Annonsera på Avpixlat

Förvaltningsrätten: EU-tiggare har rätt till socialbidrag

Alla rumänska tiggare kan efter ett domstolsutslag vara berättigade till svenskt socialbidrag.

SOCIAL TURISM EU-tiggare från Rumänien har rätt till svenskt socialbidrag. Det är beskedet i en färsk dom från Förvaltningsrätten.

Paret Adrian Otelea och Maria Rosata reste från sitt hemland Rumänien till Lund i Sverige för att tigga. Väl här tipsade någon dem om att de kunde skriva in sig som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen och sedan söka socialbidrag. Lunds kommun avslog dock ansökan som det försök till social turism och snyltande på svenska skattebetalares pengar det är.

Paret lyckades dock få en handläggare på Arbetsförmedlingen att falskt intyga att de har goda chanser att få jobb i Sverige, trots att de inte kan ett ord svenska, trots att de helt saknar utbildning, trots att de enligt egen utsago sökt över 50 jobb utan att kallas till någon anställningsintervju, trots att Sverige har massarbetslöshet och konkurrensen om de lediga jobben är stenhård, även för dem som talar svenska och har utbildning. Med hjälp av detta papper och benägen assistans från någon kunde paret författa ett överklagande av kommunens beslut till Förvaltningsrätten.

Och det gav utdelning. Detta uppenbart felaktiga utlåtande från en inkompetent eller medvetet tjänstefelande anställd på Arbetsförmedlingen har Förvaltningsrätten nu tagit fasta på och ger därför Lunds kommun bakläxa. Adrian Otelea och Maria Rosata har rätt till svenskt socialbidrag. Dessvärre för Adrian Otelea och Maria Rosata får de nu, trots Förvaltningsrättens utslag, ändå inget socialbidrag.

Någon hade nämligen glömt tipsa dem om att de inte kan driva företag i Sverige och samtidigt kvittera ut socialbidrag. Paret har under det att den svenska rättvisans byråkratiska kvarnar malt nämligen registrerat ett  bolag via vilket man nu går runt och erbjuder sig att utföra trädgårdsarbete och städning långt under vad som motsvarar avtalsenliga svenska löner.

Sydsvenskans journalist Sandra Stendahl antyder i sin artikel om Adrian Otelea och Maria Rosata att detta skulle vara orättvist. Enligt henne förefaller det vara helt i sin ordning att rumäner kommer till Sverige, dumpar priserna på den okvalificerade tjänstemarknaden och sedan kompenserar de låga intäkter det medför genom att dryga ut dem med socialbidrag. Adrian Otelea och Maria Rosata bör enligt Stendahls resonemang både få dra undan mattan för svenska företag och åderlåta den svenska skattkistan.

På Lunds kommun är man måttligt road av Förvaltningsrättens dom. Madeleine Dymling, som är enhetschef på arbets- och försörjningsenheten menar att domen riskerar att bli prejudicerande och ska nu ta ställning till om kommunen ska överklaga:

– Det är ganska nytt med den här typen av ärenden. Det kan bli prejudicerande om det kommer upp i kammarrätten. Det skulle kunna leda till att många fler bedöms ha rätt till försörjningsstöd i den här typen av situationer.

Formuleringen “många fler” betyder i klartext var och en som kan ta sig till Sverige från något av de nya lågutvecklade länder som makthavarna i Bryssel oansvarigt släppt in i unionen och låtit komma i åtnjutande av den fria rörlighetens öppna gränser. Det gäller bl.a. de tusentals EU-tiggare från Rumänien som idag fyller svenska städers gator och torg men också många fler så snart djungeltelegrafen fått fram budskapet till Östeuropa.

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) aviserade nyligen en uppdatering av regeringens webbsida där påstådda myter om invandringen bemöts med påstådda fakta. Ullenhag slår där bl.a. fast att det inte finns någon social turism i Europa där människor från fattiga EU-länder reser till rikare EU-länder med generösa offentliga trygghetssystem i syfte att komma i åtnjutande av dessa länders ekonomiska bidrag. Ullenhag fick i SD-ledaren Jimmie Åkessons Almedalstal titeln “desinformationsminister”. Den känns i sammanhanget välförtjänt.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson