Annonsera på Avpixlat

Därför måste SD fälla Löfven

insandare_150INSÄNDARE Det är mycket spekulation just nu om hur SD kommer att agera i budgetomröstningen om några veckor. Alliansen har lagt en skuggbudget med några smärre skillnader, men den stora ödesfrågan om invandringens ständigt ökande kostnad lämnas därhän på löpande räkning. De har även gjort klart att de inte tänker börja emotsätta sig enskilda delar i Löfvens budget, utan det kommer att bli en allt-eller-inget deal. Löfven har också gjort klart att han avser att avgå om SD går emot hans budget.

Än så länge är det locket på som gäller i SD. Helt väntat; i politik är det alltid klokt att spela med korten nära västen, särskilt när förtida utspel bara ger den fientligt sinnade pressen mer tid att spinna negativa historier.

Men här står vi vid ett sant ödesval för såväl SD som landet. Från att ha varit ett litet, marginaliserat parti, har man för första gången kommit till en punkt då SD är en verklig maktfaktor och kommer nu att avgöra om den rödgröna sörjan ska få fortsätta med sin lekstuga i fyra år till.

Självklart måste SD fälla Löfven. Dels för att snart sagt allt som denna regering hittills presterat varit total katastrof för landet, från kärnkraftsfrågan och det förhastade erkännandet av Palestina till det kostsamma hattandet med förbifarten och Bromma. Men framför allt för att SD ställs på prov som den bergfasta motpol mot sjuklövern man skördat sina enorma framgångar på.

För att ta mig själv som exempel, så är jag en av de tiotusentals “gammelmoderater” som efter 20 års troget röstande fick nog av Reinfeldts dumheter och trotsade den rådande pariastämpeln. Eftersom SD för närvarande har monopol på sunt bondförnuft, mer eller mindre tvingades jag av uteslutningsmetod i september lägga min röst på ett ungt och tyvärr ganska omoget parti. Men vad annat kan man göra, när alla andra partier verkar tappat all sans och vett?

Vi är ganska många i denna situation. Nidbilden av SD-väljare som den arga, unga mannen på vischan med Lantmännen-keps och snuset rinnande nedför hakan har sedan länge fallit på sin egen orimlighet. Istället är det högutbildade och välanpassade medborgare som är genuint oroliga för sina barns framtid som lämnat framför allt M men även S.

Den som betalar värnskatt, men ändå får se ständigt krympande försvar, snålare äldreomsorg för föräldrarna och ytterligare försämrad skola för barnen har svårt att “öppna sitt hjärta”.

Kort sagt, SD är ett halmstrå av hopp i ett hav av vansinne. Och så länge SD fortsätter vara det sunda förnuftets korsfarare, så kommer partiet att fortsätta växa i takt med att fler och fler ställs öga mot öga med verkligheten.

Om SD av outgrundlig anledning däremot skulle underlåta att fälla Löfven, kommer partiet att implodera snabbare än du kan säga “Ny demokrati”. Då har nämligen själva partiets existensberättigande försvunnit, eftersom man i praktiken sällat sig till sjuklövern. Då blir det åttaklövern, mot ingenting. Det skulle vara en dolkstöt i ryggen av samma kaliber som Reinfeldt utdelade när han kröp i säng med Miljöpartiet efter förra valet.

Lyckligtvis tror jag inte att SD:s ledning skulle vara dumma nog att sälja sig på detta vis. Även med Åkesson borta ur bilden tror jag ledningen begriper att alla dessa hundratusentals nya röster hänger på löftet om att sätta ner foten blytungt i partiets nyckelfråga. Leverera på det löftet, och SD lyfter ytterligare. Krök rygg, och bli en parantes i historieböckerna. Detta är i sanning SD:s make or break-ögonblick.

Ekonomen

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson