Annonsera på Avpixlat

Ett uppvaknande som kommer för sent

kostnader migration och integration ff3MASSINVANDRINGEN De är rätt många nu, som plötsligt förstått vart det barkar hän. Medan vi har försökt påtala och varna i åratal, och avfärdats som “rasister” m m, står Sverige nu i just den situation vi ville undvika. Även om det visserligen är bra att debatten blir lite mer verklighetsförankrad, är frågan om inte de problem som byggts in i det svenska samhället blivit permanenta och aldrig kommer gå att lösa – i synnerhet inte då samma slags politik som försatte oss i denna situation hela tiden tillåts fortgå.

Från beundrade till skräckexempel – det gick snabbt att montera ned det som en gång gjorde Sverige och den svenska modellen världsunik. Knappt 200 så kallade utanförskapsområden, 55 “no go”-zoner där kriminella gäng tagit över, tiggare i varje gathörn, världsledande i våldtäkter, “svenska” terrorister som härjar runt om i världen, en social sammanhållning i Kamikaze-läge, Mellanösternliknande upplopp. Och trots “tomma lador” spenderas miljarder och åter miljarder av svenskarnas skattepengar på den fortsatta destruktiviteten.

I kölvattnet av valet nyligen verkar en någorlunda nyanserad debatt kunna skönjas – vilket är glädjande men något som kommer flera år, decennier, för sent. Alltför länge har den politiska korrektheten och vänsterns järngrepp om medierna förlamat den viktiga debatten och effektivt förvanskat siffrorna och rapporterna.

Men även om en bättre debatt nu kanske kan föras, är det långt kvar till handling. Sverige är det ultraextrema undantaget i Europa och världen – knappast tvärtom. Vi är skräckexemplet som ingen annan vill följa, och blott namnet “Sverige” har nu blivit synonymt med våldtäkter och islamisering. Sverige verkar bli det första landet i världshistorien vars folk finansierar sin egen undergång.

Idag skriver både Anna Dahlberg på Expressen och Tove Lifvendahl på Svenska Dagbladet om massinvandringen och dess volym, något som före detta migrationsminister Tobias Billström (M) försökte tala om, men fick direkt pudla.

Dahlberg konstaterar att nuvarande situation, med att Sverige tar emot flest asylsökande i hela Europa inte bara per capita utan även i absoluta tal, inte kan fortsätta. Hon ger heller inte mycket för den ständiga naiva tilltron till att övriga Europa skulle vilja gå över till en mer “svensk” invandringspolitik, för att på så sätt jämnare fördela bördan.

Det finns ingen som helst vilja i övriga EU att avlasta Sverige. Tvärtom ägnar sig övriga EU-länder aktivt och systematiskt åt att försöka styra bort flyktingströmmarna från det egna landet. Det pågår ett “race to the bottom”.

När Danmark nyligen skrev upp prognosen till 20 000 asylsökande i år svarade regeringen under ledning av Helle Thorning Schmidt (S) med att omedelbart strama åt asylreglerna.

Så ser verkligheten i Europa ut. Man kan beklaga det djupt, men det är likväl en verklighet som vi måste förhålla oss till.

Sverige tar numera emot fler asylsökande än stora länder som Frankrike och Storbritannien. Och sett till befolkningsmängd finns det inget annat land som är i närheten av våra nivåer.

Dahlberg efterlyser en rejäl genomgång av det svenska invandringssystemet, och listar flera viktiga punkter. Men vägen dit lär vara lång och kantad av nyttiga idioter utrustade med floskler, okvädningsord och stigmatiserande begrepp – varav många arbetar inom public service och annan media. Så även om vi rör oss sakta framåt är målet fortfarande så pass långt bort att det knappt är synligt, samtidigt som vansinnet hela tiden eskalerar.

Ett av många exempel som väl illustrerar vår samtids dumhet där diverse löst folk tror sig vara demokratins riddare, men snarare representerar någon slags intellektuell tillbakagång i DDR-fernissa där de som inte håller med utsätts för något som mest kan liknas vid fascism. En grupp som Nathan Shachar skrev om i Dagens Nyheter i oktober 2013.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson