Annonsera på Avpixlat

Kristet par där kvinnan var gravid lynchad av muslimsk mobb

Arga muslimer

Att den som förolämpar islam skall slaktas är en utbredd åsikt även bland muslimer i väst.

PAKISTAN / ISLAM I VÄRLDEN En kristen gravid kvinna, Shama Bibi, och hennes man, tegelarbetaren Shehzad Masih, mördades på tisdagen av en ursinnig muslimsk mobb i Kot Radha Kishan, fem mil från Pakistans huvudstad Lahore. Lynchningen, i vilken hela 1.500 personer deltog, var ett religiöst straff efter att rykten spridits av kristofoba mullor i trakten om att paret skulle ha bränt ett exemplar av Koranen.

Enligt vittnesmål släpades paret först ut på gatan, fick kläderna avslitna och misshandlades med påkar. Därefter kastades de – troligen ännu vid liv – in i en brinnande tegelugn på mannens arbetsplats. Att kvinnan var gravid i femte månaden var inget som hindrade den muslimska mobben från att misshandla och mörda henne. Det mördade paret lämnar efter sig tre barn som nu alltså är föräldralösa och vilkas framtida öde är osäkert.

Vittnen menar också att anklagelserna om koranbränning var helt ogrundade. Paret beskrivs som stillsamma och tillbakadragna personer som aldrig skulle komma på tanken att göra något så provokativt som att bränna Koranen.

Det handlar i stället om rykten som sattes i omlopp av de muslimska mullorna i området som en del av den förföljelse av kristna som pågår i landet. Tisdagens lynchningsmord är bara de senaste i raden av våldsamheter riktade mot den kristna minoriteten i Pakistan. En liknande och eskalerande utveckling pågår i stora delar av den muslimska världen där kristna mördas, fördrivs och kyrkor bränns ned.

Att så många som 1.500 personer deltog i tisdagens mord visar också att dessa hatiska värderingar inte är något marginellt minoritetsfenomen bland personer som “missförstått” islam. Även om inte majoritet av alla Pakistans muslimer är beredda att utföra den här sortens illdåd i sin religions namn, rör det sig ändå om en förfärande stor andel.

Det är också viktigt att komma ihåg att den islam som nu genom invandringen etableras i Sverige och andra västländer är samma oreformerade, ofta våldsbejakande, islam med politiskt totalitära anspråk som utövas i Pakistan och andra liknande länder i regionen. Det är inte en reformerad islam som likt kristendomen funnits i vårt land i tusen år och som reformerats i takt med att samhället utvecklats. Det går därför inte att jämföra kristendom och islam i Sverige då det skiljer tusen år av utveckling mellan dem.

Så här beskriver Sten Widmalm, som är Pakistankännare och professor i statskunskap vid Uppsala universitet, det eskalerande muslimska hatet mot kristna i landet:

– Den kristna minoriteten tillhör den grupp som man litar på minst och som man anser ska ha minst rättigheter. Eftersom den pakistanska hädelselagstiftningen är så omfattande, och innebär att vem som helst kan rikta en hädelseanklagelse mot vem som helst, blir människor helt rättslösa.

Sten Widmalm tror inte heller att det pakistanska paret utfört någon koranbränning. Att göra något sådant i Pakistan är att underteckna sin egen dödsdom och inget som någon med minsta självbevarelsedrift skulle företa sig, menar Widmalm.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson