Annonsera på Avpixlat

Mehmet Kaplan (MP) pekas ut som islamist med dold agenda


Ljudklipp från SR. Inslaget återges här med av SR för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

ISLAM I SVERIGE I går berättade den föra detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin Pekgul om hur islamister får allt mer inflytande i Järvaområdet i Stockholm. Och i en debattartikel i Dagens Industri idag anklagar hon den nye bostads- och stadsutvecklingsministern Mehmet Kaplan (MP) för att ha en dold agenda och pekar ut honom som islamist.

Kaplan gjorde i helgen ett uttalande i turkisk media om den muslimska terrorgruppen Islamiska Staten, där han menade att anledningen till att så många muslimer i Europa ansluter sig till terrorgruppen är den påstått utbredda “islamofobin” i Europa. Enligt Pekgul vågar ingen ifrågasätta detta uttalande för rädsla av att själva stämplas som just “islamofober” – men hon själv vågar.

Kaplans lösning var mer pengar till moskéerna i Europa medan Pekgul säger sig inte ha upplevt något utbredd “islamofobi” bland folk i allmänhet.

Det är ingen slump att islamistiska organisationer ofta bjuder in kända hatpredikanter till sina möten. Sveriges Unga Muslimer, som Mehmet Kaplan har varit ordförande för 2000–2002, har till exempel bjudit in Riyadh ul Haq till Stockholmsmoskén. Riyadh ul Haq stödjer väpnat jihad och föraktar judar, kristna och hinduer.

Andra hatpredikanter som har inbjudits till Sveriges Unga Muslimers möten är Abdullah Hakim Quick och Khalid Yasin. Det är ingenting att förvånas över att dessa rotlösa ungdomar låter sig inspireras och radikaliseras av dessa predikanter.

Hur länge ska man låta Sveriges Unga Muslimer och andra liknande organisationer, nu med Mehmet Kaplans stöd, komma undan med lama ursäkter med att de inte förstod vem de hade bjudit in? Det är oförlåtligt naivt att tro att man med pengar till den här typen av organisationer och moskéer ska motverka segregation och nå de ungdomar som radikaliseras.

Det är just den naiviteten som personer som Mehmet Kaplan räknar med och det är dags för alla som vill motverka radikalisering att inse vilken skada som Mehmet Kaplan och andra som han kan åstadkomma.

Utnämningen av Kaplan till minister i den nya rödgröna regeringen betecknar hon som “förvånade och förfärande”, och påpekar att han så sent som i somras jämförde jihadister som åker till Syrien med svenskar som kämpade i finska vinterkriget.

På grund av rädsla för att stämplas som islamofob vågar ingen ifrågasätta Mehmet Kaplan och hans dolda agenda. Det här är inget annat än ett svek mot de människor som i första hand drabbas av islamisternas intolerans och förtryck.

För Dagens Nyheter tillbakavisar Kaplan anklagelserna.


Videoklipp från SVT. Inslaget återges här med av SVT för ändamålet tillhandahållen inbäddningsfunktion.

Fundamentalistisk islam etablerar sig dock allt starkare i de asylinvandrardominerade bostadsområdena i Sverige. Det leder bland annat till att fler “svenskar” reser iväg för att ansluta sig till muslimska terrorgrupper som IS bli jihadkrigare. Nalin Pekgul tar upp ämnet också i sin bok “Jag är ju svensk”.

Pekgul är som turkisk kurd själv invandrare från ett muslimskt land och har bott i invandrardominerade Tensta i nordvästra Stockholm i över trettio år. Det senaste decenniet har hon upplevt att fundamentalistiska muslimer fått ett allt större inflytande och att de i allt större utsträckning gör sig till talespersoner för landets muslimer.

I boken slå Pekgul fast att organisationer som “Sveriges unga muslimer” och “Islamiska förbundet” är islamister och menar att problemet med muslimsk radikalisering är dubbelt – dels att det invandrar många radikala muslimer till Sverige som inte anpassar sig och integreras men också att det sker en muslimsk radikalisering på plats i den invandraretniska enklaverna, exempelvis Tensta där Pekgul själv bor. Muslimska organisationer som de nyss nämnda är medskyldiga till denna radikalisering:

– De här organisationerna har stärkt sin ställning genom stöd från Saudiarabien och det svenska samhället. Det är många muslimer som blivit fundamentalister här i Sverige.

Som socialdemokrat och invandrare ska man inte prata om de här sakerna och Pekgul har följaktligen fått kritik från det politiskt korrekta etablissemanget för sina åsikter och anklagats för att vara islamofob, detta trots att hon själv är muslim. Hon har även utsatts för påhopp från rättrogna muslimer i sitt eget bostadsområde.

Till följd av den tilltagande religiösa radikaliseringen i Tensta övervägde Pekgul på att flytta därifrån men valde ändå att stanna:

– Jag har tvingas att lämna mitt hem i Kurdistan på grund av den Turkiska statens förtryck, därför tänker jag inte lämna Tensta på grund av islamisters förtryck.

Pekgul har länge larmat om den eskalerande islamiseringen, även om hon samtidigt är uttalat fientlig till Sverigedemokraterna. För 10 år sedan försökte hon förgäves göra politikerna uppmärksamma på den utbredda religiösa fundamentalismen i Järvaområdet. Lokalpolitikerna valde dock att inte lyssna. Den politiska korrekthetens skygglappar satt då som nu hårt fästa på Sveriges beslutsfattare:

– Idag, när unga människor till och med skickas iväg som jihadister till Syrien, ser man resultatet av politikernas passivitet. Det är klart att jag blir förbannad över att de stoppade huvudet i sanden.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson