Annonsera på Avpixlat

Finspångsbor har tröttnat på invandrarbråk

Polis 84878 featMASSINVANDRINGENS SVERIGE I bostadsområdet Dunderbacken i Finspång är de boende hjärtligt trötta på det stök som kommit att prägla området sedan Migrationsverket började hyra lägenheter åt asylsökande där. Förra helgen kulminerade oroligheterna i ett våldsamt storbråk mellan två invandrarfamiljer. Ett 40-tal personer slogs med tillhyggen och sju fick föras till sjukhus.

Avpixlat rapporterade för en vecka sedan om det stora familjebråket i Finspång. Vi var då inte säkra på att det var fråga om invandrare, men vi konstaterade att händelsen uppvisade alla de sedvanliga tecknen på någon form av klan-/släktbråk mellan invandrarfamiljer. Antagandet visade sig stämma.

Under den vecka som förflutit sedan oroligheterna i Dunderbacken har allt fler boende i området öppet börjat uttrycka sitt missnöje. Irene Pantzar är ordförande i Hyresgästföreningens lokalavdelning i området. I en kommentar till lokala Norrköpings Tidningar säger hon:

– Nu får det vara bra med bråk, gap och skrik! Det här har pågått för länge. Vi har ingenting emot människor som flytt från krig och elände. Men bostadsområdet har försämrats ännu mer.

I området finns c:a 270 hyresrätter och omkring 220 av dessa är uthyrda. Omkring 70 av de uthyrda lägenheterna hyrs av Migrationsverket för att användas som asylboende. En del av dessa lägenheter uppges ha byggts om och slagits samman för att anpassas till stora familjer.

Problemen i Dunderbacken beror inte enbart på de asylsökande. Fastigheterna är nedslitna och behovet av renovering och upprustning är omfattande. Det företag som tidigare ägt och förvaltat fastigheterna, KS Sweden Real Estate, har gått i konkurs, och fastigheterna förvaltas nu av konkursboet. Saken försvåras ytterligare av att KS Sweden Real Estate var registrerat i Danmark. I denna situation blir bråkiga och aggressiva asylsökande utan vilja att anpassa sig till det svenska samhällets uppförandenormer ännu en omständighet som skapar vantrivsel och otrygghet bland de boende.

Irene Pantzar berättar om förra helgens våldsamheter:

– Det går knappt att i ord beskriva vilket himla liv det var mellan husen. Folk slogs med allt de kom över. Till och med småbarnen var med. Nu är det otäckt tyst på kvällarna. Jag har full förståelse för att folk flyttar härifrån när läget är som det är. Vi har gemensamt försökt öka trivseln och boendeinflytandet, men nu handlar det mer om att stötta hyresgäster som vill prata om problemen när vi istället borde trycka på ansvariga för att få lägenheterna renoverade.

Migrationsverket uppges ha flyttat en av de familjer som var inblandade i bråket till ett annat boende. Kanske kommer de hårt prövade hyresgästerna i Dunderbacken nu åtminstone att slippa våldsamma klanstrider.

Relaterat

Sju skadade och en gripen efter stort släktbråk i Finspång

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson