Annonsera på Avpixlat

Växande motstånd mot halal i Australien pga terrorismkoppling

Kirralie Smith

Kirralie Smith. Foto: Scott Calvin.

AUSTRALIEN /HALAL Motståndet mot halalmat i Australien har vuxit på senare tid sedan det visat sig att de extra kostnaderna för att låta muslimer som är halalcertifierade för att tillreda halalmat går till att finansiera terrorism.

Media i USA, Kanada och Frankrike har under en tid påpekat att muslimska terrororganisationer såsom Muslimska brödraskapet och Hamas utnyttjar halalcertifieringsprocessen för att få ekonomiska stöd som sedan går vidare till organisationernas terrorverksamhet. En halal-kritisk rörelse i Australien som växer sig allt starkare leds av Kirralie Smith som menar att halalcertifiering är lurendrejeri och används i ändamål för att samla in pengar till jihadism. Smith har därför startat rörelsen “Bojkotta halal i Australien” som nu har över 41.000 supportrar och växer stadigt.

Anledningen till att halal bör anses vara lurendrejeri i Australien är, enligt Smith, är att skattebetalarna står för halalcertifieringskostnaderna, vilket Smith menar betyder att skattebetalarna direkt bidrar med pengar till jihadism eftersom halalorganisationer skickar vidare dessa pengar till jihadändamål. Smith hävdar alltså att den halalskatt som australier betalar är en religiös skatt som finansierar terrorism.

Ett australiskt företag har nyligen avvecklat sin halalverksamhet som ett direkt resultat av allmänhetens påtryckningar. Företaget lyssnade alltså på allmänhetens önskemål och insåg sannolikt att företagets finanser stod på spel. I Sverige startar företag halalprocesser istället, pga muslimers påtryckningar och de skattepengar via bidrag som företag får tillgång till så snart islam kommer in i bilden.

Smith bjuds även regelbundet in till olika islamkritiska tillställningar i Australien som talare. Hon driver dessutom en webbsida som kritiserar halalprocessen i Australien, Halal Choices. Hon driver också den ovan nämnda Facebook-sidan “Boycott Halal in Australia“.

Flera mindre politiska partier i Australien försöker nu övertala henne att bli politiker för deras parti i ett försök att komma in i det australiska parlamentet eftersom hon växer i popularitet i Australien. Smith gillar framförallt det australiska Kristdemokratiska partiet, vars partiledare också är mycket intresserad av att Smith kandiderar för dem till parlamentet som senator.

Återigen ser vi att andra länder har ett betydligt sundare debatt- och medieklimat än Sverige. Stortidningen Sydney Herald skriver en lång artikel om en islamkritiker utan att en enda gång benämna henne som varken “rasist”, “fascist”, “nazist” “islamofob” eller “främlingsfientlig. Att dessutom det australiska systerpartiet till de svenska Kristdemokraterna rekryterar henne som politiker visar att ett kristet parti i Australien vågar ta ställning mot islam, till skillnad från Sverige där Kristdemokraterna och Svenska kyrkan gör allt för att underlätta islams framväxt i Sverige på kristendomens bekostnad.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson