Annonsera på Avpixlat

Vit och privilegierad?

Foto: Roger Sahlström

Foto: Roger Sahlström

DISPATCH INTL Jag får ofta höra att eftersom min hudfärg är vit är jag per automatik en privilegierad person. Människor som inte känner mig och aldrig träffat mig, säger detta. Själva är de feminister och antirasister som ”gillar olika”. Så mycket gillar de olika att de har anammat den rasbiologiska ideologin – för att ”minska orättvisor och rasism”!

Vilka är de privilegier jag som vit man har? Gång på gång har jag bett dem precisera sig. De svar jag brukar få går i stort sett ut på att jag är ”kvinnohatare”, ”rasist”, ”islamofob” eller bara ”allmänt hatisk” – vilket tydligen är ett privilegium. Att jag faktiskt inte hatar en enda människa, har tydligen inte med saken att göra. Jag, som alla andra människor, kan förstås känna obehag inför en del människor (inte minst dokumenterat hatiska feminister och antirasister), men jag ser dem fortfarande som människor och hatar dem inte.

Deras sätt att bemöta mig påminner mig om min skolgång. Långa stunder var den ett rent helvete. Jag åkte på stryk, blev kallade alla möjliga fula saker och klasskamrater gjorde allt för att förstöra mitt liv. Är det månne mina erfarenheter som svårt mobbad, att andra elever lade avföring i min väska eller sparkade in mitt skåp som har gjort mig privilegierad?

Eller syftar de på de tolv år då jag befann mig i totalt utanförskap på grund av sjukdom – ledde de till att jag blev privilegierad? Jag upplyser gärna godhetsfanatikerna om att det inte är någon särskild förmån att i veckor ligga till sängs i sin egen kroppsdoft och avföring.

Kanske är det mina perioder av ”hemlöshet” och boende på gatan som gjort mig privilegierad? Under de perioder då jag var som sjukast flyttade jag runt bland soffor, tältsängar och illaluktande förrådd.  En sommar var jag helt utan bostad och sov utomhus.

Är det ett privilegium att kastas ut från Försäkringskassans system och tvingas ner på knä och förnedra sig inför socialtjänsten?  Tvingas berätta detaljer om sitt liv som är så privat att man inte ens själv vill röra i dem? Att månad efter månad fylla i blanketter för att få ut några få tusenlappar – är det detta som gör mig privilegierad?

De påstår att jag som vit man bara har förmåner, inga svårigheter. Enligt dem får jag jobb, utbildningar och andra godsaker kastade över mig. Att jag slitit som ett djur för att komma någonstans i livet och tagit mig förbi sjukdomar och annat, ses som ett klassförräderi.

Det otäckaste med dessa totalitära rörelser är att de behöver sjuka, utsatta, invandrare, muslimer att ömka. Hela deras existensberättigande bygger på att finns tillräckligt många ”utsatta” de kan ”värna” om.

Inte för att de egentligen bryr sig om alla dessa människor, tvärtom. De använder dem enbart för sina egoistiska syften. Antingen på individnivå eller som kollektiv. Om jag hade ömkat mig själv i stället för att ha tagit tag i mitt liv, är jag säker på att jag blivit en av deras nyttiga idioter och inte alls privilegierad.

Den antirasistiska rörelsen bygger på de låga förväntningarnas rasism och rasbiologi. De ser inte invandrare från vissa delar av världen som vanliga människor, förmögna att ta egna rationella beslut. De ser dem som små knyten, som inte kan leva sina liv utan hjälp, aldrig förmå fatta vettiga beslut om sina egna liv. Som varelser som står och faller med ”antirasisternas” hjälp. Belöningen är att de själva får lysa av godhet och förkunna för alla andra hur extremt goda de är.

Så totalt urspårade är dessa människor att de numera omfamnat rasbiologin. De menar på fullaste allvar att hudfärg och etnicitet numera ska vara argument för än det ena, än det andra. När resten av samhället försöker bortse från folks hudfärg och i stället bedöma sina medmänniskor efter deras handlingar, vill ”antirasisterna” införa register över hudfärg – för att kunna bevisa hur förtryckta vissa färger är.

Det stinker ruttet 1930-tal och nazism – just det de påstår sig arbeta emot. Men so what, ändamålen får väl helga medlen? Alla som öppnar sina ögon och inte låter sig luras av godhetsfanatikernas blå dunster inser att såväl feminism som antirasism är totalitära ideologier. De delar många idéer med nazismen – till exempel den att människan kan ”byggas om” eller ”omskolas” för att passa in i den politiska idén.

Låter vi dem hållas har de snart skapat ett nytt apartheidsamhälle. Där jag som “vit och privilegierad” äntligen får vara den förtryckte och de nya svenskarna får vara “färgade och privilegierade”…

Roger Sahlström


Artikeln publicerad med benäget tillstånd av Dispatch International.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson