Annonsera på Avpixlat

Känd författare talar klarspråk om invandrarbrottsligheten

Dag Öhrlund. Foto: Frankie Fouganthin

Dag Öhrlund. Foto: Frankie Fouganthin

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET / KRIMINALPOLITK I en aktuell bloggartikel talar den väletablerade författaren och journalisten Dag Öhrlund klarspråk om invandrares våldsamma överrepresentation i brottslighet. Han efterlyser rejäla krafttag mot grov, organiserad kriminalitet, och menar att det svenska samhällets syn på brottslighet präglas av politiskt korrekt mjäkighet.

Såväl SD-politiker som oberoende invandringskritiska debattörer har gång efter gång försökt diskutera vissa invandrargruppers skyhöga överrepresentation i kriminalitet. På Avpixlat och andra Sverigevänliga webbplatser belyses invandrarbrottsligheten ständigt. Vi kan så gott som dagligen rapportera om nya skottlossningar, grova rån, attacker mot polis och anlagda bränder i landets invandrardominerade “utanförskapsområden”.

Men i det politiskt korrekta åsiktsetablissemangets ögon har, som bekant, ingenting som framförs av SD-politiker eller andra invandringskritiker något värde. Allt vi säger, oavsett hur väl underbyggt det är, avfärdas kategoriskt som “hatbudskap” eller “uttryck för rasism och främlingsfientlighet”.

Det är därför värt att uppmärksamma när debattörer som inte tillhör SD eller gjort sig kända som invandringskritiker uppmärksammar de växande invandrarrelaterade problemen. Detta sker lyckligtvis allt oftare, i takt med att allt fler svenskar börjar inse de förödande samhälleliga effekterna av massinvandringen. Det senaste exemplet är författaren, journalisten och fotografen Dag Öhrlund.

Dag Öhrlund har en lång journalist- och författarkarriär bakom sig. På senare år har han kanske mest blivit känd för den serie spänningsromaner han skrivit tillsammans med Dan Buthler, varav flera blivit storsäljare.

På onsdagen publicerade Dag Öhrlund på sin blogg en artikel om den alarmerande ökningen av grov, organiserad kriminalitet i Sverige. I artikeln utgår Öhrlund från rikspolisstyrelsens nyligen publicerade rapport om organiserad kriminalitet och områden i Sverige där kriminella gäng i praktiken tagit kontrollen. (Denna rapport har tidigare tagits upp av Avpixlat här och här.)

Öhrlund struntar – i motsats till rikspolisstyrelsen – i den politiska korrektheten, och talar klarspråk om vilka grupper som i huvudsak står för den grova, organiserade brottsligheten i dagens Sverige.

Dag Öhrlund skriver:

Mindre politiskt korrekta är de siffror jag fick när jag senast besökte Kumlafängelset (då ska du dessutom veta att det inte är några duvungar som sitter just där – ingen som döms till straff kortare än fyra års fängelse hamnar på Kumla):

43% är födda i Sverige, 33% i övriga Europa och 24% i övriga världen. De intagna representerar totalt 40 länder, 23 i Europa, 7 i Afrika, 7 i Asien och 3 i Sydamerika. 56% är svenska medborgare, men av dessa har 23 % annan etnisk bakgrund. 32% ska utvisas efter avtjänat straff (72% av alla med utländskt medborgarskap). 33 procent är inte födda i Sverige. Då har man inte räknat andra generationens invandrare.

Så ser sanningen – levererad direkt från fängelsechefens dator – ut, bekväm eller ej.

Dag Öhrlund återger därefter ett avsnitt ur Rikspolisstyrelsens rapport som handlar om polisens svårigheter att göra sitt jobb, när de vid insatser i s.k. utanförskapsområden utsätts för stenkastning, hot och upploppsartade situationer. Dag Öhrlund sammanfattar ungefär vad många svenskar – däribland en stor del av Avpixlats läsare – tycker.

Han skriver:

Men låt oss för en stund – som danskarna säger – kalla en spade för en spade. Vi tänker alltså som ‘svårighet’ tillåta att människor attackerar polisens fordon?! Vad sägs om att sätta in armén, vilket man skulle gjort i andra länder tills ordningen var återställd. Men här ska det bjudas på kaffe med mjölk om någon försöker kasta en gatsten genom rutan på en polisbil? Gud hjälpe oss.

En av anledningarna – och kanske den viktigaste – till att polisen haft ‘svårt att arbeta i dessa områden’ är lama, konflikträdda polischefer som inte törs backa upp de kolleger som ska ta skiten på gatan, dygnet runt, året runt. /…/

Vad. I. Helvete. Är. Det. Som. Händer – polisledningen? Det företag där cheferna inte har stake att backa upp sina anställda, är undantagslöst dömt att gå under! Den polischef som inte törs backa upp kollegerna på gatan bör gå hem – i morgon. Den politiker – eller Justitieminister – som inte törs backa upp sina polischefer bör avgå. Enkelt.

Öhrlund redogör för hur grov organiserad brottslighet stegvis bitit sig fast i det svenska samhället under ett par decennier, medan både polisens ledning och ansvariga politiker naivt blundat för utvecklingen. Han avslutar sin text med följande slutsats:

Den svenska polisens mjäkiga rapport säger i princip så här:

Vi har tappat kontrollen. Det finns områden där vi inte törs köra in, med risk för att reta upp folk. Människorna som bor där tror med all rätt att de kriminella tagit kontrollen och då blir det väldigt besvärligt för oss.

Ja. Det blir det. Och än mer besvärligt blir det så länge varken politikerna, Justitieministern, Rikspolischefen eller de operativa cheferna törs se sanningen i vitögat, sluta vara så förbannat politiskt korrekta och våga ta tag i saken. Själva lider de ju inte, eftersom de bor långt ifrån de utsatta områdena. Men vad de missat, är att de kriminella ligornas utflykter blir allt längre och att varken politikernas eller polischefernas hus i de finare områdena kommer att vara fredade.

Konklusionen blir så här: De svenska poliserna vid Europol i Haag ser bekymrade på hur Sverige blir en alltmer intressant plats på den internationella brottskartan. De poliser som för skitlöner sliter på svenska gator och i områden som förslummats för att de styrande inte törs ta i dem, ser utvecklingen timme för timme, dag för dag och får vid varje arbetspass riskera en gatsten i huvudet, väl medveten om att deras chefer inte tänker backa upp dem, för att det är för politiskt känsligt.

Min privata slutsats: Så länge svenska politiker tror att vi är en fredad zon och inte tar av sig sovmaskerna, går det åt helvete.

Dag Öhrlunds artikel kan läsas i sin helhet här.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson