Annonsera på Avpixlat

Tyst om regeringens största budgetsatsning – invandringen

kostnader migration och integration

BUDGETSMUSSEL På torsdagen presenterade den rödgröna regeringen sin budgetproposition. Medieintresset kring denna har i många avseenden varit stort och hur många miljarder som satsas på jobb, utbildning, vård, omsorg, infrastruktur osv har redovisats och nagelfarits omsorgsfullt. Kring budgetsatsningarna på områdena migration och integration har det emellertid rått total medietystnad, detta trots att det rör sig om de i särklass största utgiftsökningarna i statsbudgeten.

Det har exempelvis berättats att regeringen satsar 3,4 miljarder kronor på skolan, 2,3 miljarder på infrastruktur, 2,1 miljarder på sjukvården, 2 miljarder på äldreomsorgen och 2 miljarder på sänkt pensionärsskatt. Att man låter kostnaderna för invandringen skena iväg med betydligt högre belopp håller såväl regeringen som dess handgångne i vänsterliberal media däremot solidariskt tyst om.

För innevarande år, dvs 2014 beräknas statens direkta kostnader för migration och integration uppgå till drygt 26 miljarder kr. Motsvarande prognos för 2015 är knappt 34 miljarder kr. Det innebär en ökning med nästan 8 miljarder kr. Det är mer pengar än vad regeringen ökat satsar på skolan, vården och äldreomsorgen tillsammans.

Regeringen och media har talat om en sammanlagd utgiftsökning på 25 miljarder i statsbudgeten relaterat till de satsningar man gör. Av dessa har man täckning för cirka 23 miljarder genom höjningar av olika skatter. Hur man ska finansiera utgiftsökningen på 8 miljarder för fortsatt massinvandring berättar regeringen emellertid inte och ingen journalist har heller ställt frågan till Löfven eller andra ansvariga statsråd.

Att statens direktkostnader för migration och integration ökar från 26 till 34 miljarder på bara ett år är naturligtvis anmärkningsvärt. Om man dessutom beaktar att motsvarande kostnad 2011 var 12 miljarder inser man dels vilken skenande utgiftsökning det är fråga om och dels hur anmärkningsvärt det är att det råder total medietystnad om denna.

En motsvarande kostnadsökning inom något annat budgetområde hade föranlett stora rubriker i media och blivit föremål för en intensiv politisk debatt. Eftersom den nya och den gamla regeringen bedriver samma expansiva invandringspolitik är det också helt tyst om denna monumentala kostnadsökning från den borgerliga oppositionen som i stället lägger allt sitt krut på att kritisera förhållandevis marginella företeelser i statsbudgeten.

Det är i sammanhanget värt att påminna om att de kostnader som staten i sin budget redovisar för områdena migration och integration ingalunda utgör de totala kostnaderna för invandringen. Ovanpå dessa direktkostnader tillkommer omfattande utgifter inom andra budgetområden för skola, vård, omsorg, rättsväsende och mycket annat. Numera tas också varje år åtskilliga miljarder ur biståndsbudgeten för att finansiera invandringen. Utanpå Till detta skall sedan läggas alla de relaterade kostnader som belastar kommunernas och landstingens budgetar. Den totala nettokostnaden för svensk invandringspolitik ligger enligt färska beräkningar i storleksordningen ett par hundra miljarder kr om året.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson