Annonsera på Avpixlat

Vänstermupp mötte verkligheten

7-sd_ny_3bINSÄNDARE – FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag växte upp i en liten idyllisk by i Mellansverige. I denna by bodde enbart svenskar, alla kände alla, och det fanns en gemenskap som skapade en trygghet. Jag intresserade mig tidigt för politik och det fanns en stark arbetarrörelsetradition i min familj. Så under högstadiet, som jag gick på i en närliggande småstad, engagerade jag mig i Ung Vänster.

Alla rika var elaka, det var supersynd om Palestina, och Sverigedemokraterna var den värsta sortens människor. Jag tyckte att solidaritet var att ta emot så många flyktingar som möjligt. Mångkultur var något fint, för jag förknippade kultur med musik och dans. Jag bodde i en liten idyllisk by. Sedan hände något.

Efter avklarade gymnasie- och högskolestudier var det dags att flytta bort, för jobb finns bara i större städer. Så för mig gick lasset till Göteborg. Det var då jag hamnade i verkligheten.

“Sverige är ett rikt land, med världens bästa sjukvård och skola” hade jag hört under hela min uppväxt. För mig gick transformationen rätt snabbt. En världsbild som var rätt polariserad började vittra sönder. Jag hamnade i ett mångkulturellt område och såg nu verkligheten med egna ögon. Utanför i sommarhettan leker småtjejer i långärmat och hijab. En bit bort står en bränd bil och moped. Min första läkarkontakt var en tant i hijab som kunde dålig svenska. I fågeltornet där jag brukade skåda fåglar hänger “EU-migranter”. Jag är alltså en typisk rasist.

Min umgängeskrets består nästan helt av utrikes födda som jag som relativt nyinflyttad träffat på jobbet. Alla är jättetrevliga och underbara människor, så det är otroligt viktigt att påpeka skillnaden mellan individer från andra länder och ett havererat mångkulturellt experiment. Så jag håller ingen invandrare ansvarig, förutom för kriminella handlingar, utan det är helt och hållet våra (o)ansvariga politikers fel.

I höst kommer jag rösta på SD för första gången. Helt enkelt för att jag älskar det Sverige jag växte upp i; det Sverige jag fortfarande ser glimtar av när jag besöker min hemby; och det är värt att kämpa för. För ett land måste vara något mer än bara personer som bor inom ett visst avgränsat geografiskt område. Det måste vara mer än ett skal. Det måste bestå av personer som känner samhörighet och gemenskap. Och det folket vill jag vara en del av.

F d vänstermupp

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson