Annonsera på Avpixlat

Polisen anmäler sig själv efter mediedrev om brand i zigenarläger

Tiggarläger

Brandfarligt EU-tiggarläger. Foto: IBL/REX

MEDIEPÅTRYCKNINGAR En 41-årig tiggare från Rumänien avled nyligen av de brännskador han ådrog sig vid en brand i ett olagligt zigenarläger i Högdalen i södra Stockholm för en tid sedan. Efter ett metodiskt mediedrev mot polisen och påståenden utan belägg om att branden skulle ha anlagts av rasister, viker polisen nu ned sig och anmäler sig själva för hanteringen av incidenten.

Enligt polisens utredning var brandorsaken i slumlägret med rumänska EU-tiggare med allra största säkerhet ovarsamhet med eld av de boende i lägret. Flera liknande bränder har inträffat tidigare av just den orsaken medan ingen brand i ett svenskt zigenarläger har konstaterats vara anlagd av militanta antiziganister.

Ändå har vänsterliberal media utan andra belägg än att “det hetsats mot romer på Flashback” lanserat teorin om att branden som ledde till att en man brännskadades och senare avled skulle ha varit anlagd och detta med rasistiska motiv. Media har också hävdat att polisen inte hanterat den akuta incidenten på rätt sätt eftersom det tog ett antal timmar innan platsen spärrades av.

Även här har orsaken antytts vara antiziganistiska strömningar inom polisen. Media har försökt belägga sådana bl.a. genom att hänvisa till den uppmärksammade register över kriminella zigenare som Dagens Nyheter med olagliga metoder tillskansade sig och där framför allt tidningens journalist Niklas Orrenius drev tesen att polisens arbete att kartlägga, förebygga och utreda brott är rasism när de kriminella har viss etnicitet.

Lika lite som något antyder att branden i lägret varit anlagd finns det något som tyder på att antiziganism inom polisen varit orsaken till att avspärrningar inte kom på plats förrän efter ett antal timmar. Det finns inte ens något som tyder på att det skulle ha varit motiverat med ett snabbare agerande eller att det varit långsammare än vid andra liknande bränder. Detta eftersom det inte fanns några skäl att anta att något brott legat bakom branden. De enda som hävdat att polisen agerat långsamt är den politiskt partiska organisationen HEM som utsett de zigenska EU-tiggarna till sin särskilda värngrupp.

Polisen är dock idag underställd media och myndighetens kommunikationsavdelning backar alltid när landets vänsterliberala och direkt polisfientliga journalistkår kommer med anklagelser, alldeles oavsett hur grundlösa dessa är. Vi såg det i samband med polisinsatserna mot vänsterkravallerna i Stockholm och Limhamn nyligen liksom vid en rad tidigare tillfällen.

Polisen går nu därför ut med ett pressmeddelande där man säger att man riktar kritik mot sitt egen utredning av branden i lägret med EU-tiggare i Högdalen. En anmälan mot utredande poliser vid Söderortspolisen har lämnats in till avdelningen för interna utredningar. Återigen ser vi hur polisledningen kastar sina underlydande kollegor till vargarna för att gå polisfientlig media till mötes.

Att bli misstänkliggjord för tjänstefel och föremål för internutredning är naturligtvis mycket obehagligt för den polis som drabbas. Det är synnerligen allvarligt när en sådan utredning startas utan grund och endast för att tillfredsställa journalistkårens agenda att måla upp en falsk bild av ett Sverige med antiziganistiskt rasistiska strukturer som även påstås genomsyra poliskåren.

Det är också allvarligt att media exploaterar en en 41-årig mans tragiska död genom olyckshändelse för att bedriva denna sorts vulgära agendajournalistik. En majoritet av Sveriges befolkning är emot gatutiggeriet och vill se ett förbud. En majoritet av svenskarna är också emot att det växer upp slumläger runt våra städer som vid sidan av risk för bränder också skapar omfattande nedskräpning, sanitära olägenheter och andra problem. Inget av detta har något med antiziganism eller rasism att göra. Även om gatutiggeriet ännu inte är olagligt så är lägren det.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson