vi att alla barn bör ha rätt till både en mor och en far i sitt liv.
Det minst komplicerade, och därmed bästa för de flesta barn, är enligt vår bedömning att få växa upp med sina biologiska föräldrar som moders- och fadersgestalter. Barn som inte växer upp i en kärnfamilj skall ha rätt att umgås med båda sina biologiska föräldrar och i de fall detta inte är möjligt skall barnet i alla fall ha rätt att få information om vilka de biologiska föräldrarna är eller var.
I de fall ett barn har förlorat båda sina biologiska föräldrar bör barnet ha rätt till både en man och en kvinna som en ersättning för den far och den mor man har förlorat. Detta är orsaken till att vi motsätter oss statligt sanktionerad adoption för såväl ensamstående, som samkönade par och polyamorösa grupper. Undantaget från ovanstående princip är fall som gäller nära släktingar eller personer som barnet redan odlat en nära relation till.

Detta borde vara tillräckligt för vilken kristdemokrat som helst att rösta på SD, och jag önskar att jag sett detta tidigare (det är från 2011). En del har beskrivit KD som “Moderaterna light”, och om man nu vill rösta för en moderat politik så kan man ju lika gärna rösta på Moderaterna. Jag upplever KD som väldigt kompromissvilligt även om det innebär att överge sina egna hjärtefrågor. Visst finns det en poäng med att Alliansen visar en enad front, men KD skulle vinna ännu mer på att inte ständigt ge efter utan visa att de står upp för sin egen politik. Om KD:s kärnväljare överger KD så riskerar ju KD att komma under 4%-strecket och det förlorar hela Alliansen på.

Hur hittade jag då SD? Först insåg jag att jag inte med gott samvete kunde fortsätta att rösta på KD eftersom jag då inte skulle rösta fram en “kristdemokratisk” politik utan snarare en “Allianspolitik”, och funderade på att rösta blankt. Sen kom det nya partiet “Kristna Värdepartiet” som skulle kunna vara värt att rösta på, men dels så skulle det nästan garanterat innebära en förlorad röst eftersom de inte skulle vara i närheten av 4%, och dels landade tanken om SD hos mig. Det berodde på att det dök upp en del SD-vänliga kommentarer på mitt Facebook-flöde via en vän och via en Facebookgrupp som jag blev inlagd i.

Jag tyckte dessa kommentatorer var modiga eftersom de säkert insåg att positiva kommentarer gentemot SD lätt skulle kunna tolkas som stöd till rasism. Det jag läste handlade dock inte alls om rasism, utan det handlade om förmedling av ren fakta (nyheter, statistik, etc), och sunda åsikter om det politiska klimatet i Sverige. En del av skribenterna var dessutom kristna. Det jag läste höll jag med om helt och hållet, men jag resonerade ändå att: SD må ha rätt i många politiska frågor, men inte kan jag väl gå så långt att jag skulle kunna rösta på dem?

En invändning som jag hade var det här med “järnrörsskandalen” (som ju inte handlade om ett järnrör utan om ett aluminiumrör, och som inte användes för att attackera någon utan för att försvara sig med pga hot, och som aldrig kom till användning och som hamnade på en film förmedlad av en av Sverigedemokraterna själva!) men jag tänkte att det inte vore rättfärdigt att använda detta som skäl för att inte rösta på SD i årtionde efter årtionde, och dessutom finns det ju skandaler i samtliga partier. Att SD:s start här i livet förmodligen innehöll element som inte var rumsrena hade jag också läst om i media, men vad står SD för IDAG? Folk kan ju faktiskt ändra sig, och SD-politiker har ju bytts ut sedan 1980-1990-talet. Därför beslöt jag mig att en gång för alla läsa på Sverigedemokraternas hemsida för att kunna få fram färskare “grodor” och läsa om galna politiska förslag från deras egen källa. Då skulle jag kunna använda detta som argument för att inte rösta på dem.

Döm om min förvåning när jag läste det ena politiska förslaget efter det andra som var helt enligt mina egna åsikter! Fokus på kärnfamiljen, mycket lägre abortgräns än övriga partier (fram till den 12 graviditetsveckan till skillnad från nuvarande gräns fram till den 19 graviditetsveckan), ja till samvetsfrihet, ja till vårdnadsbidrag och till skillnad från KD så gör de något konkret genom att höja beloppet till det dubbla (6 000 kr/mån), en mer ansvarsfull asylpolitik, nej till EU, nej till EMU, nej till NATO, avsevärt bättre försvar, nej till olika former av kvotering (inkl vad gäller föräldraförsäkring), ja till friskolor, skärpt brottsbekämpning, djurskyddspolis, skärpt straff för djurmisshandel och nej till djurförsök förutom för medicinsk forskning, etc. Jag kunde bara säga AMEN hela vägen!

Varför har ingen berättat om Sverigedemokraterna tidigare? Jag trodde alla partier var ungefär lika undermåliga, och så har det funnits ett strålande politiskt parti att rösta på hela tiden! Det som hindrat mig beror alltså på att jag gått på medias PK-nyheter i kombination av mina egna fördomar om SD.

Sverigedemokraterna är långt ifrån ett enfrågeparti, men eftersom den svenska invandringspolitiken sväljer den allra största potten av våra skattepengar så är det självklart att detta inverkar negativt på övriga välfärdspunkter. Att vara emot massinvandring är inte detsamma som rasism. Det allra bästa med Sverigedemokraterna är att de har ett budgetförslag som det går att sätta tilltro till eftersom det är helt och håller finansierat till skillnad från framför allt regeringens budget.

Om du vill studera mer vad Bibeln säger om hjälp till främlingar och fattiga så kan du se bibelverserna och kontexten i den här länken. Notera att det inte står någonstans i Bibeln att ett folk ska tvingas stå för ett annat folks försörjning och omkostnader vare sig tillfälligt eller livet ut. Däremot så kan vi hjälpa behövande i den mån vi kan, som är en helt annan sak. Det här är mitt svar på några pastorers upprop mot SD som kom helt nyligen.

Annika

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson