Annonsera på Avpixlat

SvD fortsätter censurera verkligheten

Björn Norström

KRÖNIKA Nyligen skrev jag en insändare till SvD Brännpunkt som genmäle på en helt felaktig skrift om Kanadas integration och invandring. Den refuserades av suspekta skäl som mer var fega bortförklaringar för att slippa publicera fakta om verkligheten i Kanada. För ett par dagar sedan skickade jag en ny insändare till SvD Brännpunkt den nya regeringens skolpolitik. Eftersom jag med råge uppfyller de krav som SvD ställer för att publicera insändare i Brännpunkt trodde jag att denna skulle bli publicerad, speciellt eftersom jag medvetet filtrerade bort alltför obekväma fakta för det politiskt korrekta media-Sverige. Återigen meddelade dock SvD Brännpunkt att jag refuserats, denna gång utan att ens ange skäl. Nedan följer insändaren i sin helhet.

Inger Enkvist konstaterade nyligen att regeringens åtgärder inte löser problemen i skolan. Jag kan inte annat än att hålla med, men av andra skäl. Jag arbetar sedan tio år som lärare i den amerikanska delstaten Vermont i USA som i fråga om skolresultat ligger i absoluta världstoppen. Med gedigen erfarenhet inom ett västerländsk skolsystem som presterar mycket höga skolresultat kan jag konstatera att de undermåliga svenska skolresultaten har flera orsaker som Sverige för närvarande vänder ryggen till.

Invandring påverkar skolresultat, positivt eller negativt beroende på typ av invandring. Studier visar att viss invandring, den som Sverige prioriterar, drar ned skolresultaten. Den svenske nationalekonomen Tino Sanandaji har påvisat detta, vilket även bekräftas i finska skolor.

Majoriteten av invandringen till Vermont, dels den från andra delstater men även den globala, är helt annorlunuda än den svenska och består framförallt av högutbildad arbetskraft. Skolor i kommuner där högutbildade arbetskraftsinvandrare bosätter sig presterar mycket höga skolresultat. Skolor i Vermont där flyktingar normalt bosätter sig presterar betydligt lägre skolresultat och kategoriseras årligen av myndigheterna som ”failing schools”.

Skolor i Vermont lägger stor vikt på forskning och vad vi kallar ”best practices”. Ideologi och politik och dess indoktrinering, vilket genomsyrar svenska skolor, är helt frånvarande i Vermonts skolor. Vårt arbete styrs av professionalism, forskning och metoder som bevisats fungera, alltså det svenska skolflummeriets raka motsats.

Elever och föräldrar har mycket stor respekt för lärare och läraryrket. Lärare i Vermont har stor auktoritet och starkt stöd från föräldrar, politiker, kommuner och delstaten. Kränkningskulturen existerar dessutom inte i Vermonts skolor. Normen och förväntningarna är att eleverna lyder läraren. Om de inte gör det, är konsekvenserna omedelbara och solklara. Det finns inget DO i Vermont dit elever kan springa så fort de ombeds lägga undan mobilen i klassrummet.

Det jag kan konstatera, som rutinerad lärare i ett skolsystem av världsklass men med ursprung i det svenska skolsystemet, är att om dagens politik och skolkultur inte förändras markant och omedelbart kommer svenska skolresultat i de närmaste PISA-och TIMSS-undersökningarna fortsätta att påvisa att svenska skolor är undermåliga och inte är konkurrenskraftiga i förhållande till andra OECD-länder.

Detta må vara politiskt inkorrekt att uttrycka i Sverige men den som bryr sig om svenska barn och den svenska skolan måste acceptera att lösningarna på den havererade svenska skolans problem faktiskt ligger utanför den politiskt korrekta åsiktskorridoren.

Problemen som jag beskriver i insändaren ovan ligger som jag skriver och Avpixlats läsare väl vet utanför den svenska åsiktskorridoren. De får därmed inte publiceras i svensk media. Verkligheten får helt enkelt inte beskrivas på ett korrekt sätt. Svensk media har bestämt att det svenska folket absolut inte ska få ta del av den bistra sanningen, och SvD upprätthåller den linjen.

Det är samma SvD som lider av usel ekonomi och riskerar att gå under inom en snar framtid. Lösningen för SvD:s överlevnad vore faktiskt att börja beskriva verkligheten som den ser ut för att locka nya läsare och därmed nya intäkter. Detta verkar dock inte finnas i redaktionens begreppsvärld. SvD, liksom annan svensk media, tycks leva under mottot ”censur och egen undergång”.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson