Annonsera på Avpixlat

Kostar invandring verkligen pengar?

Rolf HillegrenDEBATT För många väljare är invandringsfrågan synnerligen viktig – för vissa till och med den viktigaste. Sedan drygt en vecka vet vi att den är viktig även för regeringen och då borde väl allt vara frid och fröjd. Problemet är bara att frågan är betydelsefull på fullständigt motsatt sätt för regeringen och de väljare som oroas av den förda invandringspolitiken.

Många som länge frågat sig vilkas intressen regeringen företräder kan nu sägas ha fått besked. Det är uppenbart att regeringen prioriterar världens fattiga, vilka uppgår till minst en miljard, i stället för den egna befolkningen. Detta är inte bara häpnadsväckande. Ur ett internationellt perspektiv torde det även vara unikt. Från ledande politiskt håll görs sällan skillnad mellan invandrare av olika kategorier trots att den samhällsengagerade medborgaren vet att endast en bråkdel har asylskäl, medan övriga söker sig hit i hopp om en bättre tillvaro. Då kontrollen är tämligen bristfällig av vilka som hör till respektive grupp är det högst angeläget att ställa sig frågan: varför betalar vi skatt och för vilka är pengarna främst avsedda? Majoriteten av landets politiker har uppenbarligen fått denna elementära fråga om bakfoten.

I åratal har vi fått höra att invandring uteslutande medför fördelar. Påståendet har framförts mot bättre vetande och utan minsta ansats till nyansering av argumenten. För att sprida denna desinformation har regeringen skapat en egen webbsida kallad ”Vanliga påståenden om invandring”, medan landets största tidningar på ledarplats, debattsidor och nyhetssidor torgfört samma budskap. Den som till äventyrs velat nyansera informationsförmedlingen har varit chanslös i sina försök att komma till tals inför en större publik. Däremot har invandringsförespråkarna varit frikostiga med att tilldela sina kritiker etiketter av föga smickrande slag. Under dessa omständigheter är det fullt rimligt att anta att en stor del av befolkningen fått en förvriden bild av svensk invandringspolitik och dess konsekvenser. På annat sätt kan SD:s relativt blygsamma opinionssiffror inte förklaras.

För drygt en vecka sedan meddelade plötsligt regeringens tre främsta ministrar att nu behövs det pengar för att klara den gigantiska invandring som hittills beskrivits som lönsam. Har de överhuvudtaget tänkt på att detta nya budskap kan skapa förvirring hos alla som hittills trott på tesen om invandringens välsignelser? Har de tänkt på att antalet invandringsskeptiker är betydligt större än vad som avspeglar sig i SD:s opinionssiffror? Regeringen förefaller tro att landet huvudsakligen befolkas av altruister med självplågartendenser som därtill är fullständigt ointresserade av såväl det egna välbefinnandet som landets framtid. Hur ska man annars förstå utspelet och den nedrustning av sjukvård, äldrevård och undervisning som förekommit? Sedan statsministern vädjat om allmän hjärtöppning hopar sig frågorna och inte ens landets politiska och politiskt korrekta kommentatorer förstår varför regeringen plötsligt valt att redovisa sanningen i denna sedan länge mörkade fråga. Eller är det inte sanningen? Den trovärdighet regeringen kan ha haft på sina håll måste rimligen ha fått en rejäl törn.

Statsministern säger att han velat vara ärlig. Låt oss därför ta honom på orden och anta att han plötsligt fått en släng av tillfällig sanningslidelse. I så fall finns mycket som bör klaras ut innan tillståndet återgår till det normala. Här följer några förslag på områden där jag antar att många skulle uppskatta ärlighet och klargöranden.

  • Medge att det är ohederligt att påstå att invandringskritiker är negativt inställda till invandrare. Kort sagt, skilj på invandrare och invandringspolitik. Själv har jag stor förståelse för att folk vill komma hit.
  • Medge att det är ohederligt att ha som målsättning att ett politiskt parti till varje pris ska isoleras från inflytande. Det är knappast rimligt att tänka sig att ett motståndarparti aldrig någonsin skulle kunna tillföra något gott.
  • Medge att regeringens webbsida om invandringen är djupt ohederlig.
  • Förklara varför Sverige ska ha Europas största invandring utan att använda floskeln ”humanitär stormakt”.
  • Beskriv fördelarna med mångkultur utan att använda floskeln ”berikande”.
  • Antag att landets medborgare har samma inställning till mångkultur som landets politiker och journalister, det vill säga att den gör sig bäst på avstånd. Finns det då någon förhoppning om att antalet utanförskapsområden kommer att minska? Samtidigt inställer sig följdfrågan: hur många utanförskapsområden bör vi ha och varför?

Naturligtvis inser jag att ingen politiker i ansvarig ställning – och allra minst statsministern – vill sträcka sin ärlighet så långt att väljarnas ges besked på frågor av det slag jag ställt. Så illa är det. Och så länge våra politiker inte är beredda att möta väljarna med ärlighet och respekt finns anledning att misströsta inför framtiden. För den som vill beskriva det tillstånd vi ofta möter inom politiken torde orden hyckleri, förakt och svek vara användbara och ligga bra till för den som vill ta till orda.

Rolf Hillegren

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson