Annonsera på Avpixlat

Australien värnar jobb och hälsa – stramar åt invandringen ytterligare

Scott Morrison

Australiens migrationsminister, Scott Morrison

AUSTRALIEN / INVANDRING Precis som Kanada gjort de senaste åren, håller även Australien på att strama åt sin invandringspolitik. Man har nyligen skärpt en lag och debatterar skärpning av en ytterligare en. Dessutom tar den australiska regeringen ansvar för sin befolknings hälsa och stoppar tills vidare all invandring från de ebola-härjade länderna i Västafrika.

Australien skapade nyligen en lag som ger staten rätt att kontrollera att arbetstagare har dokumentation som bevisar att individen får arbeta i landet. Detta kan bevisas genom medborgarskap eller någon form av formellt visum. Alltså är det så kallade papperslösa, det vill säga illegala invandrare, som myndigheterna vill åt.

Man kräver i praktiken att arbetsgivare ska kunna bevisa att deras arbetstagare antingen är medborgare eller har någon form av visum som ger individen rätt att arbeta legalt i landet. För närvarande besöker australiska myndigheter omkring 10.000 arbetsgivare per år för att kontrollera att reglerna efterföljs.

Ett förslag att stärka en nuvarande lag har nyligen lagts fram, där en individs karaktär ska ha ökad betydelse i samband med immigrationsbeslut. 1999 gjordes den senaste förändringen i landets migrationsprogram kring hur en individs karaktär ska bedömas. Australiens migrationsminister Scott Morrison vill nu skärpa denna lag för att försvåra för individer som har en “suspekt karaktär” att invandra till landet. Framförallt vill man stoppa individer med ett kriminellt förflutet från att invandra.

Som en följd av den skenande ebola-epidemin i de västafrikanska länderna Liberia, Sierra Leone och Guinea stoppar Australien nu alla inresor från dessa länder. Alla tillfälliga inresevisa ogiltigförklaras och alla som erhållit permanenta visa men ännu inte rest in i Australien kommer att placeras i en 21 dagar lång karantän. Även asylmottagandet från högriskländerna stoppas tills vidare. Detta meddelade Australiens migrationsminister Scott Morrison på tisdagen.

Samtidigt som Sverige öppnar dörrarna för invandring i en takt som världen aldrig tidigare skådat, såväl legal som illegal, stramar västländer som Australien åt. I motsats till Sverige värnar man också sitt folks hälsa gentemot livsfarliga sjukdomar och vidtar verkningsfulla åtgärder i stället för sådana verklighetsfrånvända rutiner som det svenska Migrationsverket beslutade om nyligen. Sverige går alltså i motsatt riktning jämfört med många andra västländer och för en migrationspolitik som anses vara extremt oansvarig i resten av världen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson