Annonsera på Avpixlat

F.d. C-riksdagsledamot efterlyser en mer sansad asyl- och flyktingpolitik

Foto: Riksdagen

Foto: Riksdagen

MASSINVANDRINGEN Den föra detta riksdagsledamoten för Centerpartiet, Staffan Danielsson, har på Facebook skapat vad han kallar ett Upprop för en sansad asyl- och flyktingpolitik.

Under sin tid som aktiv riksdagsledamot tillhörde Danielsson en liten skara sjuklöverister som vågade påtala den enorma problematiken med massinvandringen. Nu när han inte längre är fjättrad av sitt före detta partis kedjor kan han tala friare. Utöver Facebookgruppen tar han också till orda på sina blogg över hur han resonerar.

Han gör klart att han vill att “Sverige ska ha en fortsatt generös asyl- och flyktingpolitik men att den inte kan ligga alltför långt före övriga EU-länders i sina regelverk”, där diskrepansen i princip är så extrem den bara kan bli.

Av den halva miljon som lyckas smuggla sig in i Europa väljer ca 100 000, eller 20 procent, att fortsätta norrut till Sverige vars befolkning i dagsläget utgör två procent av EU:s totala befolkning. Och av 20 000 så kallade “ensamkommande flyktingbarn” som kommer till EU under 2015, förväntas nästan hälften söka asyl i just Sverige.

Allt möjliggjort av både alliansen och nya rödgröna regeringens signalpolitik och näst intill kriminella slapphet, samtidigt som våra grannländer tar emot blott en bråkdel av dessa siffror – just på grund av en annan slags politik som effektivt skickat ut klara signaler i omvärlden. Och hela tiden skjuts det till mer pengar till den miljardindustrisom invandringen idag utgör, vilken skulle kunna liknas vid en ny offentlig sektor.

Här har man alltså låst sig även på det sättet att skulle den svenska invandringspolitiken normaliseras och harmoniseras med grannländerna, skulle tusentals arbeten på Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, boenden etc bli överflödiga. Och alltmer pengar tas av biståndet för att finansiera massinvandringen till Sverige – pengar som var avsedda för de verkligt hjälpbehövande på plats.

Sverige är dessutom bland de sämsta länderna på att integrera och få invandrare i arbete – kanske för att Sverige, trots diverse politikers tro och önskan om det, inte är ett USA och att integration är en extremt dyrbar, ineffektiv och kontraproduktiv åtgärd, då det är mindre volymer i kombination med assimilering som krävs. Studier visar klart och tydligt att ett samhälle inte klarar mer än ett visst antal människor “utifrån”, då faller den sociala sammanhållningen sönder, vilket Sverige är ett utmärkt exempel på.

Danielsson konstaterar vidare att migrationsreglerna är betydligt generösare i Sverige, vilket bidrar till att fler söker sig just hit, och att både alliansen och den nya regeringen låtit Miljöpartiet få diktera sin extrema politik på området med katastrofala följder.

Jag är starkt oroad för att Sverige riskerar att ”gå i väggen” och att den migrationsvänliga folkopinionen riskerar att svänga om Sverige fortsätter att vara EUs ledande asylland samtidigt som vi klarar mottagning och integration lika dåligt som de senaste decennierna.

Utöver större och bättre insatser på integration och få i arbete anser jag att regeringen – gärna tillsammans med riksdagen – snarast bör utreda och besluta om hur Sveriges regelverk på några punkter enligt ovan bör anpassas mer till övriga EU-länders. Sverige ska fortsatt ha en generös migrationspolitik i EU-tät, men för att uthålligt säkerställa detta kan vi inte ligga lika långt före praxis i EU-länderna som idag.

Alliansen och de rödgröna låter Miljöpartiet fortsätta att styra Sveriges politik på detta område och har inga planer på att anpassa regelverken i riktning mot övriga EU-länder. Istället koncentrerar både partier och media sitt intresse till hur de asylsökande ska fördelas över landet i olika kommuner. Detta är naturligtvis viktigt men poängen med detta upprop är att därutöver behöver orsaken till att så många söker sig till just Sverige belysas och diskuteras och några regelverk anpassas.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson