Annonsera på Avpixlat

Även i Danmark är asylsökande missnöjda med maten

Foto: Per Palmkvist Knudsen

Foto: Per Palmkvist Knudsen

DANMARK / LYXFLYKTINGAR Det framstår förstås som mycket märkligt att människor som säger sig ha flytt för sina liv undan krig och förtryck gnäller på maten som bortskämda barn. Ändå är detta ett återkommande problem på asylboenden. Avpixlat har tidigare rapporterat om denna företeelse i Sverige. Nu sker samma sak på asylboenden i Danmark.

För ett par dagar sedan berättade Avpixlat om problemen på asylboendet Visjögården i Kosta, där en grupp syriska asylsökande agerat som bortklemade barnungar, bland annat på grund av missnöje med den mat som serveras. Liknande incidenter har tidigare rapporterats på andra asylboenden.

Människor som påstår sig med risk för livet ha flytt undan krig och förföljelse erbjuds en fristad i ett främmande land. Där får de – utan krav på motprestation – boende, mat för dagen, fickpengar, tillgång till sjukvård, samt möjlighet till skolgång åt sina barn. Denna situation är dessutom tillfällig.

Om de beviljas permanenta uppehållstillstånd får dessa människor riktiga bostäder, kostnadsfri språkundervisning, möjlighet till gratis utbildning, samt tillgång till ett flertal mycket generösa bidragssystem. Det verkar närmast osannolikt att man i en sådan situation skulle klaga på maten. Ändå sker detta närmast regelmässigt.

Det senaste exemplet kommer från danska Fredericia, där Bülows kaserne, en tidigare militärförläggning, gjorts om till asylboende. Danmark har, precis som Sverige, drabbats av en kraftigt ökad ström av asylsökande.

Man har, i likhet med Sverige, stora problem med att snabbt ordna bostäder åt de asylsökande. Därför har man på kort varsel tvingats inrätta asylboenden i exempelvis f.d. militärförläggningar. I en del fall har det inte funnits tid eller pengar nog att bygga kök så att de asylsökande själva kan laga mat. Följaktligen levereras mat i dessa fall från storkök eller cateringfirmor. Så är fallet på Bülows kaserne i Fredericia.

Men de asylsökande på Bülows kaserne är djupt missnöjda med situationen, och hotar nu att hungerstrejka om de inte får möjlighet att laga sin egen mat. De har nämligen hört att denna möjlighet finns på andra asylboenden.

Chefen för asylboendet menar att det inte finns möjlighet att bygga kök i boendet. Han har dock erbjudit sig att diskutera med det cateringföretag som står för matleveranserna, för att se om man kan ändra mathållningen så att den i högre grad överensstämmer med de asylsökandes önskemål.

Relaterat

Syriska “flyktingar” klagar på maten
Även i Italien är asylsökande missnöjda med maten

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson