Annonsera på Avpixlat

Kristna invandrare i Danmark förföljs av muslimer

DANMARK/ISLAM I ett aktuellt nyhetsreportage belyser danska TV 2 ett växande problem, nämligen att kristna invandrare från Mellanöstern utsätts för hot, våld och trakasserier av muslimer. En ung kvinna som intervjuas av TV 2 har till och med tvingats lämna sin bostad i centrala Köpenhamn och sökt skydd på ett kvinnohus.

– Du har ett kors på dig, då är du en kristen jävla hora. Vet du vad vi gör med sådana som du? Ni blir stenade.

Detta fick en ung kristen invandrartjej med libanesiskt ursprung höra från ett gäng arabiska invandrarmän, som i början av augusti attackerade henne i närheten av hennes bostad i Köpenhamnsstadsdelen Nörrebro.

Den unga kvinnan, som i danska TV2:s reportage låter sig intervjuas under det fingerade namnet JoJo, berättar att hon ett par veckor senare såg en av männen som hotat henne när hon åkte bil genom området tillsammans med en väninna. Hon försökte då filma mannen med sin mobiltelefon. När mannen lade märke till att han blev filmad kastade han en flaska efter henne.

“JoJo” visar sitt ansikte i det danska reportaget, men vågar inte gå ut med sitt riktiga namn, av rädsla för att de aggressiva muslimerna ska fortsätta förfölja henne. Efter attackerna har hon lämnat sin bostad och bor nu tillfälligt på ett s.k. kvinnohus, alltså ett skyddat boende för misshandlade och hotade kvinnor. Till muslimtäta Nörrebro tänker hon inte återvända.

I inslaget intervjuas också en annan kvinna, som är så rädd att hon varken vill gå ut med sitt namn eller visa sitt ansikte på bild. Hon är i 30-årsåldern och kommer ursprungligen från Iran. Hon berättar att flydde från den muslimska diktaturen i Iran på grund av sin kristna tro. Hon tycks, av vad som framgår i reportaget att döma, leva ensam med sin son. I reportaget säger hon att hon desperat söker ny bostad, för att hon och hennes son ska kunna komma ifrån det område där de inte längre kan känna sig trygga.

Den iranska mamman berättar om hur hon och hennes son blev kallade “otrogna” och “smutsiga kristna” av en grupp muslimska barn och ungdomar i bostadsområdet. De fick också höra att de “skulle stenas“. När hennes son också blev slagen av några av de muslimska ungdomarna tvingades hon göra något åt situationen. Hon berättade då om trakasserierna för en representant för hyresvärden, och bad att de skulle tala med det muslimska ungdomsgänget. Efter detta upphörde trakasserierna. Men det visade sig vara lugnet före stormen.

I reportaget berättar den iranska kvinnan:

– En dag ringde det på dörren. Jag tittade ut genom dörrögat och såg några av de barn och ungdomar som tidigare trakasserat oss. Jag trodde att de kanske kommit för att be om ursäkt. Men när jag öppnade dörren dök två vuxna män upp. En av dem knuffade mig hårt in i lägenheten. Han kallade mig ‘luder’, ‘smutsig kristen’ och ‘otrogen’. Han sade också att han skulle ‘göra mitt liv till ett helvete’. Sedan tog han tag i mig och skakade mig, och slog mig i ansiktet.

Niels-Erik Hansen, chef för Dokumentation og rådgivningscenteret mot Recediskrimination, bekräftar att det blivit allt vanligare att muslimska invandrare utsätter kristna för hot, våld och trakasserier. Han säger:

– Om utvecklingen fortsätter får vi ett uppdelat samhälle där olika grupper lever var för sig.

Niels-Erik Hansen menar att ett samhälle där olika etniska och religiösa grupper lever åtskilt inte är önskvärt. Sanningen är förstås att detta är en alldeles självklar konsekvens av ett mångkulturellt samhällsideal, enligt vilket invandrargrupper uppmanas att leva i enlighet med sina ursprungskulturer istället för att assimileras och anpassa sig till landets majoritetskultur. Med stor sannolikhet är det också just en sådan uppdelning många muslimska invandrare eftersträvar, då deras religion ju föreskriver att icke-muslimer ska betraktas som andra klassens människor.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson