Annonsera på Avpixlat

80% av invandrarungdomar med turkiskt ursprung stödjer “jihad mot otrogna”

jihadistNEDERLÄNDERNA / ISLAMISM En opinionsundersökning bland invandrarungdomar med turkiskt ursprung skakar det politiska etablissemanget i Holland. Undersökningen visar bland annat att c:a 80% av dessa ungdomar anser att muslimskt “heligt krig” mot icke-muslimer är legitimt.

Enligt den engelskspråkiga nyhetssajten Dutch News har det holländska forskningsinstitutet Forum Institute for Multicultural Affairs nyligen genomfört en opinionsundersökning bland invandrarungdomar med turkiskt ursprung.

Resultaten av undersökningen har chockat många holländska politiker. När det holländska parlamentet på onsdagen debatterade integrationsfrågor krävde representanter för tre partier en fördjupad utredning av radikalisering bland muslimska invandrarungdomar.

Den aktuella undersökningen uppges bygga på ett ganska litet underlag. Endast 300 personer ska ha intervjuats. Bitvis ger undersökningsresultaten en motsägelsefull bild. Siffrorna indikerar att det både finns positiva och negativa attityder till islamism bland de turkiska invandrarungdomarna. Med detta sagt kan man ändå konstatera att delar av undersökningsresultaten är djupt skrämmande.

80 procent av de intervjuade ungdomarna ser inget fel i “heligt krig” mot icke-muslimer. 90 procent anser att de som strider mot Assad-regimen i Syrien är “hjältar”. 38 procent anser inte att demokrati har någon avgörande betydelse för en positiv utveckling i den muslimska världen.

Det är dock oklart i vilken utsträckning ovan nämnda siffror ska tolkas som ett stöd för den islamistiska terrororganisationen IS och andra extrema islamistgrupper som med våld vill upprätta ett muslimskt kalifat. 74 procent av undersökningsdeltagarna anser inte att det är önskvärt med ett kalifat i Mellanöstern, och 62 procent anser att demokrati är nödvändigt för en positiv utveckling i regionen.

Även om den aktuella undersökningen gett resultat som i viss mån är motsägelsefulla, är det onekligen mycket oroande att acceptansen för våldsbejakande islamism och religiöst motiverat våld mot icke-muslimer tycks vara så hög i den aktuella gruppen invandrarungdomar. Det finns också skäl att oroas över att en relativt hög andel av de intervjuade inte tillmäter demokrati någon större betydelse.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson