Annonsera på Avpixlat

Avancerat valfusk – SD:s valsedlar utbytta i vallokal

Äkta valsedlar för SD-Sundbyberg

Äkta valsedlar (klicka för större bild).

VALFUSK Som Avpixlat har rapporterat tidigare förekommer det redan omfattande valfusk med Sverigedemokraternas valsedlar i vallokaler runt om i landet, oftast då genom att partiets valsedlar stjäls eller göms undan. En mer avancerad form av valfusk riktad mot Sverigedemokraterna har nu även avslöjats i Sundbyberg norr om Stockholm. I de lokaler i Sundbybergs centrum dit man kan gå för att förtidsrösta har någon bytt ut SD:s valsedlar mot dylika som istället är giltiga i andra kommuner.

Gary Aelius står som fjärde namn på SD:s lista till Sundbybergs kommunfullmäktige och på tolfte plats för partiet i valet till Stockholms läns landsting. På tisdagen gjorde Gary en obehaglig upptäckt när han på förekommen anledning skulle kontrollera att ingen ställt undan eller kastat bort hans partis valsedlar i röstlokalerna.

Det hade man inte gjort – men man hade däremot gjort något mycket värre. Någon hade bytt ut Sverigedemokraternas valsedlar till kommunfullmäktige mot andra sådana som snarare är giltiga i andra kommuner, vilket är extremt lätt att missa för den genomsnittlige röstaren.

Detta är naturligtvis mycket allvarligt och det är oklart hur många som kan ha lurats att använda en sådan valsedel innan det antidemokratiska tilltaget upptäcktes. Det går förstås heller inte att utesluta att det finns flera olika varianter av ogiltiga valsedlar i omlopp varav vissa kan vara mer svåra att upptäcka än andra. Det går heller inte att utesluta att samma typ av fusk iscensatts även i andra vallokaler, i såväl Sundbyberg som i andra kommuner i landet, men då utan att hittills ha upptäckts.

Som vi tidigare rekommenderat kan man alltid ta det säkra för det osäkra och gå och rösta igen på valdagen. Det rådet framstår nu som något att starkt överväga för alla som har förtidsröstat på SD i åtminstone Sundbyberg.

En annan rekommendation därtill är att ta med de SD-valsedlar som Sverigedemokraterna skickat ut till alla svenska hushåll. Om du inte har fått några sådana (med stor sannolikhet i så fall beroende på antidemokratiska postarbetare) kan du beställa nya HÄR, något som du med fördel då gör snarast möjligt, för att garantera att du hinner få dem innan valdagen.

Allmänt belyser denna upptäckt ytterligare vikten av att du gör så många besök som möjligt i dina lokala vallokaler fram till valdagen, för att kontrollera att inget fusk av något slag förekommer där.

Fiffel med valsedlar (inklusive att “bara” stjäla och gömma dem) och andra former av valfusk kan rendera gärningsmannen upp till sex månaders fängelse, vilket betyder att man som medborgare faktiskt har rätt att själv gripa och kvarhålla en sådan valfuskare tills polisen kommer om man skulle ta vederbörande på bar gärning – ett så kallat envarsgripande. Vi rekommenderar dock i första hand att du konfronterar och dokumenterar eventuella upptäckter av fusk med din mobilkamera, så kan förhoppningsvis polisen sköta resten sedan.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson