Annonsera på Avpixlat

Stort antal anlagda bränder gångna kvällen/natten

BilbrandANLAGDA BRÄNDER Under den sena lördagskvällen och natten mot söndag skedde ännu en gång ett stort antal anlagda bränder runt om i landet. I vanlig ordning var det i huvudsak bilar som sattes i brand, men även andra typer av anlagda bränder förekom.

Göteborgsregionen och småländska höglandet var de områden som under natten drabbades hårdast. Men också i Malmö, Västerås och Kramfors rapporterades anlagda bränder. Invandrartäta områden är som vanligt överrepresenterade. Att anlägga bränder har på senare år blivit ett populärt kvällsnöje bland ungdomsgäng med utomvästlig asylinvandrarbakgrund.

I Göteborgsområdet brann totalt elva bilar under natten. Kl. 22.43 på lördagskvällen inkom larm om att två bilar brann på Bentzels väg i Lerum. Den ena bilen blev helt utbränd och den andra brandskadades. Vid 01-tiden brann sju bilar vid Kannebäckskolan, på Bronsåldersgatan i Västra Frölunda. Tre av bilarna blev helt utbrända, de övriga fyra fick skador. Ungefär samtidigt brann en bil på Tanneskärsgatan, i en annan del av Västra Frölunda. Strax före kl. 03 brann en bil på Frenlundsvägen i Skälltorp.

Omkring kl. 01.30 inträffade två anlagda bränder i orterna Vrigstad och Bodafors, söder om Nässjö. I Bodafors brann tre bilar av okänd anledning. Det fanns risk att branden skulle sprida sig till ett bostadshus, och polisen rubricerar därför händelsen som misstänkt mordbrand. I Vrigstad brann en bil intill en maskinhall som innehöll gasflaskor. Det ska ha funnits spår på platsen som tydde på att branden var anlagd. Även i detta fall betecknar polisen det inträffade som mordbrand.

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen brann en moped på Bokhagegatan i Malmö. Framåt morgonen, omkring kl. 05.30, brann en bil på Ramels väg i den ökända, invandrardominerade stadsdelen Rosengård. Och vid 07-tiden brann det i en container på Amiralsgatan. Endast i det sistnämnda fallet är polisen säkra på att det varit fråga om en anlagd brand. I de andra två fallen uppger man inte med säkerhet att bränderna varit anlagda. Med tanke på den höga frekvensen av anlagda fordonsbränder i Malmö får det dock ses som högst sannolikt att även dessa bränder var anlagda.

I Kramfors sågs två män strax före kl. 01 på natten sätta eld på en bil som stod parkerad vid riksväg 90. De ska sedan ha lämnat platsen i bil. Det finns inga uppgifter om hur pass illa skadad den antända bilen blev. I polisens rapportering uppges av okänd anledning varken några signalement på de män som anlade branden, eller någon beskrivning av bilen de färdades i.

Strax före kl. 04 på natten brann en bil på Jakobsgatan i stadsdelen Pettersberg i Västerås. Branden tros ha varit anlagd.

Relaterat

Anlagda bilbränder i flera städer
Ännu en natt med anlagda bilbränder runt om i landet
Anlagda bilbränder på flertal orter

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson