Annonsera på Avpixlat

Janne Josefsson vill dra ned byxorna på journalistkåren

Janne Josefsson

SIDBYTE I en intervju med tidningen Resumé öppnar Sveriges kanske tyngste grävande journalist, Janne Josefsson, dörren för att eventuellt lägga journalistiken åt sidan, gå över till “den andra sidan”, bli PR-konsult och “dra ned byxorna” på Sveriges journalister som han anser missbrukar sin makt och “begår många övergrepp”.

I intervjun driver Josefsson tesen att journalisterna behöver granskas lika hårt som han och Uppdrag Granskning har granskat andra makthavare. Han menar att det inom journalistkåren finns en osund “stöddighet“. “Journalister begår många övergrepp“, slår Josefsson fast.

Det finns enligt Josefsson en “mediaelit” som inte är intresserad av att lyssna på andra röster än sina egna. Det fick Josefsson själv erfara under den s.k. gubbslemsdebatten under journalistseminariet Gräv 13 förra året, då drevet gick och Josefsson skulle hudflängas offentligt som slemmig gubbe för att han haft synpunkter på de extrema avarter som finns inom radikalfeminismen och om en av denna vänsterfeminisms galjonsfigurer, Maria Sveland.

När attackerna var som värst tänkte Josefsson “förbjud de jävla journalisterna“, berättar han för Resumé. Efter att ha bearbetat den upplevelsen och iakttagit hur journalistkåren regelmässigt gör grova övertramp har funderingar tagit gestalt hos Josefsson om att börja granska “den tredje statsmakten”.

I rollen som pr-konsult tänker sig Josefsson kunna initiera en offentlig debatt om “medias makt och hur journalister döljer och undanhåller information“. Han säger också att “Jag skulle inte ha något emot att bli journalisternas fiende och dra ned byxorna på dem“.

Det vore onekligen ett intressant sidbyte och ett välbehövligt komplement till den kamp för ett sundare svenskt medielandskap och -klimat som alternativmedia bedriver. Vid sidan av SR P1 Medierna och deras skäligen beskedliga reportage, lyser granskning av medier och journalister med en närmast total frånvaro i Sverige, något som i sig är en delförklaring till att denna kår har kunnat utveckla den stöddighet och ostört begå de många maktfullkomliga övergrepp som Josefsson pekar på som svårt problematiskt.

Man inser hur väl en Janne Josefsson som mediekritiker behövs när nu tidningen Expressen tillsammans med kriminellt belastade och våldsbejakande vänsterextrema Researchgruppen nominerats till Stora Journalistpriset för ett av årets absolut grövsta journalistiska övergrepp – när man genom olagliga dataintrång hängde ut och begick hemfridsbrott hos personer som varit aktiva i alternativmedias kommentarsfält.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson