Annonsera på Avpixlat

Föräldrar uppmanas följa barn till och från skolan

PolisLAGLÖST LAND Under de senaste veckorna har barn vid fyra tillfällen attackerats, jagats och misshandlats av ett maskerat ungdomsgäng i Huddinge i södra Stockholmsområdet. Överfallen har skett när barnen varit på väg till eller från skolan. Nu uppmanar kommunens grundskolechef föräldrar att inte låta barn gå ensamma till och från skolan.

Avpixlat berättade i fredags om överfallen mot skolbarn i området kring Kvarnbergsplan i Huddinge. Vi uppgav då att tre överfall hade skett.

Det har nu framkommit att ännu ett överfall skedde på fredagsmorgonen. En pojke på väg till skolan uppges då ha blivit jagad av ett gäng för honom främmande ungdomar. I det sista fallet ska dock ungdomsgänget inte ha varit maskerade, vilket de uppgetts ha varit i de tidigare fallen.

Överfallen i Huddinge tas nu upp i en artikel i lokaltidningen Mitt i, och där framkommer en anmärkningsvärd detalj. Jan-Eric Johansson, grundskolechef i Huddinge kommun, uppmanar uttryckligen föräldrar i det aktuella området att inte låta sina barn gå själva till och från skolan.

Skolchefen säger:

– Det här är ett nytt fenomen som vi inte har hanterat förut. Därför rekommenderar vi föräldrarna att inte låta barnen gå själva till och från skolan. Flera skolor låter också barnen stanna kvar längre på fritids om de känner sig rädda.

Jan-Eric Johanssons uttalande är på sitt sätt vettigt. Han tänker naturligtvis i första hand på barnens trygghet. Men hans uppmaning är samtidigt ett uttryck för en djupt skrämmande och obehaglig samhällsutveckling. Det visar på att vi inte längre har ett samhälle där polis och rättsväsende kan ge medborgarna ett rimligt skydd mot brottslighet.

Det är polisens och rättssystemets uppgift att skydda människor mot brottslighet. Om ett område plötsligt drabbas av grova brott är det polisens uppgift att utreda dessa brott och att om möjligt identifiera och gripa förövarna. Så länge förövarna är på fri fot är det polisens uppgift att skydda allmänheten, till exempel genom ökad polisiär närvaro. En rimlig reaktion på överfallen mot barn i Huddinge skulle exempelvis vara att ha patrullerande poliser i området, åtminstone under de tider då barn är på väg till och från skolan.

Men i dagens Sverige kan det nedmonterade, tandlösa polisväsendet i många fall inte längre ge medborgarna det skydd de har rätt att kräva. Uttalandet från grundskolechefen i Huddinge är ett litet, men ändå mycket tydligt exempel på detta. Polisen har uppenbarligen inte resurser nog att vara närvarande i området, så att barn kan känna sig trygga på väg till och från skolan. Istället uppmanas föräldrar hämta och lämna sina barn. De barn vars föräldrar inte kan hämta och lämna, till exempel på grund av arbetstider, får klara sig bäst de kan.

Jan-Eric Johanssons uttalande till lokaltidningen kan tyckas vara en obetydligt detalj i sammanhanget. Men uttalandet är ett tydligt exempel på en mycket farlig utveckling mot ett samhälle där medborgare inte längre kan lita på att polis och rättsväsende tillhandahåller en rimlig nivå av skydd mot brottslighet.

Relaterat

Ungdomsgäng överfaller och misshandlar barn i Huddinge
Stockholm: 7-årig pojke i Huddinge mishandlades av tonårsgäng

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson