Annonsera på Avpixlat

“Krya på dig”-hälsning till Jimmie Åkesson ledde till utfrysning ur MP

Jimmie Åkesson

Empati och respekt för alla människors lika värde är inte egenskaper som Miljöpartiet värdesätter hos sina aktiva. Det fick lokale MP-politikern Tomas Lundberg i Ronneby erfara efter att ha hälsat “krya på dig” till Jimmie Åkesson. Foto: Avpixlat

SD-FOBIN En lokalpolitiker i Ronneby har valt att lämna Miljöpartiet för att istället gå med i SD. Han hävdar att han blev “censurerad” och “försedd med munkavle” efter att han i en insändare till lokaltidningen uttryckt medkänsla med Jimmie Åkesson efter dennes sjukskrivning.

Det blir allt vanligare att lokalpolitiker på kommun- eller landstingsnivå lämnar något av sjuklöverpartierna och istället väljer att engagera sig i Sverigedemokraterna. Detta sker i allmänhet när dessa politiker blir varse att det inom sjuklöverpartierna är omöjligt att föra en kritisk, konstruktiv diskussion om svensk invandrings- och asylpolitik utan att riskera utfrysning. Det senaste exemplet är den f.d. miljöpartisten Tomas Lundberg i Ronneby, vars övergång till SD väckt en del uppmärksamhet.

Tomas Lundberg tycks, av medierapporteringen att döma, vara något av en politisk hoppjerka. Han ska tidigare ha varit både folkpartist och moderat, men valde i våras att gå med i MP. Med tanke på detta kan man förstås undra hur långvarigt hans engagemang i SD kommer att bli.

Oavsett detta är dock skälet till Tomas Lundbergs partibyte anmärkningsvärt. Han hävdar nämligen att han blev skarpt kritiserad och belagd med munkavle efter att i en insändare till lokala Blekinge Läns Tidning (BLT) ha önskat att Jimmie Åkesson skulle krya på sig.

Den 21 oktober publicerade BLT en insändare av Tomas Lundberg, med rubriken “Krya på dig Jimmie Åkesson”. I insändaren skrev Lundberg bland annat:

Hånen mot Jimmie Åkesson i hans sjukdom är ett vidrigt brott mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. /…/ Många svenskar blir mycket skrämda av denna stora invandring. Att dessa rädda svenskar tystas med magi ordet rasism skapar bara mer rädsla och förvirring. Jag tar i alla fall alltid avstånd från all mobbing. Mobbing av såväl sverigedemokrater som nysvenskar och ställer mig alltid på den mobbades sida mot mobbarna. Så krya på dig Jimmie Åkesson.

Enligt Tomas Lundberg ska hans lokala partikamrater i MP:s Ronneby-avdelning ha reagerat starkt på insändaren. Lundberg menar att partiet efter att insändaren publicerats försökte belägga honom med munkavle. Tydligen var det inom MP varken accepterat att på något sätt ifrågasätta svensk invandringspolitik eller att uttrycka minsta medmänsklighet för en person som drabbats av utbrändhet.

I en uppföljande insändare, i vilken han förklarar sitt avhopp från Miljöpartiet, skriver Tomas Lundberg bland annat:

Miljöpartiet ville nu sätta munkavle på mig och att jag skulle underkasta mig censur. Naturligtvis accepterade jag inte detta utan har lämnat Miljöpartiet. Fri debatt är helig för mig. /…/ Hat mot ‘rasisterna’ håller samman Miljöpartiet. Tänk om ‘rasisterna’ inte är rasister, då försvinner den tes som partiet kretsar kring och medlemmarna kastas ut i den tomma rymden. Hatet och avhumaniseringen av meningsmotståndare är deras gyllene, jag menar sjabbiga, regel.

Det måste man delta i för att platsa i gänget /…/ När jag i insändaren står upp för att människan Jimmie Åkesson inte ska bli mobbad för sin utbrändhet då går jag över gränsen i Miljöpartiet. När jag har nolltolerans både mot mobbing av SD och av nysvenskar då blir jag utstött. /…/ Mp, nu är ni genomskådade för min del, ni är just det som ni anklagar era motståndare för att vara, fördomsfulla. Ni dömer på förhand och avhumaniserar.

Lova Necksten, gruppledare för mp i Ronneby, tillbakavisar Tomas Lundbergs kritik mot partiet. Hon menar att problemet bottnar i att Lundberg undertecknade sin första insändare, krya på dig-hälsningen till Jimmie Åkesson, med sitt eget namn och partibeteckning. Därmed uttalade han sig som officiell företrädare för MP, men han gjorde detta utan att först ha förankrat insändarens innehåll i den lokala partigruppen. Detta agerande, menar Lova Necksten, strider mot partiets interna policy.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson