Annonsera på Avpixlat

Människosmugglare: “Jag har hjälpt IS-krigare in i Europa”

Båtflyktingar

Ombord på de båtar som smugglar migranter över Medelhavet gömmer sig enligt uppgift också IS-terrorister.

DET MUSLIMSKA TERRORHOTET Krigare från den muslimska terrormilisen IS smugglas in i Europa och EU, gömda bland båtlaster av syriska migranter.  Det berättar en erfaren människosmugglare som också hävdar att han själv har gjort det.

Smugglaren, som vill vara anonym men i reportaget kallas för Hassan, säger i en intervju med BuzzFeed News att han sedan i somras har hjälpt fler än tio krigare tillhörande terrorgruppen Islamiska Staten (IS) att ta sig in i Europa. Det har tidigare ryktats om att IS-terrorister smugglas in i EU men Hassans och en annan människosmugglares vittnesbörd är de första två från personer som själva ska ha varit inblandad i verksamheten.

Hassan har varit verksam som människosmugglare i drygt tre år. Han tar 2,500 dollar för vare migrant han smugglar in i Europa. Han fraktar dem med båt från Turkiet till Grekland. Vid sidan av pengarna han tjänar anser han att han gör en humanitär gärning. Men han säger att han på senare tid börjat känna sig alltmer oroad över den mörka sida av verksamheten som nu gjort sig gällande sedan han började gå med på att låta IS-krigare blanda sig med migranterna på sin båt. De betalar dock så bra att Hassan har svårt att säga nej.

Hassan berättar att det rör sig om syrier och irakier som utger sig för att vara flyktingar men vilkas egentliga syfte med att ta sig till Europa är att utföra terrorattacker: “De väntar bara på sina order“, säger Hassan. “De reser definitivt inte för turism. De har en doktrin som de vill dö för. De älskar döden mer än du älskar livet. Ni kommer att bli varse“.

Rädslan för IS-attacker på europeisk mark har tidigare främst fokuserat på risken för att EU-medborgare med muslimsk invandrarbakgrund som rest iväg för att ansluta sig till IS som jihadkrigare ska återvända än mer radikaliserade och med nya terroristfärdigheter. Man räknar med att det finns minst 3.000 sådana “européer” men mörkertalet är stort.

Till detta måste nu också läggas hotet från att ett stort antal “sleepers” tar sig in EU under förespegling av att vara asylsökare, etablerar sig här och sedan bidar sin tid tills de får order att planlägga och genomföra ett terrordåd. De europeiska ländernas säkerhetstjänster är medvetna om problemet men kan inte uttala sig om hur många vilande terrorister som IS har planterat i Europa.

För svensk vidkommande är risken särskilt stor eftersom vi dels är det land i EU som tar emot i särklass flest asylsökande från Syrien och Irak och dels också är det land som har lägst krav på att de som kommer ska kunna styrka sina identiteter och asylskäl. Inom en inte alltför avlägsen framtid kan Sverige komma att bli det land i EU där medborgarna löper störst risk att utsättas för ett muslimskt terrordåd.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson