Annonsera på Avpixlat

Herman Lindqvist om det politiskt korrekta minfältet

Foto: Holger Ellgaard

Foto: Holger Ellgaard

PK-GIFTET Journalisten, författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist har gett oss ett antal för svenska förhållanden osedvanligt rättframma och frispråkiga – och politiskt inkorrekta – krönikor under de senaste åren. Idag kom senaste texten i ämnet svensk ängslighet, politisk korrekthet och konsensuskulturen som genomsyrar och förlamar stora delar av samhället.

Ironiskt nog skriver Lindqvist sina krönikor i Aftonbladet, en tidning som ligger i den absoluta oikofobiska bräschen med rasiststämpeln gentemot oliktänkande i högsta hugg.

Vi närmar oss valdagen och för politikerna blir vägen till valurnorna allt mer riskabel, överallt breder nämligen hela fält med åsiktsminor ut sig. Ett enda felsteg och drevet kan vara igång, karriären avslutad.
Det gäller att ha rätt åsikt, det ville säga tycka som majoriteten av väljar­kåren tycker eller tros tycka. Vad politikern själv innerst inne anser, är ointressant, bara vad han säger offentligt är viktigt. Det finns hela minfält med frågor där politiker säger en sak offentligt och en helt annan mellan skål och vägg.

En av de senaste åsiktsminorna är de zigenska tiggarna från Rumänien. Medan en majoritet av svenska folket vill ha ett tiggeriförbud, liksom i våra grannländer, anklagas den som föreslår detta för att vilja förbjuda fattigdom, konstaterar Lindqvist.

Detta är i sin tur kopplat till navet i den svenska politiska korrektheten – invandringen, som inte på något sätt får beskrivas som det enorma problem den faktiskt är, i synnerhet den extrema svenska varianten som påverkar i stort sett varenda tänkbar aspekt i samhället.

En stor kvällstidning gick nyligen ut med texten: ”Det vi kallar Sverige är ett land som byggdes upp av finländare, jugoslaver och andra, tillsammans med svenskar”.

Det Lindqvist syftar på är Expressens förutsägbara kampanj inför valet – tidningen med en chefredaktör dömd för vapenbrott som samarbetar med dömda vänsterextremister för att åsiktsregistrera oliktänkande just avseende massinvandringen.

Som vanligt försöker man likställa invandringen av några hundratal valloner, från ett kulturellt närbesläktat land, med massinvandring från länder och kulturer som är allt annat än kompatibla med ett modernt och sekulärt samhälle som Sverige. Och ingen annan än Sverigedemokraterna vågar ens nämna problematiken.

Faktum är att ”det land vi kallar Sverige” har i många sekler varit fosterland för en folkmajoritet som heter svenskar, som byggde sitt eget land, ibland med hjälp av folk som kom utifrån: valloner, finländare, jugoslaver och andra. Det ska dessa människor ha heder för. Svenskarna var dock inte bara med på ett hörn utan var och är majoritet, stolta över att vara svenskar. Allt som rör detta ämne, i synnerhet ord som fosterland eller stolthet är dynamit för politikerna medan stora väljarskaror förundrat betraktar de snabba förändringarna ”det land vi kallar Sverige” genomgått. Många förstår inte vad som händer och varför. Ingen politiker utanför SD vågar ta upp ämnet, den som gör det körs ut ur salongerna såsom icke rumsren.

Då det gäller religion konstaterar Lindqvist att kristendomen är fritt fram att håna, medan framför allt islam är absolut förbjudet att uttrycka sig kritiskt om.

Den som dristar sig till att ha kritiska åsikter om islam för att inte säga om Muhammed eller Koranen, den utlöser sin egen självmordsbomb. Hur kan det annars vara i ett land där ordet heder numera bara används i kombinationen hedersmord?

Vidare tar Lindqvist även upp konflikten mellan Israel och Palestina, där sympatier av enbart ena sidan är “godkända”, och Prideparaden där statsminister Fredrik Reinfeldt (M) i år deltog, vilket han mer eller mindre var tvungen till enligt Lindqvist, som menar att “hbtq-minan” annars exploderat.

Och till sist monarkin – ytterligare en fråga där politikerna går i otakt med folket. Medan en majoritet av folket är för, är bara Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna öppet för.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson