Annonsera på Avpixlat

SR-SVT är en stat i staten

insandare_150INSÄNDARE När jag var ung, pågick fortfarande det kalla kriget. Jag ägnade mig en del åt att lyssna på utländsk radio. Från öststaterna sände man propaganda till väst på olika språk. Om man idag lyssnar på svensk radio, eller ser på svensk tv, blir man tyvärr påmind om hur öststatspropaganda på svenska lät på 60- och 70-talen. Det kletades epitet på politiska motståndare, precis som i svensk public service idag.

Svensk radio och tv började vänstervridas kring 1968. Det har funnits ett skämt om att några ur en FNL-demonstration råkade gå fel och hamnade i radiohuset och sedan blev kvar där. Nyhetssändningar, kulturprogram, musikutbud – allt kom att påverkas. Det är en myt att det skulle vara bättre nu än på 70-talet – tvärtom!

På BBC World Service hörde jag talas om de vietnamesiska båtflyktingarna. Detta förtegs länge av svensk public service, det kommunistiska paradiset fick inte ifrågasättas – ett skolexempel på agendajournalistik. På samma sätt har det fortsatt, år ut och år in.

Sverige var ett av de sista länderna att avskaffa radio- och tv-monopolet. Olof Palme var kommunikationsminister när monopollagarna ytterligare skärptes och han ansåg själv att det var en av hans viktigaste politiska insatser. Motstånd mot radio- och tv-reklam var ett svepskäl. Man ville helt enkelt själva ha kontrollen över dessa medier och det har man fått.

Dagens agendajournalistik består av propaganda för vänsterfeminism, ifrågasättande av normer och inte minst förtigande av mångkulturens konsekvenser. Chefer som tillsätts är vänsterjournalister, huvudsakligen plockade från de egna redaktionerna – helst kvinnor givetvis.

Den senaste valrörelsen är bara ytterligare ett exempel på public service agendajournalistik. Låt mig nämna partiledarutfrågningen av Jimmie Åkesson där man beställde siffror från regeringskansliet som Åkesson inte hade sett. Det fanns ett politiskt syfte, nämligen att försöka undergräva Åkessons trovärdighet och därmed gynna etablissemanget. Det så kallade “avslöjandet” om Åkessons spelvanor hade inget med honom som offentlig person att göra. Syftet var att utmåla honom som en allmänt tvivelaktig figur och därigenom ställa till så stor skada som möjligt för Sverigedemokraterna. Jag tvivlar på att uppgifterna har tagits fram på lagliga vägar, men ändamålen helgar medlen för lågsinnade vänsterjournalister.

Så fort de intervjuar en Sverigedemokrat kommer det vanliga tugget om rasism och järnrör. Politiska sakfrågor undviks och journalisterna intar en allmänt hånfull och arrogant hållning till intervjuoffret. Annat är det när de intervjuar någon av sina vänstervänner. Då kommer den silkeslena och inställsamma rösten fram.

En gång i tiden kunde public service betraktas som en kulturbärare, men i takt med att vänsterjournalister har tagit makten har detta försvunnit. De välproducerade radio- och tv-teaterföreställningarna har ersatts av avantgardistiskt och politiskt vänsterflum. Den klassiska musiken i P2 har delvis ersatts av folkmusik, dock inte så mycket svenskt, men desto mer mångkulturell. P3 skall visst vara en ungdomskanal, men det är ett vänsterträsk där den språkliga nivån ständigt sjunker. P4 spelar musik som helst inte får vara mer än trettio år gammal. De något äldre har inget att hämta varken kulturellt eller musikaliskt i någon av SR:s kanaler.

Grammofonarkivet är ett av världens största, äldsta och mest välskötta, men det är nedläggningshotat. Det har riktats hård kritik mot SR från flera håll för nedläggningsbeslutet. En namninsamling för att rädda grammofonarkivet har i skrivande stund samlat 30 455 namn. Några medarbetare på SR skrev ett upprop för att rädda arkivet. Jag känner till åtminstone ett fall där en medarbetare har blivit omplacerad som straff för sitt ställningstagande.

Beträffande mångkultur kan jag meddela att det satsas. I Stockholm har SR en lokal kanal som kallas Metropol. Vid mikrofonerna har man placerat individer som tycks sakna elementär allmänbildning och det som talas är ofta så kallad Rinkebysvenska. Musiken (om det nu kan kallas för musik) är aggressiv rap och närbesläktade genrer, så här håller man ghettokulturens fana högt och sådant drabbas inte av några besparingar eftersom det vore både främlingsfientligt och rasistiskt!

Däremot gick det bra att lägga ner en digital kanal som hette SR Minnen eftersom den sände ut äldre radioprogram som kunde tänkas intressera svenska pensionärer som av SR behandlas som en marginell grupp, och det är väl ett utslag av alla människors lika värde á la public service. Påpekas bör att SR Minnen inte sände på FM-bandet utan över internet och DAB. Bland den äldre befolkningen var internettätheten mindre, så då slapp man nå dem.

SR var bland de sista i Europa med att införa reguljära stereosändningar. Medan tillverkare av apparatur och de olika radiobolagen hade bestämt sig för pilottonssystemet, så skulle det utredas här. Detta innebar att stereosändningarna helt var igång först den 12 december 1976. Min första stereoförstärkare, tillverkad 1970, var utrustad med pilottonssystemet och det var inte nytt ens då. Sin vana trogen att göra det mesta fel fick SR för sig att satsa på digital radio, DAB. De byggde ett sändarnät för dyra pengar. Det var bara ett problem – det fanns inte några DAB-mottagare att köpa. När de väl fanns tillgängliga hade SR lagt ner det mesta av sändarnätet eftersom de inte hade råd att driva det. DAB har knappast blivit någon världssuccé, men SR tänker satsa igen och stänga av sina FM-sändare om några år. Sedan att nästan ingen har köpt en DAB-mottagare är tydligen ointressant.

Granskningsnämnden för radio och tv har till uppgift att se till att SR och SVT lever upp till villkoren för sändningstillståndet, det vill säga saklighet och opartiskhet. Detta är ett spel för gallerierna och skulle något program mot förmodan bli fällt får det inga konsekvenser, så det är bara att fortsätta i invanda vänsterfotspår.

Det finns institutioner som till exempel teatrar med mera som anses så viktiga att de finansieras med offentliga medel. SVT och SR har emellertid fått en särställning genom att de själva ges rätt att driva in licens genom Radiotjänst som likt ett “Stasi light” åker runt och sätter dit “licensskolkare”. De tog sig för att jaga människor som inte hade tv, men datorer eller surfplattor och krävde betalning av dessa individer. Efter att det fastställts i högsta instans att Radiotjänst inte hade rätt att ta ut tv-avgift av individer som inte hade tv-mottagare, har de tvingats att betala tillbaka de avgifter de inte hade rätt att ta ut. Det är bara en delseger för dem som har drabbats. Varför har det inte tagits itu med Radiotjänst? De beter sig som en maffia, en stat i staten. Det var högst motvilligt som de började betala tillbaka felaktigt uttagna avgifter. Den nyligen avgångna SVT-chefen Eva Hamilton har samtidigt suttit i Radiotjänsts styrelse och hon uttalade sig för att ta ut de avgifter som det sedan visade sig att de inte hade rätt att ta ut.

Att public service själva har rätt att driva in avgifter för sin finansiering är barockt! Om det är så viktigt att detta medieföretag finns, måste villkor ställas för hur verksamheten skall bedrivas. I sin nuvarande form är public service en svulst som bör avlägsnas från den svenska samhällskroppen. Om det är omöjligt att reformera public service har den inget existensberättigande. Om public service överhuvudtaget skall räddas vore det önskvärt att ett mediepolitiskt program antogs av Sverigedemokraterna.

SR och SVT! Det är nog nu! Jag undanber mig ert mästrande! Jag undanber mig era försök att uppfostra mig! Jag betackar mig för era ständiga lögner! Jag betackar mig även för era försök att vilseleda mig med vinklad statistik! Jag betackar mig för ert bemötande av lyssnare och tittare som inte tycker som ni! Jag betackar mig för er selektiva och vinklade nyhetsförmedling! Jag betackar mig för Expo, AFA och annat vänsterextremistiskt anhang som ni lierar er med! Jag betackar mig för allt ert hån av vad vanligt folk är och står för! Slutligen betackar jag mig för det som ni står för!

Leve yttrandefriheten!

Karl Beethoven

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson