Annonsera på Avpixlat

Åklagare slår fast: Säga “neger” är inte olaglig kränkning

svartMOTGÅNG FÖR KRÄNKNINGSKULTUREN Det är inte olagligt att använda ordet “neger”, i varje fall inte ännu. Det har flera av varandra oberoende åklagare slagit fast efter att en man polisanmält en arbetskamrat för att ha omnämnt honom och ytterligare en kollega med detta ord.

Titta jag är här. Jag sitter här med två negrer” sa en man på en arbetsplats i Malmö. En av de som avsågs med kommentaren polisanmälde den. Åklagare valde dock att inte inleda en förundersökning om brott. I sin motivering skrev åklagaren att ordet “neger” inte kan anses uttrycka en så kränkande värdering att det är ägnat att såra en annan persons självkänsla.

Det höll inte anmälaren med om, utan överklagade nedläggningsbeslutet. Ytterligare två åklagare granskade fallet men kom till samma slutsats. Det framgår inte av medias rapportering huruvida anmälaren och/eller den andra person som titulerades “neger” är mörkhyad.

Det aktuella åklagarbeslutet måste betraktas som en allvarlig motgång för den sunda kränkningskultur som så många så tappert och framgångsrikt kämpat för att medelst folkuppfostran etablera i Sverige. Det senaste exemplet är det angelägna avrasifierandet av filmatiseringen av den kolonialt anstrukna barnboksförfattaren Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, där “n-ordet” i originalversion förekom, vilket har förstört många barn under flera generationer.

Rådiga antirasister har också lyckats få andra barnboksförfattare att dra tillbaka sina rasstereotypa böcker eller i varje fall fått dem bortplockade från bibliotekshyllorna. Man har också gjort viktiga insatser genom att förmå godis- och glasstillverkare att återkalla eller omdesigna sina produkter och – inte minst – tvinga det svenska folket att byta namn på ett populärt runt bakverk som tidigare hade det onämnbara “n-ordet” som förled i namnet.

Man får innerligt hoppas att det rör sig om ett tillfälligt bakslag. Utan tvekan kommer de goda krafterna i Afrosvenskarnas riksförbund och annorstädes nu att på enad front mobilisera och göra sitt allra bästa för att få oss andra fördomsfulla att inse hur neokolonialt, strukturellt rasistiskt och afrofobiskt det faktiskt är att uttala detta infama ord.

Vi kan förhoppningsvis tryggt också påräkna att samtliga ovan nämnda tre åklagare inom kort tvingas ut i media för att bedyra sin ångerköpthet i servila pudlar och att den nedlagda polisanmälan därefter tas upp på nytt så att den förhärdade rasisten får sona sitt allvarliga verbala brott. Som i fallet Dan Park bör man här inte acceptera något annat än en frihetsberövande påföljd om minst 6 månader.

Ingen antirasistisk kamp är självfallet mer angelägen än den att lära svenskarna av med att använda icke godkända ord eller att stoppa ätandet av godis förpackat i icke designgodkända påsar. Att den kanske mest tongivande antirasisten i historien någonsin, Martin Luther King Jr, själv använde n-ordet inte mindre än 15 gånger bara i sitt berömda “I have a dream”-tal hör såklart inte hit.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson