Annonsera på Avpixlat

Skola i ökänt invandrarområde håller stängt efter anlagda bränder

SkolbrandSAMHÄLLSUPPLÖSNING Örebrostadsdelen Vivalla är ett av landets mest ökända invandrargetton. Rån, skottlossningar och anlagda bränder tillhör här vardagen. På onsdagen beslutade rektorn för Vivallaskolan att stänga skolans högstadium under två dagar, detta efter att skolan på kort tid drabbats av ett stort antal anlagda bränder.

Ett tydligt tecken på att ett land befinner sig i kris är när basala, samhällsbärande verksamheter som polis- och rättsväsende, sjukvård och skola upphör att fungera. Riktigt så illa är det ännu inte i Sverige. Men vi kan nästan dagligen se exempel på hur utvecklingen sakta men säkert går i denna riktning.

Stadsdelar där kriminella invandrargäng i praktiken tagit kontrollen, områden där brandmän och ambulanspersonal inte kan utföra sitt arbete utan poliseskort, sjukhus där man tvingas ha övervakningskameror och väktare, och där personalen måste delta i självförsvarskurser, kommuner i vilka den okontrollerade anstormningen av asylsökande leder till att barn inte längre kan garanteras en skolplats osv – listan på företeelser som tyder på ett samhälle i fritt fall kan göras lång. På onsdagen kom ännu ett exempel på denna utveckling.

Mia Aversjö, rektor för Vivallaskolan i Örebro, meddelade under onsdagseftermiddagen att hon beslutat stänga skolans högstadium under fredagen och måndagen. Den huvudsakliga anledningen är att skolan under kort tid drabbats av ett stort antal anlagda bränder. Men Mia Aversjö menar också att både personal och elever är stressade och mår dåligt av en allmän “social oro” i området. Hon utvecklar dock inte vad denna sociala oro beror på eller hur den yttrar sig.

I en kommentar till lokaltidningen Nerikes Allehanda säger Mia Aversjö:

– Vi känner en stark oro. Vi har pratat om en social oro i området tidigare. Det har hänt olika saker och det har gjort att föräldrar, personal och elever känner en oro. Vi har haft svårt att få arbetsro på skolan. Det blir en stressfaktor, när går larmet?

Rektorn berättar vidare att ett extrainsatt föräldramöte ska hållas på måndag, på vilket även polis och brandkår kommer att delta. Hon säger också att skolledningen måste ha samtal med kommunens säkerhetsavdelning, socialtjänsten och räddningstjänsten för att finna lösningar på situationen.

De bränder som drabbat skolan tycks, av lokaltidningens rapportering att döma, än så länge inte ha orsakat några verkligt allvarliga skador. I flertalet fall ska det ha varit fråga om mindre bränder. Men i och med att det varit åtta brandlarm på skolan under loppet av två och en halv vecka, menar rektorn ändå att situationen blivit ohållbar. På flera andra håll har skolor brunnit ned till grunden efter liknande incidenter. Det kan tilläggas att Polisen inte har några misstänkta för bränderna.

Den gigantiska elefanten i rummet – alltså den i sammanhanget centrala fråga som varken berörs av den intervjuade rektorn eller lokaltidningens reporter – är förstås att Vivalla är ett i hög grad invandrardominerat s.k. utanförskapsområde. Det är mycket sannolikt att både de anlagda bränderna och den “sociala oro” Vivallaskolans rektor talar om hör samman med att ett stort antal svagt integrerade utomvästliga asyl- och anhöriginvandrare samlats i samma stadsdel och att denna stadsdel efter hand kommit att präglas av omfattande kriminalitet, arbetslöshet, bidragsberoende och etniska parallellsamhällen. Men denna aspekt anses, som sagt, alltför känslig att diskutera.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson