Annonsera på Avpixlat

Mjölkbonde och LRF-medlem: “Släpp in SD!”

Kor

LRF:s SD-FIENTLIGHET Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en i raden av organisationer som med ogrundade påståenden om att SD inte skulle stå upp för alla människors lika värde tagit sig rätten att själva frångå principen om alla människors lika värde genom att diskriminera Sverigedemokrater. Alla i LRF är dock inte så glada åt den antidemokratiska mobbning som ledningen ägnar sig åt, i synnerhet inte som SD har en lantbrukspolitik som står LRF:s egen politik mycket nära.

En av dessa kritiska är mjölkbonden och LRF-medlemmen Fredrik Davidsson som i en debattartikel på SVT Opinion kräver att LRF öppnar dörren för SD. “Även om LRF-ledningen ogillar SD:s mer restriktiva politik kring migration får inte det diskvalificera deras jordbruks- och landsbygdspolitik, vilken ligger väldigt nära det LRF kämpat för i många år” skriver Fredrik Davidsson.

Davidsson menar att LRF:s utestängande av SD är besynnerligt och att en så stor och påstått partipolitiskt obunden intresseorganisation som LRF bör kunna prata med alla demokratiskt valda partier i Sveriges riksdag. Davidsson menar också att det verkar vara minst sagt si och så med obundenheten. Han hävdar att LRF är i praktiken lika hårt knutna till Centerpartiet som LO är knutna till Socialdemokraterna.

Att det är valår och att C håller på att trilla ur riksdagen pekar Davidsson ut som en av förklaringarna till den C-trogna LRF-ledningens SD-mobbning. Man vill inte att väljarna ska få upp ögonen för att SD idag har en bättre landsbygdspolitik än det gamla Bondeförbundet. I stället för att objektivt bedriva arbetet på det sätt som är bäst för medlemmarna, fokuserar LRF:s ledning på att rädda Centerpartiet kvar i riksdagen.

Sverigedemokraterna har redan idag ett dubbelt så stort stöd bland LRF-medlemmar än bland befolkningen som helhet, runt 20 procent. Detta sticker förstås LRF-ledningen i ögonen lika mycket som det sticker LO-ledningen i ögonen att SD är näst största parti bland deras medlemmar.

Davidsson ger flera exempel på hur Sverigedemokraterna uner mandatperioden bedrivit en politik som ligger LRF:s krav nära. Det handlar bland annat om nej till extra skatt på konstgödsel, reformering av lagen om offentlig upphandling så att kommuner får ta hänsyn till var och hur maten är producerad, ett mer rättssäkert och effektivt djurskydd, ökad nationell självförsörjningsgrad för livsmedel osv.

I sin debattartikel tar Davidsson också upp att ledande företrädare för LRF motiverat sin mobbning av SD med att LRF-medlemmar ska ha hotats på Avpixlat. Dessa påståenden är i sak felaktiga, vilket de som kommit med dem också är väl medvetna om. Det enda Avpixlat gjort är att med andra medier som källa skriva om ett åtal mot en profilerad LRF-medlem. Men även om det hade funnits någon substans i dessa påståenden vore det inte något argument för att straffa SD. Avpixlat är inte något partiorgan för SD och partiet har inget inflytande över vad som skrivs på Avpixlat.

Davidsson avslutar sin artikel med en skarp uppmaning till LRF:s ledning:

Omvärdera SD-bojkotten och börja behandla dem likadant som de andra partierna! Det påstått opolitiska LRF:s högsta prioritet borde vara största möjliga medlemsnytta, inte att driva politiska partiers agenda. Genomförs inte detta snarast kan man dra slutsatsen att LRF-ledningen tycker att de uppskattningsvis 20% av medlemmarna som röstar på SD inte är önskvärda och därför bör lämna LRF.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson