Annonsera på Avpixlat

Kommuner skickar protestbrev om havererat asylmottagande

kostnader migration och integration featASYLHAVERIET I Gävleborgs och Västernorrlands län har man från kommunalpolitiskt håll nu definitivt ledsnat på att bli överkörda av Migrationsverket och pådyvlas ett allt större asylmottagande utan att ens ha varskotts i förväg och fått en chans att förbereda sig. Nu har 14 kommunstyrelseordföranden i dessa län undertecknat en protestskrivelse som man skickat till Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Kritiken mot hur Migrationsverket hanterar upphandlingen av asylboenden växer i kommunerna runtom i landet. När nu bortemot 3000 asylsökande i veckan ska ges tak över huvudet finns ingen tid för samråd med vare sig kommuninvånare eller lokalpolitiker som från den ena dagen till den andra kan överraskas av ett tillskott på flera hundra personer som det ska ordnas skola, omsorg, vård och annan service åt.

I ett protestbrev till Migrationsverkets skriver 14 kommuners högsta ansvariga politiker att man anser att verkets hantering beträffande utplacering av asylsökande och upphandling av asylboenden inte fungerar. De 14 kommunstyresleordförandena är hemmahörande i olika kommuner i Gävleborg och Västernorrland.

I skrivelsen till Sveriges kommuner och landsting pekar man på att “det kommunala perspektivet på asylmottagandet saknas”, vilket i klartext betyder att Migrationsverket inte informerar kommunerna och än mindre tar hänsyn till vad kommuninvånare och lokalpolitiker anser om att drabbas av ett kraftigt ökat asylmottagande. På mindre orter kan man över en natt få invånarantalet fördubblat och förväntas att kunna hantera detta utan minsta framförhållning.

I skrivelsen påpekas att denna bristfälliga hantering av asylmottagandet från Migrationsverkets och regeringens sidan “kan leda till att de antidemokratiska krafterna i samhället blir starkare“. Bakom den formuleringen döljer sig en oro över att i allmänna val frånhändas ansvaret för att styra kommunerna när måttet blivit rågat för invånarna och se det förtroendet ges till Sverigedemokraterna. Den oron är i högsta grad befogad även om det inte på minsta sätt finns något antidemokratiskt i detta.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson