Annonsera på Avpixlat

Dansk polis efterlyser rånare

Politi, DanmarkDANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Dansk polis har under tisdagen gått ut med signalement på rånare i två olika fall, ett i Århus och ett i Köpenhamn. I båda fallen tros gärningsmännen vara utlänningar eller personer med invandrarbakgrund.

Det första av de bägge rånen var ett mindre butiksrån som skedde i Århus strax före kl 21 på måndagskvällen. Då kom två män in i en butik på Vilhelm Bergsøesvej. De hotade expediten med en brödkniv och tilltvingade sig en summa pengar. Därefter tros de ha lämnat platsen till fots, men de kan eventuellt ha blivit upplockade av en person som körde en silverfärgad Peugot 206.

Det finns mycket detaljerade signalement på de bägge butiksrånarna i Århus:

Rånare 1 beskrivs som en c:a 175 cm lång man med normal kroppsbyggnad. Han är c:a 20-25 år gammal och har utländskt ursprung. Han var iklädd en mörkgrå jacka, blå huvtröja, mörkblå träningsbyxor med vita revärer av märket Adidas, blå sportskor av märket Nike, röd mössa, och svarta handskar. Han var maskerad med en vit halsduk som täckte delar av ansiktet.

Rånare 2 beskrivs som en c:a 185 cm lång och smal man. Han är c:a 20-25 år gammal och har utländskt ursprung. Han var iklädd en grå jacka med svart mönster, svarta träningsbyxor med vita revärer av märket Adidas, svarta sportskor av märket Nike, samt svarta handskar. Han hade maskerat sig genom att vira en turkos sjal kring huvudet och delar av ansiktet. Rånare 2 ska också ha haft en speciell, “haltande” gångstil. Under rånet ska den ene av gärningsmännen ha tilltalat den andre med namnet “Ahmar”.

Det andra rånet drabbade en livsmedels- och snabbmatsbutik i kedjan Fakta Quick, på Nordre Fasanvej i Köpenhamns-stadsdelen Fredriksberg. Det rånet skedde omkring kl 14:40 på tisdagseftermiddagen. Två män ringde på en bakdörr till butiken och utgav sig för att komma från en budfirma. När det 20-åriga butiksbiträdet släppt in dem tvingades han under hot gå ner i en lokal i butikens källare, där han blev bakbunden.

Medan de bägge rånarna sökte igenom lokalen på jakt efter pengar, alkohol och cigaretter försökte butiksbiträdet tillkalla polis. Rånarna upptäckte emellertid detta, och misshandlade då biträdet. Han fick ta emot slag mot huvud och ben. Rånarna lämnade platsen utan att ha fått något med sig.

Båda rånarna tros ha varit i 30-35-årsåldern. De var nästan identiskt klädda, i vita arbetsbyxor och blå tröjor. Båda två talade lite danska, men de ska huvudsakligen ha tilltalat butiksbiträdet på engelska och tyska. Biträdet har uppgett att de “såg östeuropeiska ut”. Den ene av rånarna beskrivs som ljushårig och normalbyggd. Han hade helskägg. Den andre beskrivs som mörkhårig och muskulös. Han hade ett födelsemärke på höger kind.

Den som har information att lämna om de efterlysta rånarna i något av fallen ombeds kontakta dansk polis.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson