Annonsera på Avpixlat

Löfven hotar kommuner utan mottagning med straffavgifter

stefan-lofven-press-okMASSINVANDRINGEN Tvångslagar för “ensamkommande flyktingbarn” finns redan, och nu hotar den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven med straffavgifter för de kommuner som vägrar låta sig exploateras i regeringens hänsynslösa och destruktiva massinvandringshets.

Igår larmade Arbetsförmedlingen en andra gång under kort tid om att massinvandringen håller på att knäcka myndigheten och dess personal, och på Migrationsverket råder en liknande situation där personalen i Malmö får arbeta sju dagar i veckan. Sverige tar emot flest asylsökande i EU både per capita och i absoluta tal – och den rödgröna regeringen har lovat att upprätthålla denna destruktiva linje.

Bostadsbristen är ett av många problem som följer i massinvandringens spår, och något kommunerna ofta hänvisar till då de säger stopp. Men nu föreslår alltså Stefan Löfven (S) straffavgifter för de som inte längre vill vara en del av vansinnet.

– Vill man inte vara med i detta och göra det praktiska, då får man vara med och betala, säger statsministern.

Enligt Migrationsverkets nya prognos beräknas ca 100 000 personer söka asyl i Sverige nästa år – med anhöriginvandrare m m blir detta en bra bit över 200 000 i realiteten. Och detta är ingen tillfällig topp, försäkrade Mikael Ribbenvik på Migrationsverket.

– Det är klart att det på kort sikt blir en anspänning. Men vi måste ha platser som kan ta hand om de här människorna. Vi ska komma ihåg att det är människor som flyr för sina liv, det är Syrien och Irak vi här pratar om. Jag har pratat om det hela valrörelsen, och det är inte bättre nu där nere. Då ska vi ha den öppenheten här i Sverige, att vi ska ta emot människorna som har skälen att fly.

Då måste vi naturligtvis se till att Migrationsverket i den fasen har möjlighet att ta emot människor på ett bra sätt, och sen ska vi se till att vi integrerar dem i det svenska samhället på ett bra sätt. Det är jobb, bostad och språkutbildning.

Löfven menar att det inte i första hand är kommunernas ansvar, utan landet Sverige som tar emot, men poängterar samtidigt att kommunerna måste vara beredda att ta emot – med statligt stöd, det vill säga svenska skattebetalarnas pengar.

Migrationsminister Morgan Johansson (S), som försökte tona ned den nya prognosen med att “det bara är en procent av svenska befolkningen”, har talat om morot och piska.

– Ja, jag har pratat om det länge också. Om det är så att inte alla kommuner tar emot. Landet Sverige tar emot, det är inte enskilda kommuner, utan landet Sverige och det består av ett antal kommuner – och alla de ska ha beredskap för att göra detta. Om man har möjlighet och ändå inte gör det, då tycker jag att det är befogat att titta på vilka ekonomiska styrmedel som finns. Då får man vara med och betala detta. Vill man inte vara med i detta och göra det praktiska, då får man vara med och betala.

Jag pratar om möjligheterna att i så fall få vara med och betala ändå. Det är inte rimligt att det är några kommuner som ska vara med och ta det stora ansvaret och några som säger att vi behöver inte göra någonting, vi kan luta oss tillbaka. Det här är landet Sverige som tar emot, och det finns ett gemensamt ansvar. Och är det så att man inte tar del av det ansvaret då tycker jag att vi ska titta på möjligheten, att då får man vara med och betala.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson