Annonsera på Avpixlat

SD-folk på Expo-seminarium gav “dålig stämning”

Sara Duarte, Expo

Sara Duarte, Expo

DISPATCH INTL Expo vill gärna tala om oss sverigedemokrater, men inte när vi är närvarande. Vid dagens seminarium ”SD för nybörjare – hur tar vi debatten” blev stämningen tryckt när ett 20-tal sverigedemokrater steg in i tältet, skriver Michael Hess, SD Karlskrona.

Expo hade i dag klockan 12 kallat till seminarium i Almedalen. När vi steg in i mötestältet möttes vi av en filmduk med en stor bild på grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning. När Expos representanter upptäcker att vi är cirka 20 sverigedemokrater i den 70-80 man stora publiken, blir stämningen genast tryckt. Två av SD-arna på plats är dessutom riksdagsledamöter, Julia Kronlid och Thoralf Alfsson.

Henrik Johansson från bloggen ”Inte rasist men” och Alex Bengtsson från Expo stirrar upprört på oss som har SD-kläder, och Johansson beklagar sig omedelbart på Twitter: ”Är på @StiftelsenExpo föreläsning om SD och halva SD är här. Dålig stämning …”

Så börjar Sara Duarte, med titeln utbildare på Expo, berätta om hur stiftelsen bildades 1995, efter mordet på John Hron.

Sedan påstår hon att Sverigedemokraterna vuxit fram ur de nynazistiska rörelser som var ansvariga för mordet och att SD minsann är exakt likadana i dag – fast nu i kostym.

Hon förklarar sedan att även om SD inte skriver något i partiprogrammet om att de ser ner på andra raser, så tycker vi illa om folk på grund av deras bakgrund och religion och därför ska vi ses som rasister. Med tanke på att Expo menar att det inte finns några raser, blir det hela en smula märkligt.

Jag väntar spänt på att sakargumenten ska komma och hur Expo ska lära publiken att ”ta debatten”, men väntan blir förgäves. Föreläsningen innehåller varken fakta eller debatt-tips – bara påhopp och lögner.

Plötsligt reser sig en äldre man med SD-tröja upp. Han frågar hur Expo kan stå och påstå en massa saker om Sverigedemokraterna, utan att någon från partiet har bjudits in för att försvara sig. Svaret blir kort och kärnfullt:

– Den diskussionen tar vi senare.
Ett senare som aldrig kommer.

Sara Duarte övergår sedan till att diskutera SDs syn på islam och att Jimmie Åkesson sagt att islam är ett hot mot Västvärldens demokrati. Hon raljerar och talar om för publiken att islam minsann är en fredlig religion, och att det delvis är mediernas fel att folk tror något annat. Medierna rapporterar nämligen bara dåliga nyheter om muslimer, något som SD utnyttjar.

När hon frågar publiken om vi tror att islam stått för de flesta terrordåd i Europa de senaste 20 åren, blir det spännande. Tystnaden lägger sig i tältet, och därefter förklarar Sara Duarte att det inteär islam som legat bakom de flesta terrordåd. Inte ens om man räknar hela världen är islam värst – det är helt andra orsaker bakom terrorn, påstår hon. Vilka de är får vi inte veta, för Sara Duarte hoppar snabbt vidare till nästa ämne: SDs syn på integration.

Enligt henne är det tydligen dåligt att SD värnar om den svenska nationalstaten, och att vi menar att det är viktigt att människor assimileras i det svenska samhället om vi ska lyckas med migrationspolitiken.

Sara Duarte förklarar att det är hemskt att tro att svenskhet och nationalkänsla skulle vara bättre än mångkultur – de som tycker så orsakar splittring i samhället.

Det blir knäpptyst i publiken när hon frågar vilka som känner en stark samhörighet med den svenska nationalstaten. Det är bara några SDare som räcker upp handen. Hos vänsterfolket råder total förviring – ska man gilla Sverige eller ta avstånd? Jag kunde inte låta bli att skratta till och bestraffades genast med en ond blick från Henrik Johansson.

Det är kanske inte konstigt att så få vågar ta debatten med oss sverigedemokrater. Expo och övriga ”antirasister” vill helst tala oemotsagda – kan det bero på att de vet att deras argument inte håller för närmare granskning?

Michael Hess


Artikeln publicerad med benäget tillstånd av Dispatch International.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson