Annonsera på Avpixlat

Islamister och kriminella gäng skapar desperation i dansk kommun

Foto: Per Palmkvist Knudsen

Foto: Per Palmkvist Knudsen

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET I Fredensborgs kommun i Danmark har man problemen med kriminella invandrargäng och organiserade islamister blivit så stora att kommunledningen beslutat sig för ett, i dansk kommunpolitik, närmast unikt agerande. Vid ett fullmäktigemöte på måndagen gick samtliga partier ihop och författade en gemensam skrivelse till justitieministern.

Fredensborgs kommun ligger på norra Själland, mellan Helsingör och Köpenhamn, och innefattar förutom Fredensborg bland annat samhällena Kokkedal, Nivå och Humlebæk. Kommunen plågas av omfattande brottslighet, framför allt i Kokkedal och Nivå.

I Kokkedal finns det invandradominerade området Egedalsvænget, där brottsligheten är hög. Nyligen etablerade sig ett av Danmarks mest ökända kriminella invandrargäng, Köpenhamnsbaserade Loyal To Familia, i Egedalsvænget, vilket förstås inte gjort situationen bättre.

På tågstationen i Kokkedal har man under en längre tid haft problem med ungdomsgäng som vandaliserar, stjäl och uppträder hotfullt mot både tågpassagerare och personal. Till följd av detta har 7-Eleven-butiken på stationen sedan en tid tillbaka slutat ha nattöppet. Det blev helt enkelt för riskfyllt för personalen. Fredensborgs kommun är dessutom en av de mest inbrottsdrabbade kommunerna i landet.

Som om detta inte vore nog har invandrartäta Egedalsvænget blivit något av ett centrum för radikala islamister. Ett flertal medlemmar i den öppet antidemokratiska islamistorganisationen Hizb ut-Tahrir bor i området.

Islamisterna försöker ta kontroll över det lokala föreningslivet och anpassa stadsdelen efter bokstavstrogen islam. För något år sedan ledde detta till stora rubriker i dansk media, då en islamistkontrollerad boendeförening vägrade finansiera en julgran, samtidigt som de någon månad tidigare spenderat en stor del av föreningens pengar på ett stort firande av den muslimska högtiden eid.

Den islamistiska närvaron i Egedalsvænget oroar förstås kommunledningen, då det finns en stor risk att unga muslimer radikaliseras och dras till våldsbejakande islamism.

Sammantaget gör alla dessa faktorer att många boende i Fredensborgs kommun upplever en ökande otrygghet. På måndagen fattade därför kommunledningen ett drastiskt beslut. Samtliga representanter i kommunfullmäktige gick, oberoende av partitillhörighet, samman och författade en skrivelse till justitieministern. I skrivelsen kräver man ökade resurser till polisen i kommunen.

Knud Lökke Rasmussen representerar borgerliga Venstre i Fredensborgs kommunfullmäktige. Han är en av dem som länge efterlyst fler poliser i kommunen, och han var mycket nöjd med att hela kommunfullmäktige på måndagen kunde enas om en gemensam skrivelse.

I en kommentar till danska Den korte avis säger Knud Lökke Rasmussen (i översättning):

– Det gäller något av det mest grundläggande i ett samhälle, att medborgarna kan lita på att de får hjälp när de behöver det. De kriminella får under inga omständigheter tro att de är starkare än myndigheterna och ordningsmakten. Om det sker går det illa.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Kommentarer kan inte lämnas.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson