Annonsera på Avpixlat

Dramatisk ökning av antalet TBC-fall pga asylinvandring

TBC i Sverige jan-juni 2014

TBC i Sverige jan-jun 2014 (Folkhälsomyndigheten)

DEN NYA TUBERKULOSEN I det gamla fattig-Sverige var tuberkulos en vanlig och fruktad sjukdom. Före antibiotikans tid var den ofta dödlig. Luftombyte och gasning av lungor var vad som fanns att tillgå och runtom i landet finns många byggnader som då var sanatorier och idag vittnar om den tiden. När vi svenskar efter andra världskriget lyfte vårt land ur fattigdomen, utrotades i princip tuberkulosen helt. I spåren av de senaste decenniernas massinvandring upplever nu emellertid Sverige en TBC-renässans.

Antalet fall av tuberkulos (TBC) stiger dramatiskt i landet. I Jönköpings län rapporteras en fyrdubbling från 24 fall 2012 till 94 hittills i år. Innan året är slut har sannolikt 100-strecket passerats. Vänsterliberal media är påtagligt ointresserad av att rapportera om denna utveckling och skälet till det är just att den korrelerar med Sveriges exempellöst höga och expansiva asyl- och anhöriginvandring i kombination med en ansvarslös smittskyddspolitik där det anses viktigare att inte “kränka” nyanlända med krav på hälsoundersökningar än att värna den svenska folkhälsan.

Som framgår av siffror från Folkhälsomyndigheten, domineras statistiken helt (drygt 90%) av personer födda utomlands. Även bland de knappt 10% som är födda i Sverige har den stora majoriteten invandrarbakgrund. Det är också tydligt att det är den asylrelaterade invandringen som driver statistiken.

För hela Sverige uppges en prognos om totalt drygt 700 fall för 2014. Diagrammet nedan illustrerar också tydligt det dramatiska återtåg som tuberkulosen gjort i Sverige som en direkt följd av den förda massinvandringspolitiken. Att siffran är låg för 2014 beror inte på någon minskning utan bara på att året inte ännu är till ända och att det tar ett tag innan de TBC-smittade som kom till Sverige innevarande år upptäcks av den svenska vårdapparaten. Detta till följd av att inga obligatoriska kontroller av nyanlända görs.

TBC i Sverige 1957-2014

TBC i Sverige 1957-2014 (Folkhälsomyndigheten)

Peter Iveroth är smittskyddsläkare i Jönköping län och vittnar om att den främsta orsaken till den kraftiga ökningen av antalet TBC-fall är just invandringen. Fallen är koncentrerade till landets asylboenden och andra invandrardominerade miljöer:

Vi ser en ökning av latenta fall av tuberkulos hos barn som kommer från områden i världen med stor risk för smittspridning av sjukdomen. Det här är människor som kommer från krigsdrabbade områden med utbredd fattigdom och misär.

Enligt Iveroth har man i hans landsting kontroll på situationen och kan ge god behandling. Detta är dock inte en representativ bild av tuberkulosens återtåg i Sverige där många läkare tvärtom är mycket oroliga, främst över att varianter av sjukdomen som är multiresistenta mot antibiotika blir allt vanligare, vilket på sikt kan leda till att Sverige hamnar i samma situation som innan andra världskriget med mängder av TBC-fall men ingen effektiv behandling att erbjuda.

Redan idag kan det vara ett hårt slag att drabbas av tuberkulos. Att bli kvitt sjukdomen kan ta upp till ett år eller mer av medicinering, och antibiotikakurerna är så starka att de ofta slår ut andra kroppsfunktioner, lite att jämföra med cellgiftsbehandling vid cancer.

Livskvaliteten under denna period är således kraftigt försämrad med allt vad det kan innebära för möjligheten att arbeta och ha en fungerande vardag. Så länge det främst är invandrare som drabbas kan massinvandringspolitikens förespråkare sopa problemet under mattan. Precis som med andra negativa konsekvenser av denna politik kan man gömma sig i gentrifierade etniskt svenska reservat. När tuberkulosen kommer också till dessa områden lär “inte på min bakgård”-syndromet uppträda på samma sätt som det nu börjat göra kring det hitresta gatutiggeriet.

Relaterat

TBC-smitta på asylboende i Åre
Sveriges första nya TBC-mottagning på 50 år
TBC-epidemi på skola i Stockholm
Asylsökande från Nigeria vägrar tuberkulostesta sig
Sveriges två första fall av ”extremt antibiotikaresistent tuberkulos”

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson