Annonsera på Avpixlat

MigiLeaks – skrämmande insyn i migrationsdomstolars arbete

MigrationsdomstolenMIGILEAKS Så här i valtider vill vi gärna påminna om vår skyddslingssajt MigiLeaks som publicerar domar från svenska migrationsdomstolar och kommentarer till dessa. De flesta svenskar är inte bekanta med hur det kan gå till när asylsökare, oftast utan varken identitetshandlingar eller styrkta giltiga asylskäl, beviljas permanenta uppehållstillstånd i Sverige. Svenska medier förtiger kategoriskt denna verklighet och endast tar upp de få fall där någon fått avslag. Denna obalans i rapporteringen och okunskap hos medborgarna försöker MigiLeaks råda bot på.

Vi rekommenderar våra läsare att botanisera i denna ymniga flora av ofta absurda, ibland rent rättsvidriga, domar från landets migrationsdomstolar, för att med egna ögon bilda er en uppfattning om hur det faktiskt går till när permanenta uppehållstillstånd dagligen delas ut på löpande band av politiskt tillsatta nämndemän – utan stöd av vare sig styrkta giltiga asylskäl eller identitetshandlingar, ofta trots överväldigande indicier om lögner från den asylsökande och inte sällan helt på tvärs med den svenska migrationslagstiftning som är domstolarnas officiella uppgift att upprätthålla, inte att bryta mot.

För de som inte är insatta i migrationsdomstolarnas historia, roll och verksamhet i Sverige tillhandahåller vi här en kort sammanfattning som kontext till läsningen av domarna och Migileaks referat av dessa:

Migrationsdomstolarna kom till genom en lagändring 2005 under den dåvarande socialdemokratiska regeringen, och är instanser dit man kan vända sig för att överklaga beslut om avslag på uppehållstillståndsansökningar som då och då görs av Migrationsverkets erfarna handläggare och utredare (i de fall de tillåts arbeta fritt och inte hetsas till att “blunda och bevilja” av Migrationsverkets politiskt tillsatte generaldirektör). Under nyspråksförevändningen “ökad rättssäkerhet” såg man med skapandet av dessa rättsinstanser i ett slag till att politiskt tillsatta nämndemän utan erfarenhet av migrationsfallsutredningar fick sista ordet i alla uppehållstillståndsbeslut i Sverige.

Ett typiskt förfarande är att den asylsökande, efter att ha fått sina osanningar avslöjade av Migrationsverkets utredare, får hjälp av en dyr och skattefinansierad “flyktingadvokat” att fabulera ihop en ännu mer vidlyftig och tårdrypande historia än den som ursprungligen presenterades för Migrationsverket. De politiskt tillsatta nämndemännen i Migrationsdomstolen använder sedan den godtyckliga bestämmelsen i 5 kap. 6 § utlänningslagen om “synnerligen ömmande omständigheter” för att döva sitt eget samvete, varpå vinstlotten med permanent uppehållstillstånd och livstidsförsörjning på svenska skattebetalares kostnad faller ut för den asylsökande. De osanningar som utredarna på Migrationsverket i första vändan avslöjade i sin kostsamma utredning ignoreras nu alltså och utgör inget men för trovärdigheten, så som annars är brukligt vid bevisvärdering i domstolar när någon lämnat olika redogörelser vid olika tillfällen.

Följande smakprov kan utgöra en bra start för den som inte riktigt vet var han eller hon ska börja läsa. Och glöm för all del inte nervtabletterna och blodtrycksmedicinen eller det faktum att det är din röst som medborgare som i slutänden avgör om denna parodi på rättstillämpning och skymf mot svenska skattebetalare ska få fortgå eller inte.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson