Annonsera på Avpixlat

Riksdagen PK-tystnadens sista bastion


Videoklipp från SVT. Inslaget återges här med av SVT för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

MASSINVANDRINGEN Idag har regeringen bjudit in samtliga övriga riksdagspartier – utom det enda med en plan annat än att fortsätta på samma destruktiva väg – till samtal kring den svenska massinvandringspolitiken. Före detta S-riksdagsledamoten, numera chefredaktör/vd på Folkbladet, Widar Andersson konstaterar att riksdagen är den sista bastionen för den politiska korrekthetens tystnad kring frågan som diskuteras flitigt i övriga samhället.

Andersson kritiserade nyligen sjuklövern för deras hantering av Sverigedemokraternas framgångar och frågan om invandringen. När nu sjuklövern stänger in sig för att tala om problematiken, utan SD, tror de sig även fortsatt kunna tiga ihjäl det hela.

Invandring är ett politiskt kärnområde i de flesta länder i allmänhet och i reglerade och generösa välfärdsstater i synnerhet, slår Andersson fast i ett ledarstick på fredagen. Här behövs insikter om att det varken är extremt eller främlingsfientligt att inse att invandringen ibland behöver bromsas, menar han.

Andersson eftersöker nu nya partipolitiska strategier och framför allt en uppstramning av politiken. Han menar också att det är i politiken som tystnaden kring dessa frågor fortfarande råder, medan resten av befolkningen diskuterar den hej vilt och utan större hämningar – en sanning med modifikation då även journalister är en stor del av problemet och stigmatiseringen av de som ens törs påtala problematiken stämplas som rasister m m.

Jag får ofta höra att jag är “modig” som “vågar” diskutera som jag gör i invandringsfrågan. Så är det inte. Ute i det civila samhället pågår en omfattande och seriös debatt om invandringspolitiken. Nationalekonomer, forskare, fackförbundsledare, företagsledare, facebookgrupper och lokala partimedlemmar diskuterar öppet och orädda dessa saker.

Ledarsidor i stora tidningar som SvD, D, Expressen och DN skriver om det nya läget. Det finns inget att vara rädd för. Det är inte alls tyst i samhället. Problemet är partipolitiken där det fortfarande är ganska tyst och där det ännu vad jag förstår anses vara högsta visdom att sju partier stänger in sig i ett riksdagsrum för att ostört kunna prata om det åttonde.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson