Annonsera på Avpixlat

Majoritet av holländarna anser att invandrarna är för många

Geert Wilders (PVV)

En majoritet av holländarna tycker som Geert Wilders och PVV att det finns för många invandrare i Nederländerna.

NEDERLÄNDERNA / INVANDRING Över hälften, 55 procent, av holländarna anser att invandringen till landet är för stor och att det redan finns för många invandrare i Nederländerna. Det visar en färsk opinionsundersökning från Ipsos.

Undersökningen omfattar 1,136 personer från 18 års ålder och uppåt. 55 procent av de svarande ansåg att det finns för många invandrare i landet medan 25 procent ansåg att det finns lagom många invandrare. Försvinnande få, endast 2 procent, ansåg att det finns för få invandrare i landet.

Svaren fördelade sig annorlunda när de tillfrågade ombads svara på samma fråga men begränsat till det område där man själv bor. 24 procent ansåg då att det fanns för många invandrare på den egna orten medan 59 procent ansåg att det var lagom många.

Att siffrorna på den senare frågan skiljer sig kraftigt från den första beror sannolikt på två faktorer, båda relaterade till den höga etniska segregationen. Etniska holländare i områden med hög invandring har med stor sannolikhet svarat annorlunda än etniska holländare i områden med låg inflyttning av invandrare. Holländare med invandrarbakgrund i invandrartäta områden tenderar sannolikt också att se mer positivt på den höga andelen invandrare i området jämfört med den rest av etniska holländare som inte haft ekonomiska resurser att flytta därifrån men som annars skulle ha gjort det.

Mönstret går igen när frågor om synen på ett mångkulturellt samhälle ställdes. Nästan hälften, 47 procent, av de tillfrågade ansåg att mångkultur var ett problem för landet som helhet medan “bara” 27 procent ansåg att det var ett problem i det egna bostadsområdet.

Särskilt negativ är inställningen till det höga antalet marockaner i landet. Till följd av den stora politiska diskussionen i landet kring denna svårintegrerade grupp trodde dock många av de tillfrågade felaktigt att marockanerna utgör den i särklass största invandrargruppen. Så är det inte. Det är visserligen en av de större och mer problematiska men enligt den nationella statistiken finns det ungefär lika många turkar, surinameser och indoneser i landet.

Antalet tyskar i Nederländerna är också ungefär lika stort men det uppfattas av naturliga skäl inte som lika problematiskt då dessa tillhör samma kulturella sfär som holländarna och är välutbildade och integrerade i samhället på ett helt annat sätt. Det kan också vara så att antalet etniska tyskar är väsentligt lägre än den officiella statistiken och att en väsentlig andel av de som i statistiken kallas tyskar egentligen är turkiska gästarbetare som förvärvat tyskt medborgarskap.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson