Annonsera på Avpixlat

Kakan får vara kvar på SR trots upprepade grova uttalanden mot poliser

Kakan Hermansson

Kakan Hermansson hånar poliser som sörjer sina mördade kollegor och kallar kvinnliga poliser för “snuthora”.

POLISFIENTLIGHETEN Den minst sagt kontroversiella programledaren på Sverige Radio P3 Morgonpasset, Kakan Hermansson, får behålla jobbet trots uttalanden om att “alla snutar är svin”. Samtidigt visar det sig att detta ingalunda är första gången som Kakan gör hätska och hatiska utspel mot just polisen. Den nu uppmärksammade kommentaren på Twitter är långt ifrån det grövsta och mest osmakliga påhopp som Kakan riktat mot poliser. Bl.a. har Kakan hånat poliser som sörjer kollegor som mördats i tjänsten. “Snuthora” är också en beteckning som feministen (?) Kakan tycker är i sin ordning att använda för kvinnliga poliser.  

Nyligen uppmärksammande Avpixlat hur SR- och SVT-programledaren Kakan Hermansson på Twitter uttryckt hat mot ordningshållande polis under de våldsamma vänsterkravallerna i Stockholm förra helgen. “Alla snutar är svin” menade Kakan med en förkortning. Många blev upprörda och ansåg sådana verbala angrepp på demokrati och rättssamhälle som oförenliga med programledarskap i Public Service. Även SR gick ut med ett meddelande där man tog avstånd från Kakans olämpliga uppträdande.

Kakan har ett löpande avtal med Sveriges radio som programledare för programmet Morgonpasset, ett program med svår slagsida åt vänster och uttalad SD-fientlighet där bl.a. den irak-kurdiske komikern Soran Ismail agerat sidekick till programledaren. Någonstans insåg SR ändå att man inte kunde ha dessa extremistiska människor som programledare under valrörelsen och har därför tillfälligt satt dem på avbytarbänken.

Efter Kakans senaste övertramp har dock många menat att hon inte bör få komma tillbaka som programledare överhuvudtaget. Sveriges Radio gör dock en annan bedömning och anser att det räcker med att ge Kakan en reprimand varefter hon får fortsätta som vanligt, åtminstone till det nuvarande programledaravtalet löper ut.

I ett meddelande på SR:s webbplats skriver man bl.a. följande:

Många har hört av sig angående Kakan Hermanssons uttalanden på sociala medier. Kakan Hermansson är djupt ångerfull över vissa av sina formuleringar. Hon har i möte med Sveriges Radio förstått och fått betonat för sig att hon brutit mot Sveriges Radios regler om att värna trovärdighet och oberoende. Hennes kontrakt löper fram till årsskiftet och hon kommer inte bevaka frågor som hon aktivt tar ställning i.

Meddelandet är undertecknat av Lotta Mossberg, som ansvarig utgivare för Morgonpasset i P3 där Kakan alltså är programledare. Det var även Mossberg som gick ut med det initiala avståndstagandet efter att Kakans twitter medan gatuvänsterns kravaller rasade i centrala Stockholm den gångna helgen.

Nu framkommer det dock att Kakan gjort sig skyldig till långt fler övertramp i fråga om osmakligt hat mot polisen. Bland annat har hon raljerat över att poliser sörjt sina kollegor som 1999 i Malexander blev brutalt avrättade med nackskott av den liberiske krigsförbrytaren och bankrånaren Jackie Arklöv. I en kommenterande tweet skriver Kakan:

Det va ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv.

En annan av Sveriges Radios programledare Emanuel Karlsten frågar retoriskt vad Kakan menade med den kommentaren:

Kakan tweet Malexander

Innebörden i Kakans tweet är dock tämligen uppenbar – hon känner förakt för poliser som sörjer sina i tjänsten mördade kollegor. Man kan föreställa sig reaktionerna om en programledare i Sveriges Radio sagt något liknande om anhöriga till en utvisad asylsökande som skickats tillbaka och sedan dödats i en väpnad konflikt i hemlandet. Det skulle tvivelsutan vara helt oacceptabelt att fälla en sådan kommentar även om föräldrar till en son som stupat som jihadkrigare och terrorist för al-Qaida eller IS i Syrien och Irak.

Att uttala sig så empatilöst om mördade poliser går dock uppenbarligen bra. Uttalandet gjordes 2012 och föranledde ingen åtgärd, utgjorde inget hinder för att Kakan skulle få kontrakt som programledare både i SR och SVT.

Kakans polishat stannar emellertid inte heller där. När några poliser deltog i Prideparaden kunde Kakan återigen inte hålla inne med sitt förakt för den svenska ordningsmakten:

Kakan tweet jävla snutar

Kakan, som själv är homosexuell, menar uppenbarligen att polisen inte har i en parad för hbtq-personers rättigheter att göra eftersom de är representanter för Sveriges homofobiska lagstiftning. Vilken lag som åsyftas är dock oklart. Lika oklart är det varför enskilda poliser som deltar i ett sammanhang som detta ska behöva utstå spott och spe och bli kallade för “jävla snutar”. Desto märkligare är förstås detta mot bakgrund av att Pride påstås vara en manifestation för mångfald, tolerans och, inte minst, kärlek.

Uppenbarligen är Kakans hat mot poliser så starkt att det jagar henne i drömmen på natten. I en annan tweet berättar Kakan hur hon drömt att hon stulit en bil och sedan jagats av en “snuthora”:

Kakan tweet snuthora

Med en smula grävande skulle man troligen kunna hitta mycket mer men ovanstående borde vara tillräckligt för att diskvalificera Kakan Hermansson från allt vad programledarskap i svensk Public Service heter. Dessvärre är allt inte som det borde i Sverige och Kakan har många likasinnade i radio- och TV-hus som delar hennes vänsterextrema världsbild och syn på poliser som fiender som det är legitimt att attackera, inte bara verbalt utan också med stenar, flaskor och knallskott på gator och torg.

Lotta Mossberg beslut att låta Kakan fortsätta sitt programledarskap är i beaktande av ovanstående inte ett tillfredsställande besked. Att Kakan, som Mossberg hävdar, skulle vara “djupt ångerfull” för det hon sagt bär heller inte trovärdighetens prägel. Mossberg skriver att SR inte bryr sig om vad Kakan gjort sig skyldig till innan hon kontrakterades för programmet Morgonpasset, vilket framstår som att man undandrar sig det ansvar man kan begära från ett Public Service-företag vid rekryteringen av medarbetare.

Mossberg hade troligen aldrig anställt en person som uttryckt hat mot ordningsmakten, rättssamhället och demokratin utifrån ett högerextremt perspektiv. Det är inte rimligt att en annan måttstock skall gälla för vänsterextremister. Vi kunde nyligen se hur Sveriges Radions bristande rekryteringsrutiner resulterade i att en programledare i direktsändning förnedrade en Sverigedemokratisk kommunfullmäktigekandidat genom att lura henna att sjunga en nazistvisa. Sådant  bör inte kunna ske hos public service och hade inte kunnat ske om Sveriges Radio hade lite urskiljning när det gäller vilka man anlitar som programledare.

Avpixlat känner sig därför föranlåtna att återigen uppmana de läsare som delar uppfattningen att den här sortens agerande inte bör tillåtas i Public Service-media och måste få konsekvenser, att kontakta ansvariga för SR P3 Morgonpasset, där Kakan är aktuell som programledare, på p3morgonpasset@sverigesradio.se eller programmets ansvarige utgivare Lotta Mosberg på lotta.mossberg@sverigesradio.se.

Får du inte tillfredsställande besked där kan du söka dig uppåt i Sveriges Radios hierarki tills du får de svar du som licensbetalare har rätt att kräva. Kakan har även haft programledaruppdrag i SVT, så det kan finnas anledning att kontakta även det bolaget för att höra efter om det finns några framskridna planer på att anlita henne igen.

På Twitter kan åsikter om Kakans framtid inom Public Service diskuteras under hashtaggen #backakakan.

Relaterat

Kakan Hermansson hånar licensbetalarna
SD-riksdagskandidat lurades sjunga nazistsång i SR

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson