Annonsera på Avpixlat

Min väg från sjuklövern till SD

7-sd_ny_3bINSÄNDARE – FRÅN SJUKLÖVERN TILL SD Jag är en svensk medborgare, född i Uddevalla år 1985 och uppvuxen på västkusten. Bland barnen jag växte upp med var man ganska konstig om man inte ”röstade” vänster.

Det blev Miljöpartiet i mitt första riksdagsval år 2006. Jag har alltid varit miljömedveten och jag tycker att det är bra med ett riksdagsparti som driver miljöfrågor som deras starkaste ställningstagande. Så var det en gång i tiden i Sverige, dock inte 2014.

När FRA-debatten rasade valde jag 2010 att rösta på Piratpartiet. Jag tyckte det var viktigt att ett parti drev frågan om statlig övervakning av vanliga medborgare som deras enskilda största fråga. Den rösten var som bekant bortkastad och vi vet ju alla hur det ligger till med övervakning efter Snowden.

År 2004 utvandrade jag till USA och bor fortfarande där idag – jag har alltså utlandsröstat i samtliga riksdagsval som jag har medverkat i. Under de senaste 10 åren har jag läst DN och CNN online varje dag och har lyssnat på Public Radio News (amerikanska motsvarigheten till SR Ekot) två gånger om dagen under mina bilresor till och från jobbet. Med andra ord uppfattar jag mig själv som ganska insatt i vad som händer i världen då jag spenderar minst två timmar om dagen med att konsumera nyheter från flera källor som är både geografiskt och ideologiskt ganska olika.

Under hösten 2013 började jag uppfatta vad jag bara kunde beskriva som ”konstigheter” i de svenska nyheterna jag läste. Det var svårt att sätta fingret på det, men det var flera saker jag reagerade på.

Först märkte jag att signalement på efterlysta brottslingar nästan hade försvunnit samt att brottsligheten uppenbarligen ökade kraftigt. Senare märkte jag att många beskrivande ord användes slentrianmässigt utan att man presenterade förklaringar eller bevis för varför man använde de orden.

Jag reagerade på ord som hatsajt (vad är en hatsajt?), rasistisk, och islamofobi (alla fria människor som kritiskt ser på vad islam skapar för samhällen är väl rädda för islam?). Precis som jag en gång hade reagerat på Expressens och Aftonbladets påhittade ord, såsom ”nakenchock” m.fl., uppfattade jag nu att mitt älskade DN hade börjat hitta på grejer for att skapa rubriker.

Det finns för många exempel för att beskriva här, men det är uppenbart att etablerad svensk media numera är inspirerad av Orwell. 180-gradersvändningen i frågan om människosmugglingen och gängkriminaliteten vi kallar organiserat tiggeri är kanske det mest påfallande exemplet. Jag skrockar och minns när nyhetssändningen i Orwells bok 1984 byter vilket land man befinner sig i krig med mitt i en mening.

En dag listade DN ett antal ”hatsajter” och jag tänkte att det vore bäst om jag kollade för att förstå vad de menade, eftersom de inte motiverade sina beskrivningar överhuvudtaget. Alla vet ju att varenda nyhetssida i världen med öppna kommentarsfält är helt förpestade av troll. DN kunde ju knappast mena att en sajt är en ”hatsajt” p.g.a. läsarnas kommentarer.

Jag googlade Avpixlat och tittade på länken bland sökresultaten. Mitt hjärta slog hårdare i bröstet. Skulle jag få se en massa hakkors och runor nu? Skulle jag verkligen bege mig in på denna förbjudna mark? Mina händer blev lite svettiga, men jag tänkte mig att jag nog skulle kunna klara av att klicka på länken utan att omedelbart förvandlas till en nazist.

Det skulle visa sig att stora delar av Sveriges befolkning skulle hävda att jag hade fel. För den dagen jag klickade på den länken blev jag vad de riktiga hatsajterna kallar for rasist, fascist, nazist och extremhöger. Fast jag är egentligen fortfarande liberal, demokratiskt lagt och öppen for ansvarsfull och sant berikande invandring med rimliga anpassningskrav.

Jag fick lära mig, med angivna och tillförlitliga källor, att Sveriges etablerade media har blivit propagandamaskiner för ett politiskt etablissemang och en allmänhet som befinner sig i något som inte kan beskrivas med ringare ord än masspsykos.

På punkt efter punkt grävde jag i angivna källor och granskade de olika vinklarna kritiskt och systematiskt. Jag är akademiker och vet ett och annat om hur man kritiskt granskar olika källor och påståenden. Det tog inte alls lång tid förrän jag började sympatisera med Sverigedemokraterna. Det drivs propaganda mot dem på varje nivå inom all etablerad svensk media, utan undantag.

Kunde det vara sant? Jag har haft visst rykte om mig att våga tycka kontroversiellt ibland, men jag hade ju i alla fall ”rätt” politiska åsikter! Jag var ju snäll-vänster, inte elak-höger och verkligen inte främlingsfientlig.

Nu vill jag tillägga lite information om mig själv. Jag är fjärde generationens, första generationens invandrare. Låter klurigt? Jag är första generationens invandrare i USA. Båda mina föräldrar var första generationens invandrare i Sverige. Mina morföräldrar var första generationens invandrare i sitt land och deras föräldrar i sin tur var första generationens invandrare i ett annat land. Dessutom bör tilläggas att jag är homosexuell. Och numera Sverigedemokrat.

Sverigedemokraterna är ett parti for alla. Alla som tycker om samhället vi har byggt i Sverige och som tycker att det är viktigt att detta bevaras på ett rent praktiskt plan. Kvinnors rättigheter, frihet från religiöst förtryck, alla människors lika värdighet, ett relativt jämställt samhälle utan många och stora segregerade utanförskapsområden. Om du tror på dessa ideal är faktiskt SD det enda vettiga alternativet. Medan alla andra leker struts och fryser ut alla som inte stoppar huvudet i sanden, vågar SD driva impopulär politik som är verklighetsbaserad.

2014 tänker jag rösta på SD. Jag tänker rösta på pragmatik istället för ideologi, för ansvarsfullt ledarskap istället för den populism som resten av etablissemanget står för. Jag tänker rösta för allas rätt att uttrycka sina åsikter istället för det politiska förtryck som hela sjuklövern står för och det politiska våld som präglar vänstern.

Jag tänker rösta på SD for min mamma och min syster som båda fortfarande befinner sig i ett Sverige som lokalt redan befinner sig i inbördeskrig, där statens representanter – polisen och räddningstjänsten – regelbundet attackeras av kriminella invandrargrupperingar. Jag ska rösta på SD for att jag uppskattar alla som kommit till Sverige från andra länder och som har slitit för att anpassa sig och vara produktiva och framgångsrika, för de invandrare som nu riskerar att dras over en kam med de nya, stora grupperna som hatar Sverige och svenskar och alla friheter, rättigheter och skyldigheter som generationer av svenskar kämpade för.

Jag önskar att jag kunde signera min upplevelse med mitt riktiga namn, men jag är ärligt talat rädd for repressalier mot min familj. I Sverige, 2014, måste jag vara rädd for att öppet stödja ett demokratiskt valt riksdagsparti. Jag ska rösta på SD for att jag tror på demokratin, och med den tron finns inget annat alternativ.

Sign: Anonym

Övriga insändare i vår serie “Från sjuklövern till SD” hittar du HÄR.

Vill du också dela med dig av din historia om vad som fick dig att byta från ett sjuklöverparti till Sverigedemokraterna? Skicka in din berättelse till oss så publicerar vi den.

– Avpixlatredaktionen

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson