Annonsera på Avpixlat

Septetten som sprängdes

Joakim Mårtensson

KRÖNIKA Valvakan den 14 september var kvällen då vi äntligen fick uppleva hur den politiskt samstämda septetten sprängdes. Sjuklövern kommer aldrig att komma tillbaka igen. Egentligen var det som hände inget revolutionerande. Tvärtom, det var ett rent beställningsjobb. Det var bara Sveriges journalistkår som blev chockade över att ett parti som röstades in i riksdagen för fyra år sedan i enlighet med demokratins spelregler lyckades med konststycket att mer än fördubbla sina röstsiffor.

Alla andra som har följt Sverigedemokraterna sedan 2010 visste på förhand att det här skulle ske. Men Sveriges mediafolk var konfunderat. När på valnatten den trettonprocentiga dynamiten exploderade och sprängde bort sjuklövern för all framtid kunde de inte som vanligt vifta med rasistkortet. Det skulle helt enkelt inte vara trovärdigt att på ett övertygande sätt argumentera att över 781 000 svenskar är inbitna rasister.

På Expressen kunde man emellertid inte låta bli att dela ut en feg efterslängare. Bitterheten över att inte varit inbjuden på SD:s valvaka satt som en inflammerad getinggadd i bröstet. Men inte heller på Sveriges mest rabiata SD-hatartidning vågade man drämma till med rasistklubban. Så istället för att som vid förra valet på första sidan visa en nedskitad röstlapp för SD valde man att på en svart bakgrund någorlunda nyktert konstatera att ”781 000 svenskar röstade på SD”.

Förklaringsförsöken till SD:s framgångar varierar nu inom ett brett spektrum, men en sak är i princip alla journalister fullständigt överens om: Ockhams rakkniv skall fortfarande inte användas. Därför kan valframgångarna inte bero på den allra mest näraliggande orsaken, nämligen att människor som röstade på dem helt enkelt gjorde det för att de anser att de har det mest attraktiva och hållbara partiprogrammet.

Ronnie Sandahl konstaterar i sin kolumn i Aftonbladet den 16/9 att SD:s väljare varken är rasister eller nationalister. De är i stället lokalpatrioter. Han menar på att de etablerade partierna har svikit landsorten och att det skulle vara huvudförklaringen till SD:s framgångar. Sveket handlar om att 15 000 jobb i landbruket försvunnit och att 14 000 statliga jobb har flyttats till storstäder; vidare har bibliotek, busslinjer, vårdcentraler polisstationer o.s.v. lagts ner. Framgången för SD kan också förklaras med motsättningen mellan landsorten och storstaden, folket och eliten.

Ronnie är nog förvisso rätt på bollen här, men i stället för att ytterligare dribbla vidare med logiska argument och sedan med sträckt vrist skjuta rätt på mål tar han i stället upp bollen med vänsterfotens ytterkant, kickar runt lite och kastar sig till slut handlöst bakåt för att skjuta en bicykleta mot egen planhalva. När han slutligen klackar till med att SD har blivit så starka för att det finns för lite journalister på landsorten (i alla fall i Falköping) så är självmålet ett faktum. Slutledningsförmågan är häpnadsväckande, och hade det här varit ett mejl vet jag inte vilken ”emoticon” jag skulle använt. Finns fågelholk?

Om folk inte tänker rätt beror det alltid på att de inte har blivit tillräckligt informerade. Ronnies slutsats är därför att medieskuggan blir allt större, det vill säga att folk på landsbygden helt enkelt inte har tillgång till lokaltidningar.

@Ronnie, Sverige är ett av de länder där internet är mest utbyggt – även på landsbygden, vilket gör att medieskuggan gudskelov blir allt mindre då folk kan informera sig fritt, bland annat från fria svenska och utländska medier och slipper vända sig till enögda sanningssägare på våra tidningsredaktioner.

Det gör att ni inte längre har monopol på sanningen och kan tuta i folk vad de skall tycka och tänka. Folk vet att Sverige tar emot oproportionerligt mycket invandrare i jämförelse med våra grannländer. De vet också att mycket få av dem enligt Genèvekonventionen är riktiga flyktingar och tycker att det varken är rättvist eller ekonomiskt försvarbart.

När de undrar varför just Sverige skall vara världssamvete hänvisar septetten som sprängdes lite luddigt till internationella konventioner som Sverige, tydligen ensidigt, har ratificerat. När de undrar varför inte Finland, Danmark, Tyskland, Italien behöver skriva på dessa, får de till svar att det beror på att Sverige är en humanitär stormakt och att de därför skall öppna sina hjärtan och avstå från förbättringar inom välfärden under den kommande mandatperioden.

Ronnie, låt mig berätta för dig varför SD har haft en sådan framgång, varför de under de kommande fyra åren kommer att växa så det knakar och varför varken du eller någon annan kan göra någonting åt det.

Vanligt folk har sedan SD:s inträde i riksdagen fått se ett seriöst uppträdande och hårt arbetande parti som adresserar just de problem som de själva tycker är viktiga. Att de flesta rösterna än så länge kommer från landsbygden eller södra Sverige beror helt enkelt på att folk i dessa områden i större utsträckning upplevt mångkulturens negativa biverkningar. Det har inte du och dina journalistkollegor. För er innebär mångkultur att handla exotisk mat på Stockholms saluhallar eller hänga på något thaihak i era isolat på Södermalm.

Era patetiska och krampaktiga försök att försöka misskreditera partiet genom att gräva i enskilda partimedlemmars förflutna är ytterligare en grund till att folk röstar mer på SD. De ser att ni tydligt skjuter in er på bara ett parti. I intervjuer drar ni ständigt upp SD:s påstådda kopplingar till ”hatsajter”, ”järnrörsskandalen” eller så sniffar ni fram flera år gamla filmer som av en händelse dyker upp i era tidningar precis veckan innan valet. När SD bland annat på grund av detta stiger i opinionsmätningarna beror det enligt er tolkning enbart på att de spelar på sin offerroll, när det i själva verket beror på att folk har en inbyggd känsla för rent spel.

Varför drar ni aldrig upp Gudruns kommunistförflutna (en ideologi som uppskattningsvis har kostat 100 miljoner människor livet)? Varför nämner ni inte hennes tidigare alkoholproblem eller hennes nedpissade trosor, som hon slängde över biopubliken efter att ha kissat på sig i foajén strax innan, varenda gång hon intervjuas? Varför drar ni aldrig upp Per Gahrtons fyllekörningar när ni intervjuar Fridolin? Varför påtalar ni aldrig Per Svedbergs ”knulla, knulla för fan”, Anna Sjödins (SSU) nedvärderande uttalanden till dörrvakten på Crazy Horse eller gör fullblodsrasisten Tage Erlanders citat om att ”vi skall vara glada för att vi har en homogen ras” till en partifråga när ni utfrågar Löven?

Ronnie, du undrar i din kolumn varför SD får 30,9 procent i Kättilstorp och tillägger ”håller Kättilstorp på att islamiseras?” Nej, det gör det kanske inte. Men pålästa svenskar är inte korkade utan förstår att det snabbt kan barka dithän efter att ha tagit del av vad som händer i andra kommuner där befolkningen på en dag kan chockhöjas med upp till 100 procent med folkslag från avlägsna kulturer i Mellanöstern eller Afrika. Till skillnad från er rapporterar internationell objektiv press om att islam ofta skapar problem både i Mellanöstern och i Europa. Folk vill inte ha det så där de bor och väljer därför att stämma i bäcken. De anser att man, precis som i klimatpolitiken, borde tillämpa försiktighetsprincipen men att det är viktigare att deras barn växer upp i ett tryggt Sverige än om Östersjöns vattennivåer stiger med en centimeter.

Folk anser logiken halta när ni ständigt påminner om att SD är ett rasistiskt enfrågeparti bara för att det gick med några skinnskallar i deras demonstrationståg i mitten av 1990-talet. Många partier börjar ju som enfrågeparti, det vill säga har en speciell profilfråga som de som de kämpar för. Socialdemokraterna gick till val första gången på allmän rösträtt och åtta timmars arbetsdag. Miljöpartiet hade just miljön som hjärtefråga. Partiprogrammet breddas sedan i takt med att partiet växer.

Folk förstår inte heller varför SD skall räknas som rasistiskt när partier i andra länder som har samma eller radikalare partiprogram inte gör det. Varför är SD rasistiskt när CSU eller AfD i Tyskland inte är det? Varför upprätthåller Sverige överhuvudtaget handelsförbindelser med Tyskland eller Storbritannien när deras politiska ledare har gått ut och dödförklarat mångkulturen? Varför åker Sveriges kung på statsbesök till Japan som knappt tar emot några invandrare alls? Är de inte alla rasistiska nationer som borde bojkottas och stoppas i den diplomatiska frysboxen tills de tar sitt förnuft tillfånga?

Och avslutningsvis: Ni stödjer och samarbetar med våldsgrupper ur rödmaktmiljön som Researchgruppen och Expo som inte visar någon som helst respekt för folks privata helgd utan spårar upp och hänger ut individer som gjort anonyma kommentarer för att de är för rädda att gå ut med sitt eget namn. Varför kollar ni inte i stället upp varför debattklimatet har blivit så förgiftat att folk måste skriva vad de tycker och tänker under pseudonym?

Allt som nämnts ovan är just anledningar till att SD har sådana framgångar. Men svenska journalistkåren verkar ha pansardörrar i huvudet med skriften “IT CAN’T BE THAT!!!” på.

Ronnie, valframgången för SD beror helt enkelt på att folk är så in i helvetes trötta på era moraliska pekpinnar, orättfärdiga Stasimetoder och på de självutnämnda experter som ständigt skall förklara för dem varför SD egentligen är rasister.  Så länge ni inte fattar det och börjar förhålla er till SD på ett normalt sätt kommer de att fortsätta växa. Det finns ingenting ni kan göra åt det för så är spelreglerna i en demokrati. Det är bara att gilla läget.

Valresultatet får nu äntligen den ärtsoppetjocka vänsterdimman att långsamt börja lätta. För Sveriges journalister kan det förstås kännas lite ovant och orienteringslöst i början, men varje förändring hyser också nya möjligheter. Tag därför chansen att omdefiniera förhållandet till Sverigedemokraterna. Börja rapportera objektivt och fullgör er journalistiska gärning på ett trovärdigt sätt. Ingen har något att förlora på det. Det är en klassisk win-win-situation. Åsiktsförtrycket står på lerfötter, och snart måste demokratiska spelregler börja gälla även i Sverige och alla partier i riksdagen ta ansvar för den parlamentariska situation som uppkommit oavsett partitillhörighet. Det har nämligen folket bestämt.

Reinfeldt valde efter förra valet att kollektivbestraffa svenska folket genom att ingå ett samarbete med Miljöpartiet för att visa att det minsann blir ”mer invandring om man röstade på SD”. Svenska folket straffade nu Reinfeldt genom att visa att vid samarbete med MP blir det mer SD.

Joakim “Bronco” Mårtensson

Fler krönikor av Joakim Mårtensson hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson