Annonsera på Avpixlat

60 procent av internerna i franska fängelser är muslimer

Muslimska fångar i fredagsbön

Muslimska fångar i fredagsbön. Foto: Alexandra Avakian

ISLAMRELATERAD BROTTSLIGHET En nyligen publicerad rapport om muslimsk radikalisering i fängelser skakar nu Frankrike. Rapporten visar att c:a 60 procent av internerna i landets fängelser har muslimsk bakgrund, samt att många fångar lockas av våldsbejakande islamism.

Det uppskattas finnas c:a 5 – 6 miljoner muslimer i Frankrike, vilket motsvarar ungefär 8 – 10% av befolkningen. Men på franska fängelser är muslimer våldsamt överrepresenterade. Antalet interner med muslimsk bakgrund uppskattas vara c:a 40 000, vilket motsvarar omkring 60% av den totala fängelsepopulationen i landet.

Detta avslöjas i en aktuell rapport som sammanställts under ledning av Guillaume Larrivé, den politiker som på riksnivå ansvarar för anslagen till kriminalvården. Med tanke på undersökningens resultat skulle man kanske kunna tänka sig att Larrivé tillhör invandringskritiska Front National. Men han representerar faktiskt det ledande borgerliga partiet UMP.

Den aktuella rapporten, som i översättning har titeln “För en omfattande antiradikalisering av fängelserna”, visar inte bara att muslimer är extremt överrepresenterade på franska fängelser. Den belyser också det högst oroande faktum att fängelserna i hög grad fungerar som centrum för muslimsk radikalisering. Hundratals muslimska fångar tros ha radikaliserats och börjat sympatisera med våldsbejakande islamism medan de avtjänat sina straff.

En oroväckande tendens som tas upp i rapporten är att de interner som sprider våldsbejakande, islamistiska budskap tycks ha blivit mer medvetna om att de nu kan vara föremål för myndigheternas granskning. Deras “missionerande” uppges därför numera ske under mera diskreta former.

I rapporten sägs att yttre tecken på radikalisering, till exempel att muslimer odlar långt skägg eller öppet propagerar för “heligt krig”, nästan försvunnit från fängelserna. Man konstaterar att detta ligger i linje med det som inom islam kallas “taqyia”, dvs. att det är legitimt för muslimer att ljuga eller undanhålla sanningar om det gynnar islam/muslimer.

Även om den franska rapportens beskrivning av situationen i landets fängelser kan uppfattas som ovanligt ärlig och rättfram, så framstår de åtgärder som föreslås som otillräckliga. Guillaume Larrivé vill bland annat införa “avradikaliseringsprogram” för interner som stridit med jihadist-grupper i Mellanöstern, utöka fängelsepersonalens möjligheter att rannsaka fångars celler, samt begränsa fångars möjlighet till fria telefonsamtal. De föreslagna åtgärderna är förstås vällovliga. Men problematikens grundorsaker, dvs. omfattande muslimsk massinvandring och skapande av parallellsamhällen, kommer ändå att finnas kvar.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson