Annonsera på Avpixlat

Migrationsverket lanserar ny propagandatidning

Migrationsverkets tidning Migration

Migrationsverket illustrerar sin tidning med fejkad bild på ensamkommande.

SENASTE NYTT FRÅN PROPAGANDAMINISTERIET I dagarna var det premiär för Migrationsverkets egen tidning “Migration” med devisen “Om skydd och trygghet för människor på flykt”. Det räcker med att skumma innehållet för att inse att det är fråga om en ren propagandaskrift riktad till offentliganställda och allmänhet med syfte att få fler att förhålla sig positiva till Sveriges massinvandring. Omslagsbilden har man dessutom fejkat.

Efter den förra regeringens missbruk av sin webbplats för att sprida felaktig information och propaganda om invandring och rasism under förespegling av att “avliva myter” förvånar inte längre mycket när det gäller svensk offentlig förvaltnings och myndigheters partiskhet. Icke desto mindre är det anmärkningsvärt att en svensk myndighet tillåts ge ut en skrift som “Migration” med ett så uppenbart propagandasyfte och udden riktad mot Sveriges idag tredje största parti och den kraftigt växande Sverigevänliga folkrörelsen.

Tidningens omslag pryds av en ung flicka som skall illustrera artikeln “Ensamkommande barn är vårt ansvar“. Detta står i bjärt kontrast till en verklighet där den typiske personen som söker asyl i Sverige som s.k. ensamkommande flyktingbarn är en man i 25-årsåldern. Dessutom kommer han sällan ensam utan i grupp och är heller nästan aldrig ensam i bemärkelsen att sakna anhöriga i hemlandet. Flykting är han i någon rimlig tolkning av begreppet inte heller, snarare ekonomisk migrant.

Den unga flickan på omslaget poserar mot en mur som på ett övertydligt sätt ska illustrera de murar EU skälls för att ha byggt upp mot omvärlden. Muren har dessutom målats röd i syfte att föra tankarna till krigets blodbad. Bilden är ingen reportagebild utan arrangerad, troligen av någon fotograf från mode- eller reklambranschen och flickan är en inhyrd modell som inte har något som helst att göra med det fenomen hon anlitats att illustrera. I själva verket rör det sig om en flicka bosatt i USA med latinamerikanskt ursprung och bilden går att köpa bl.a. HÄR.

Andra artiklar som man vill framhäva lite extra med rubrik och bild på omslaget är “Riskerar allt när de flyr för sina liv” och “I väntan på att få börja om“. Den första, skriven av Merjem Maslo, prognosansvarig på Migrationsverket, tecknar en minst sagt enögd bild av den migranttrafik som pågår över Medelhavet. Maslo brer på tjockt med sentiment och framhåller att EU:s gränsskydd av vissa kallas för “fästning Europa”. Att det stora flertalet även här är ekonomiska migranter och inte flyktingar i ordets rätta bemärkelse berörs inte. Att det rör sig om organiserad olaglig människosmuggling nämns bara som ett argument för att alla som vill borde få söka asyl i EU och Sverige direkt från sina hemländer.

Den andra artikeln om väntan på att få börja om utspelar sig på Grytans asylboende utanför Östersund. Här målas en bild av tacksamma asylanter som inget hellre vill än att anpassa sig till och börja bidra till det svenska samhället med eget arbete. Att asylverksamheten i Grytan kantats av våld, konflikter, skadegörelse och ständiga polisutryckningar är inget som man i Migrationsverkets glättade tidning vill berätta. Vill man veta hur verkligheten ser ut får man vända sig till helt andra medier, t ex det du läser just nu.

Genom hela tidningen “Migration” sjungs massinvandringens lov – från generaldirektör Danielssons ledare i bästa reinfeldtska “öppna era hjärtan”-stil till intervjun med Palle Lundberg, stadsdirektör i Helsingborg, som bedyrar att dagens massinvandring är “avgörande för Helsingborgs utveckling“. Man får förmoda att Lundberg med utveckling inte syftar på ökade socialbidragsåtaganden, eskalerande gängkriminalitet, fler utanförskapsområden, nya skjutningar på öppen gata och tilltagande rekrytering av jihadkrigare.

Intervjuartikeln illustreras av en fin bild på Lundberg med stadens skyline i mjuk oskärpa i fonden, en bild som har föga gemensamt med de invandrargetton som kontinuerligt skapas i miljonprogramsbebyggelsen runt städer med hög inflyttning av asylrelaterade invandrare. “Migration och mångfald är framgångsfaktorer för en stads utveckling. Städer som isolerar sig torkar ut och drabbas förr eller senare av stagnation. I Helsingborg vill vi utåt och framåt, inte inåt och bakåt“, säger en trosviss Lundberg.

Ovanstående axplock ur tidningen är inte på något sätt ickerepresenatativa för innehållet och valda i syfte att ge en felaktig bild av profilen på tidningen “Migration”. Var och en kan förvissa sig om detta genom att läsa den i pdf-version HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson