Annonsera på Avpixlat

Ambulansfack kräver militärutrustning för att arbeta i invandrarområden

Ambulans

Foto: Gunnar Creutz

DET NYA SVERIGE Ambulanspersonalen har fått nog. Att rycka ut till Sveriges mångkulturaliserade områden är som att bege sig in i en krigszon. Nu kräver man via facket sådan militär skyddsutrustning som Röda Korset använder i krig.

Efter de många attackerna mot ambulanser i det nya Sverige vill ambulanspersonalen få sina fordon utrustade med bl.a. kravallhjälmar, skyddsvästar och gasmasker. Ambulansförbundet anser inte att det längre på ett säkert sätt går att fullgöra uppdraget om personalen inte får tillgång till sådan utrustning.

Henrik Johansson är ordförande i Ambulansförbundet. I en intervju med Dagens Medicin redogör han för den förändrade arbetssituation som råder för svensk ambulanspersonal i spåren av flera decenniers ansvarslös massinvandringspolitik:

– Nu har det varit så många incidenter. Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser eller försöker att ge sig på ambulanspersonal. Vi är inte fredade i den utsträckning vi tidigare har varit.

Johansson vill se en underrättelsesamordning så att larmcentral och ambulanser ges tillgång till samma uppgifter som polisen om de kriminella gäng som kontrollerar no go-zonerna och vilka beväpnade kriminella som kan tänkas finnas i området med avsikt att begå våldshandlingar. Johansson talar även om behovet av “taktiska enheter”, dvs specialutrustade ambulanser som utan att äventyra personalens liv och lem kan ge sig in i dessa zoner och undsätta skadade:

– Akutsjukvårdare som är förberedda att åka in i en hetzon. De har kravallhjälm, skottsäker väst, benskydd och hölsterförpackning. De har en utrustning som är anpassad för att kunna jobba i en sådan miljö. De har naturligtvis också gasmask.

På frågan om Johansson gör jämförelser mer hur kravallpolis är utrustad, svarar han att det inte räcker. Han ser en annan förebild:

– Nej, militärt skulle jag hellre vilja säga.

Idag kan ambulanspersonal ofta inte åka in i “utanförskapsområdena” utan poliseskort. Detta är otillfredsställande menar Johansson, eftersom polisen inte alltid kan vara på plats så snabbt och att dröjsmål medför att brottsoffer och andra inte får akut vård i tid. Sveriges Kommuner och Landsting måste nu se verkligheten, uppmanar Johansson, och skaffa sig en beredskap som motsvarar den hotbild som faktiskt möter ambulanspersonalen i de nysvenska bostadsområdena.

Johansson berättar också – om än inlindat – om hur ambulansanställda hängs ut som främlingsfientliga av vänsterliberal media när de tänker på sin egen säkerhet och kanske inte vågar åka på ett uppdrag utan att först invänta förstärkning från polis. Och man får också i ansiktet från journalister att man provocerar de boende i området genom att ha med sig polisen, att man hellre borde ha med sig grillkorv. Ungdomarna i dessa områden försvarar sig ju bara mot samhällets fascistiska våld, heter det. Johansson tänker sig att den kritiken kan pareras om ambulanspersonalen ges de resurser som krävs för att skydda sig själv.

Ambulansförbundet vet inte på rak arm hur många “taktiska enheter “, dvs krigsutrustade ambulanser, det kan behövas men i Stockholm vill man inledningsvis se i varje fall två stycken. Henrik Johansson ser det också som ett minimikrav att inte bara dessa enheter utan alla ambulanser är utrustade med kravallhjälm och skyddsväst. Om så inte sker kommer det inte att finnas någon ambulanspersonal att skicka ut, säger han:

– För de personer som har blivit beskjutna eller överfallna med kniv är det här verklighet. De slutar i verksamheten.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson