Annonsera på Avpixlat

Nya mönster i prostitutionen när utlänningar tar över


Lisa Green, länssamordnare mot prostitution och trafficking, berättar om det s.k loverboy-syndromet i SVT Sydnytt. Videoklipp från SVT. Inslaget återges här med av SVT för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

DEN NYA PROSTITUTIONEN I en aktuell DN-artikel tas det s.k. “loverboysyndromet” inom gatuprostitutionen upp. Vad det handlar om är att den prostituerade kvinnans hallick också är hennes livspartner. Det är något som rättsväsendet i Sverige ser alltmer av. Vad DN inte klargör är att dessa familjeföretag i prostitution är ett invandrings- och EU-relaterat fenomen. Hallickarna och de prostituerade kvinnorna är inte svenskar.

DN har intervjuat Simon Häggström som är polis och arbetar med prostitutionskriminalitet i Stockholmspolisens prostitutionsgrupp. Han berättar om hur fenomenet med “loverboys” där pojkvänner också fungerar som hallickar åt sina flickvänner blir allt vanligare. I Sverige har det tidigare handlat om enstaka fall, säger Häggström, men det är något som är på väg att förändras.

Varför denna förändring sker är dock inget som Häggström är tydlig med, antingen för att han själv är orolig att överträda den politiska korrekthetens gränser eller därför att DN-journalisten Marijana Dragic som gjort reportaget och har invandrarbakgrund inte vill ge argument åt de i Sverige som är kritiska till Sveriges höga invandring och EU- och Schengenmedlemskapens svängdörrar på Sveriges gränser.

“Loverboysyndromet” ‘är nämligen bara ännu ett fenomen relaterat till att prostitutionen i Sverige alltmer kommit att tas över av utlänningar och svenskar med invandrarbakgrund. Än mer politiskt känsligt är att personerna involverade i gatuprostitution och koppleri inte sällan är zigenare, en grupp som i Sverige endast får beskrivas som utsatt och diskriminerad, aldrig granskas kritiskt.


Rumänska, troligen zigenska, hallickar dömda för koppleri. Videoklipp från SVT. Inslaget återges här med av SVT för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

Fenomenet med “loverboys” företer vissa likheter med de “grooming”-härvor som rapporteras från Storbritannien och som Avpixlat vid flera tillfällen rapporterat om, där gäng med pakistansk muslimsk invandrarbakgrund manipulerar inte unga marginaliserade tjejer i sexträsket. I båda fallen grundar det sig i ett lågkulturellt synsätt på kvinnor som andra klassens medborgare och innefattar ett omfattande inslag av manipulation.

Häggström berättar att de kvinnor polisen stöter på i de här sammanhangen ofta är fattiga och har levt ett tämligen tufft liv, tills de plockats upp av en “loverboy” som tagit hand om dem och blivit deras stora kärlek och därför fått stor makt över kvinnorna. Däremot berättar Häggström inte att den här processen oftast sker i andra länder och att det är först när beroenderelationen har etablerats som man reser till Sverige för att tjäna pengar på att låta kvinnan prostituera sig. DN bemödar sig heller inte om att klargöra detta.

Häggström förklarar att de här härvorna är mycket svårutredda eftersom tjejerna de möter ofta inte uppfattar sig som offer och utnyttjade. De har ju haft det ännu värre innan de träffade sin “loverboy” och nu blir de i varje fall skyddade och omhändertagna av mannen/hallicken och får behålla åtminstone lite av de pengar som prostitutionen inbringar.

Ofta tror kvinnorna också att de prostituerar sig som en del av en plan att förverkliga parets framtidsdrömmar eller att de hjälper mannen att bli av med en stor skuld. I själva verket är detta en del av manipulationen för att förmå kvinnan att prostituera sig. Männen har inte för avsikt att leva tillsammans med kvinnan i framtiden utan bara så länge som han kan tjäna pengar på hennes prostitution. Ofta har de här männen flera flickvänner samtidigt som inte vet om varandra.

Ibland ingår männen i välorganiserade ligor och deras roll i den kriminella verksamheten är just att rekrytera kvinnor till prostitution på detta och andra sätt. När kvinnorna väl är inne i sexträsket har organisationen ofta skaffat sig andra hållhakar på kvinnan och då behövs inte “pojkvännen” längre utan kan gå vidare och rekrytera nya kvinnor till verksamheten.

DN har även intervjuat psykologen Lisa Kron Sabel som är anställd på Mikamottagningen, där man arbetar socialt med prostituerade. Hon berättar om sina erfarenheter av hur de psykologiska mekanismer fungerar som används för att göra de här kvinnorna beroende och möjliga att utnyttja. Hon bekräftar bilden från polisens prostitutionsgrupp om att hallickarna numera officiellt ofta är “pojkvänner” och hur de utnyttjar den rollen för att kontrollera kvinnan.

Kron Sabel där dock lika förtegen som övriga i reportaget om att det i huvudsak rör sig om män och kvinnor från andra kulturer där jämställdhet lyser med sin frånvaro, vilket skapar förutsättningar för utnyttjande av kvinnor också på detta sätt. Det är för politiskt känsligt också för henne, trots att hon sannolikt betraktar sig som feminist.

Feminismen är en rörelse som i Sverige är mer fokuserad på att kvotera in affärskvinnor i börsnoterade företags bolagsstyrelser och på senare tid, med FI:s framryckningar med god draghjälp av vänsterliberal media, också att aggressivt hetsa mot “vita män”. Detta samtidigt som man nogsamt sopar det verkliga invandringsrelaterade kulturellt och religiöst strukturella kvinnoförtrycket under mattan.

Gatuprostitutionens nya ansikte är bara en gren på detta träd där andra grenar är bland annat hedersrelaterat våld, tvångsäktenskap och kvinnlig omskärelse som samtliga har det gemensamt att de är en effekt av det multikulturalistiska samhällsexperiment som Sverige är utsatt för med massinvandring och ansvarslöst öppna nationsgränser. När Dagens Nyheter, polisen och de sociala myndigheterna i ett reportage som detta utåt förtiger och själva blundar viktiga fakta och inte sätter in problemen i sitt verkliga och större sammanhang bidrar man endast till att förvirra läsaren och till att göra det svårare eller rentav omöjligt att komma till rätta med problemen.

Simon Häggström på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp bekräftar också den tesen när han utifrån egna erfarenheter av det svenska rättsväsendets handfallenhet och ett flertal nedlagda brottsutredningar konstaterar:

– Det blir väldigt tydligt att rättsväsendet inte hänger med. Man verkar ha resonerat utifrån att frun har rätt att själv bidra till hushållets ekonomi. Detta visar att man inte har koll på grundläggande kopplerilagstiftning – nämligen att man inte får främja prostitution och därmed inte heller sälja sin egen fru.

Det är precis den sortens bisarra resonemang man får i domstolarna när politisk korrekthet, kulturrelativism och en rädsla för att utpekas som främlingsfientlig tillåts styra tanken i stället för klarsyn och en grundläggande förståelse om att andra kulturer inte bara innefattar “berikande” ting som spännande nya maträtter utan också en hel del sådant som vi i Sverige inte vill få tillbaka, exempelvis ett strukturellt kvinnoförtryck.

Även Expressen/GT har idag ett längre reportage om hur prostitutionen i Göteborgsregionen ökar explosionsartat och har fördubblats på kort tid, och att det i huvudsak handlar om trafficking och annan hitrest prostitution. Man berättar också hur insatserna från samhället att komma till rätta med problemet varit verkningslösa.

Bakom luddiga omskrivningar som att de som ligger bakom och figurerar i prostitutionshärvorna tillhör “vissa grupperingar” kan läsaren indirekt sluta sig till att prostitutionsexplosionen är ett invandrings- och EU/Schengen-relaterat problem. Några förslag på åtgärder som tar fasta på detta sakförhållande och som kan vara mindre verkningslösa än de nuvarande ges emellertid inte.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson